Un film de lung metraj marca Groparu

No… dragii mei, a sosit vremea să vă dau vestea cea mai mare!

Din decembrie 2011 coc ideea asta la foc mic, o amestec cu grijă să nu se prindă, îi vorbesc frumos şi îi dedic nopţi lungi, dar şi fierbinţi şi pasionale de ars neuroni în faţa tastaturii. Din decembrie am reuşit, alături de nişte oameni faini şi – sincer – un pic nebuni să clădesc un zid chinezesc înarmat numai cu o lingură de tablă, o roabă de argilă şi un căuş de apă. La ora actuală, ne mai desparte o săptămână de cel mai greu proiect făcut vreodată de mine, în afară de meseria de soţ şi părinte. Vorbesc despre debutul în cinematografie, în calitate de scenarist şi producător, într-un proiect de film independent: filmul Usturoi.

În filmul Usturoi vom istorisi o poveste ardelenească – cum altfel decât – originală, complet diferită de orice altceva s-a mai filmat în România. La cum mă cunoaşteţi, ştiţi că nu m-aş fi băgat în asemenea proiect dacă ar fi fost vorba despre comunism, violuri, sânge, blocuri gri sau scene lălăite. În film vor juca, alături de actori profesionişti şi amatori, şi nişte bloggeri, dar nu va fi un film despre online. Va fi, pur şi simplu, un film… ca-n filme! Un film despre copilărie, prietenie, aventură, emancipare, despre visul a doi copii dintr-un sat pierdut de lume care îşi doresc ceva mai mult de la viaţă. Un film complet diferit de Hollywood, care însă nu pică în păcatele filmului european. Vom filma în Sălaj şi în Cluj în zone frumoase foc, vom avea dansuri, muzică şi bancuri, relaţii interetnice, iubire, aventură, maşini tari, trenuri, troleibuze, femei frumoase, tractoare, petreceri, Dacii berline, ce mai! Va fi un film complex ca o mămăligă în pături cu cârnaţ prăjit, brânză de burduf şi multă smântână, cu o pălincă de aperitiv (notă: această combinaţie poate provoca aplauze la nivelul ficatului, dacă uralele persistă se recomandă vizitarea borcanului de murături).

Aşadar, începînd cu 10 mai, Groparu va deveni absent din blogosferă vreme de 2-3 săptămâni. Va presta, în schimb, cu drag şi spor aici, pe blogul filmului Usturoi. Dragi cetăţeni, pls RT, follow, Like, Share, şi urmăriţi blogul filmului! Pentru că it’s gonna be legen…

44 lovituri, dă-i și tu!