Și, tu faci ce-ți place?

Prima dată când am auzit de Matei Pleșa a fost când am anunțat în gura mare că ne apucăm de Usturoi. Cu entuziasmul vârstei, mi-a trimis un e-mail în care se oferea să ne ajute: cu scule, chef de muncă și o droaie de bunăvoință; plus că îi și plăcea ceea ce urma să facă. Pentru că mă jucam de-a producătorul pentru prima dată, și, deși îmi plăcea ceea ce făceam, nu-mi vedeam capul nici dacă mă duceai în Sala Oglinzilor de la Versailles, nici măcar nu am apucat să-i răspund că nu avem posibilitatea logistică de a mai lua un om la bord. Un om în plus ar fi însemnat încă o mașină pe care nu o aveam și de care trebuia să facem rost, mașină care consumă benzină, încă un loc de cazare, încă trei mese pe zi – toate înmulțite cu trei săptămâni. Asta dintr-un buget care ar fi câștigat pe viață consursul de “Miss Rahitism Somalia 2012”.

Am auzit apoi de el când a realizat filmul cu Clujul din dronă. Puzderie de publicații locale l-au preluat și au început să-șl curteze să-l cedeze lor. Tuturor le-a plăcut ce a făcut; dar el s-a ținut tare pe poziție.

Fapt ce nu l-a împiedicat să ne cedeze secvențe din ea pentru inserat în Usturoi. În care deja avem o mega filmare cu Clujul, cu time lapse și tăt felul, dar ne mai trebuiau câteva cadre luate de unde zboară păsările. Din ce a văzut până acum, și lui i-a plăcut ce am făcut.

Acum, Matei Pleșa este implicat într-un proiect personal. Despre oameni care fac ceea ce le place. Indiferent de cât de măruntă este ocupatia. Indiferent de orice. Potcovar. Pantofar. Mai jos: ceramist.

Blogger nu știu dacă este pe listă.

Mai multe detalii: www.fascinatia-mestesugului.com.

Îmi place ce face Matei Pleșa la vârsta lui.

9 lovituri, dă-i și tu!