Deci despre parole

Deci mi-am loat calc, mai demult, cand stateam in camin. Loat pe componente, bine-nteles, una de aici, una de dincolo, cum se nimerea!

Si la un moment dat incepe sa mi se reseteze. Statea aprins 10 minute – pac, se reseta. Incepeam un Counter – pac, se reseta. Mă, zic, ce e, ce să fie!

Îl duc acolo de unde mi-am loat sursa, că aşa or zis doftorii de calculatoare din cămin, cu care ieream prekin. Acolo – lalala, că lasaţi-l până săptămâna viitoare, că aşa era pe vremea aia, te cam miroseau că eşti student sireac şi li se cam pişca de tine. Şi fincă iereai student sireac şi nu aveai credit pe prepay sa suni la Protectia Consumatorului, asta e! Îl laşi şi aştepţi.

Şi când se face săptămâna viitoare, mă duc la iei, şi zice aia de la birou: vai, domnu Groparu, zice, trebe musai să îmi daţi parola de logare în sistem, că numa aşa îl putem repara! Tu doamnă, zic io (m-am crizat un pic), deci ce vă trebe parola? Îi un bug de hard, nu de soft, deci nu aveţi dvs treaba cu ce programe am io instalate. Că nu, că dacă Windows nu e corect configurat, poate da erori, inclusiv de resetare. Deci vă rog să imi spuneţi parola.

Şi io încep să râd. Şi râd, şi-mi clănţăne dinţii de la râs, şi încerc să-mi acopăr dantura să nu mi se vadă amigdalele mele, pe care le-am şi scos, de alfel, da când mi le-am scos nu mi le-o dat să mă uit la ele! Şi nu am primit nici îngheţată după operaţie!

Şi-n magazinu de calculatoare toata lumea se chiorăşte la mine că de ce râd io ca cretinu cand mi se cere parola, şi vânzătoarea nu înţelege, şi mai incep inca vreo doi să necheze şi ei, că râsu îi molipsitor, şi mie îmi şi curge puţină salivă pe bărbie, că nu mai puteam încleşta fălcile la loc, în poziţia “închis”, şi io cam am probleme fincă salivez abundent.

Bun, zic io, domnişoară io NU POT să vă zic parola. NU POT. Dar daca-mi daţi o foaie de hârtie, vi-o scriu.

Deja-n magazin se dădeau coate.

Am primit o foaie de hârtie, şi i-am scris parola: pizdamatii, împreună, fără nimic altceva, şi i-am dat-o. Poftiţi, domnişoară, zic io, asta-i parola. Revin mâine să văd dacă luăm altă sursă sau nu. Pa, o zi bună!

9 lovituri, dă-i și tu!