Prima dată când am auzit de Matei Pleșa a fost când am anunțat în gura mare că ne apucăm de Usturoi. Cu entuziasmul vârstei, mi-a trimis un e-mail în care se oferea să ne ajute: cu scule, chef de muncă și o droaie de bunăvoință; plus că îi și plăcea ceea ce urma să facă. Pentru că mă jucam de-a producătorul pentru prima dată, și, deși îmi plăcea ceea ce făceam, nu-mi vedeam capul nici dacă mă duceai în Sala Oglinzilor de la Versailles, nici măcar nu am apucat să-i răspund că nu avem posibilitatea logistică de a mai lua un om la bord. Un om în plus ar fi însemnat încă o mașină pe care nu o aveam și de care trebuia să facem rost, mașină care consumă benzină, încă un loc de cazare, încă trei mese pe zi – toate înmulțite cu trei săptămâni. Asta dintr-un buget care ar fi câștigat pe viață consursul de “Miss Rahitism Somalia 2012”.

Am auzit apoi de el când a realizat filmul cu Clujul din dronă. Puzderie de publicații locale l-au preluat și au început să-șl curteze să-l cedeze lor. Tuturor le-a plăcut ce a făcut; dar el s-a ținut tare pe poziție.

Fapt ce nu l-a împiedicat să ne cedeze secvențe din ea pentru inserat în Usturoi. În care deja avem o mega filmare cu Clujul, cu time lapse și tăt felul, dar ne mai trebuiau câteva cadre luate de unde zboară păsările. Din ce a văzut până acum, și lui i-a plăcut ce am făcut.

Acum, Matei Pleșa este implicat într-un proiect personal. Despre oameni care fac ceea ce le place. Indiferent de cât de măruntă este ocupatia. Indiferent de orice. Potcovar. Pantofar. Mai jos: ceramist.

Blogger nu știu dacă este pe listă.

Mai multe detalii: www.fascinatia-mestesugului.com.

Îmi place ce face Matei Pleșa la vârsta lui.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Paul Reply

  Salut.
  Mi-a placut blogul tau inca de cand am intrat pe el. La modul cel mai sincer, imi regasesc oarecum propriile ganduri in modul tau de a scrie.
  Daca imi permiti, am o propunere interesanta care cred ca va exploda in viitorul apropiat. Daca doresti mai multe detalii iti raspund cu mare placere. (Desi tot ce stiu eu e de pe net)
  E vorba de miracle berry, un fenomen tot mai des intalnit in US si UK (pornit din Asia cred).
  Flavor tripping (ca asa se numeste fenomenul) incepe incet incet sa apara si la noi. Ar fi genial ca tu sa fi primul blogger din tara care scrie despre asta.
  Asa s-a intamplat si in UK unde, dupa ce un important blogger a scris despre asta, au aparut sa le testeze la tot felul de emisiuni live si showuri. (gasesti pe youtube)

  Poate ti-e de ajutor cu ceva, cine stie? Macar asa, ca si chestie inedita…

  O zi faina!

  Paul Bucur

 2. Marian S Reply

  Ia uite chestie, eu de-abia mă pregăteam să cumpăr un Rapsberry Pi şi să văd ce minuni ştie să facă… 😯

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Paul: adica… bei bere cu miracle berry si dintr-o data parcă mănânci îngheţată?
  @ Marian S: The life of Raspberry Pi…

 4. klauss Reply

  ce se mai aude de USTUROI? Inca astept cu nerabdare!
  AMR = ? zile, saptamani, luni ?

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ klauss: TIFF 😀 nu am intrat in selectie, dar speram la macar un screening. Deci daca ai drum prin Cluj la sf. de mai – inceput de iunie, suntem acolo.

 6. Marian S Reply

  Paul & Groparu: aş prefera să beau apă cu coclender de-ăla şi să simt că beau bere. 😀
  Despre Usturoi: păcat. 🙁
  O părere, o propunere: băgaţi nişte secvente lămuritoare pe diverse site-uri, bloguri, FB, apoi votăm. Teasing parcă-i zice. 🙄 Facem si miting, la nevoie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *