No… dragii mei, a sosit vremea să vă dau vestea cea mai mare!

Din decembrie 2011 coc ideea asta la foc mic, o amestec cu grijă să nu se prindă, îi vorbesc frumos şi îi dedic nopţi lungi, dar şi fierbinţi şi pasionale de ars neuroni în faţa tastaturii. Din decembrie am reuşit, alături de nişte oameni faini şi – sincer – un pic nebuni să clădesc un zid chinezesc înarmat numai cu o lingură de tablă, o roabă de argilă şi un căuş de apă. La ora actuală, ne mai desparte o săptămână de cel mai greu proiect făcut vreodată de mine, în afară de meseria de soţ şi părinte. Vorbesc despre debutul în cinematografie, în calitate de scenarist şi producător, într-un proiect de film independent: filmul Usturoi.

În filmul Usturoi vom istorisi o poveste ardelenească – cum altfel decât – originală, complet diferită de orice altceva s-a mai filmat în România. La cum mă cunoaşteţi, ştiţi că nu m-aş fi băgat în asemenea proiect dacă ar fi fost vorba despre comunism, violuri, sânge, blocuri gri sau scene lălăite. În film vor juca, alături de actori profesionişti şi amatori, şi nişte bloggeri, dar nu va fi un film despre online. Va fi, pur şi simplu, un film… ca-n filme! Un film despre copilărie, prietenie, aventură, emancipare, despre visul a doi copii dintr-un sat pierdut de lume care îşi doresc ceva mai mult de la viaţă. Un film complet diferit de Hollywood, care însă nu pică în păcatele filmului european. Vom filma în Sălaj şi în Cluj în zone frumoase foc, vom avea dansuri, muzică şi bancuri, relaţii interetnice, iubire, aventură, maşini tari, trenuri, troleibuze, femei frumoase, tractoare, petreceri, Dacii berline, ce mai! Va fi un film complex ca o mămăligă în pături cu cârnaţ prăjit, brânză de burduf şi multă smântână, cu o pălincă de aperitiv (notă: această combinaţie poate provoca aplauze la nivelul ficatului, dacă uralele persistă se recomandă vizitarea borcanului de murături).

Aşadar, începînd cu 10 mai, Groparu va deveni absent din blogosferă vreme de 2-3 săptămâni. Va presta, în schimb, cu drag şi spor aici, pe blogul filmului Usturoi. Dragi cetăţeni, pls RT, follow, Like, Share, şi urmăriţi blogul filmului! Pentru că it’s gonna be legen…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 44 comments

 1. Victor Reply

  no ma…. da milioane si milioane de “succesuri” in continuare. sport la treaba si numa bine!!

 2. ovi sirb Reply

  Un trailer, ceva? Pe când în mall-ul timişorean? DVD cu comentariul producătorului? Unde va avea premiera? Va fi covor roşu?

 3. Groparu Reply

  @ Victor: multumesc frumos!
  @ ovi sirb: stai, mo, ca de abia peste o saptamana ne apucam de filmat, deocamdata suntem cu nasul prins in pre-production ;))

 4. Teo Reply

  …..dary!!! Na acum ca e oficial asteptam cu interes sa stim cum se deruleaza activitatile. 😎

 5. Cristian Gog Reply

  Felicitari Gropare! Chira ma intrebam ce dracu se intampla cu Usturoi de nu se aude inca nimic de el. Multa bafta la filmari!

 6. Groparu Reply

  @ Cristian Gog: domnu’ Mecena, dupa ce iei premiul cel mare la “Romanii au talent”, te astept sa vii sa bem o cafea sa-mi spui cate miliarde de euro baji in film, ca avem nevoie de niscai capital!

 7. HorheYo Reply

  multa bafta si noROCK pe ramura! Sa fie intr-un ceas cu cuc!

 8. Cristi Reply

  “Un film complet diferit de Hollywood” adica fara scene deocheate? 👿

  P.S. mult noroc.

 9. Cami G. Reply

  Asteptam cu nerabdare produsul final, da’ si povesti “de pe drum”.
  SporT la treaba!!
  (Stim ca va fi un mare succes, noi numa’ speram sa ne mai bagi in seama si … after/dupe. :mrgreen: )

 10. Recomandarile zilei de luni | De azi… Reply

  […] Groparu debuteaza in cinematografie! Astept cu mare interes filmul Usturoi si cu la fel de mare interes astept barfe din spatele productiei, sa-i vad cum se tavalesc de ras la filmari, ce poante grozave vor face – trupa este mortala, deci cu siguranta urmeaza o comedie in care vom rade cu gura pana la urechi. Le doresc zile frumoase la filmari, sa le mearga totul bine si sa ne bucure cat de repede cu filmul Usturoi:) […]

 11. Groparu Reply

  @ Ciulea: atunci facem un bilet special pentru tine!
  @ Vasile Manu: Daca Vasile Manu are incredere in noi, suntem salvati.

 12. florin Reply

  Succes si spor ( la zalau este spor destul 😆 ) si vezi fa sa ma pot lauda cu tine ca te-ai facut florestean

 13. Cand un blogger isi doreste mai mult | TVdece Reply

  […] Groparu e genul de blogger care îşi doreşte mai mult. Atât de mult, încât va face un film de lung metraj. Deci din ăla cum mergi să vezi la cinema. Deci nu un video pe youtube, UN FILM! E poate cel mai ambiţios proiect al unui blogger român şi, la cât suflet pune Radu, cu siguranţă va fi un succes. E un altfel de film. E un film croit după sufletul lui Radu şi zămislit de mintea lui defectă. În sensul bun. E o poveste fascinantă despre viaţa reală, despre alegeri, despre autodepăşire, despre idei preconcepute, despre oameni savuroşi, despre tradiţii, totul împachetat cu mult umor în stilul şi dulcele grai ardelenesc. Am citit scenariul, va rupe! […]

 14. spanac Reply

  ia sa vedem ce grozavie va face groparele…
  o intrebare am insa, ce faci cu groparelu atata vreme? are nevasta grija de el, sau el de ea.
  ca deh, ta-su e plecat la filmari de usturoaie…
  succes, te urmaresc sa vedem ce si cum.
  si baga si niste secvente din film asa de 2-3 minute…

 15. femeidecasa Reply

  da ca sa intre si tat ardeleanu in Europa nu poti servi altceva in loc de mamaliga…o rata cu portocale de exemplu… 😀 😀 😀 👿

 16. KT Reply

  😯 hmmmm you never said it was about u! only …we…we…. hmmmm…. now, i cant wait ! 🙄

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *