Am încercat mereu să-i ofer un exemplu bun.

Mi-am înghițit atâtea înjurături în trafic, că dac-aș primi câte un leu pentru fiecare dintre ele acuma-i scuipam în cap lui Becali – dar n-aș fi făcut-o, exact, tocmai pentru a-i oferi un exemplu în viață.

I-am explicat că unii oameni se comportă nasol nu pentru că sunt defecți, ci pentru că doresc să fie iubiți și nu știu cum să se facă iubiți (mă și mir cum de n-am pufnit în râs când i-am zis asta). Ca să știe că oamenii sunt, în esență, buni, și că merită toți o a doua șansă. Mai puțin dacă ești Victor Ponta (nici n-o vrut să mă creadă că așa-l cheamă, și acuma e convins că e o poreclă).

L-am învățat să facă bine, să dea din jucăriile lui copiilor amărâți, să nu irosească mâncarea, să nu ucidă păsărelele, să nu dea foc cartierului, să nu mai împingă bătrânii pe scări, să nu mai scoată limba la soacră-mea.

Să facă bine ori de câte ori are ocazia.

L-am îndemnat să aibă grijă cu cuvintele, pentru că cuvintele pot răni. Și, azi-dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, îl aud pe Gropărelu’ cum, în timp ce se juca cu mașinuța, zice așa, ca pentru el, repetitiv ca o mantră:

– Pulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapula pulapulapulapulapulapulapulapulapulapula! Pula.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Andor Reply

  NU stiu de ce te ingrijorezi! Acum studiaza etimologia limbii romane, a ajun la “cuvintele de sorginte latina” (incheiat citatul), o sa treaca si la alea dacice (cu “z”) in ele… 🙂
  Lasa-l vreo 3 zile, nu rade, nu-l certa doar ignora-l ! Si repeta si tu in trafic ceva de genul “bagat-ai panseluta-n grajdul ma-tii”….

 2. Bula Reply

  O fi primit niste bani de buzunar de la noi prieteni din Botswana ?
  Sau ati discutat despre vreo excursie in Sardinia ?
  Daca nu, atunci uita, fiindca si el va uita in scurt timp si-si va gasi alte jucarele . . .
  😀

 3. boemul Reply

  eu cred că va fi istoric. serios, Lapu-Lapu îl chema pe şeful insularilor ăia de l-au omorât pe Magellan.

 4. Groparu Reply

  @ Andor: păi asta mă preocupă! Că aș fi preferat să aud cuvinte de sorginte slavă.
  @ Bula: Croația, mo, nu Sardinia! Sau și-acolo există un oraș cu nume de corpi cavernoși?
  @ boemul: istoric. Sau ucigaș de magellani.

 5. Cristi Reply

  Io ma mir cum de nu te-a acuzat sotia de chestia asta.

 6. Bula Reply

  @ Groparu
  Da, in sudul insulei, “la mal” – circa 25 km de Cagliari
  🙂

 7. marz Reply

  A mea (aproape 5 ani) zice puciulica. Am ignorat vreo săptămână ca sa nu o încurajez sa facă exact invers de cum ii spun, dar ieri, după o serie de vreo 10, n-am mai rezistat si i-am explicat ca nu este un cuvânt pt domnișoare. Ma tem ca șanselor de a-l auzi din nou au crescut substanțial.

 8. Alex`andra Reply

  La fel ca și băiețelul din clipulețul viral de pe Youtube care nu putea să zică ” mac mac”, ci ieșea un sunet ” mă c…..ac ” :)))

 9. Sinzi Reply

  De la nepoții mei citire știu sigur ca asta cu pula , pula , pula e ceva cântecel în portugheza care are și clip vesel și colorat :).

 10. boierul Reply

  Acuma….. eu zic ca pustiul o fi tras cu ochiul la clipul cu afirmatia verbala a marlanului pus sa te linseze din parcarea cu cantec…si o fi zis ca da bine la public si impresioneaza…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *