Deci mi-am loat calc, mai demult, cand stateam in camin. Loat pe componente, bine-nteles, una de aici, una de dincolo, cum se nimerea!

Si la un moment dat incepe sa mi se reseteze. Statea aprins 10 minute – pac, se reseta. Incepeam un Counter – pac, se reseta. Mă, zic, ce e, ce să fie!

Îl duc acolo de unde mi-am loat sursa, că aşa or zis doftorii de calculatoare din cămin, cu care ieream prekin. Acolo – lalala, că lasaţi-l până săptămâna viitoare, că aşa era pe vremea aia, te cam miroseau că eşti student sireac şi li se cam pişca de tine. Şi fincă iereai student sireac şi nu aveai credit pe prepay sa suni la Protectia Consumatorului, asta e! Îl laşi şi aştepţi.

Şi când se face săptămâna viitoare, mă duc la iei, şi zice aia de la birou: vai, domnu Groparu, zice, trebe musai să îmi daţi parola de logare în sistem, că numa aşa îl putem repara! Tu doamnă, zic io (m-am crizat un pic), deci ce vă trebe parola? Îi un bug de hard, nu de soft, deci nu aveţi dvs treaba cu ce programe am io instalate. Că nu, că dacă Windows nu e corect configurat, poate da erori, inclusiv de resetare. Deci vă rog să imi spuneţi parola.

Şi io încep să râd. Şi râd, şi-mi clănţăne dinţii de la râs, şi încerc să-mi acopăr dantura să nu mi se vadă amigdalele mele, pe care le-am şi scos, de alfel, da când mi le-am scos nu mi le-o dat să mă uit la ele! Şi nu am primit nici îngheţată după operaţie!

Şi-n magazinu de calculatoare toata lumea se chiorăşte la mine că de ce râd io ca cretinu cand mi se cere parola, şi vânzătoarea nu înţelege, şi mai incep inca vreo doi să necheze şi ei, că râsu îi molipsitor, şi mie îmi şi curge puţină salivă pe bărbie, că nu mai puteam încleşta fălcile la loc, în poziţia “închis”, şi io cam am probleme fincă salivez abundent.

Bun, zic io, domnişoară io NU POT să vă zic parola. NU POT. Dar daca-mi daţi o foaie de hârtie, vi-o scriu.

Deja-n magazin se dădeau coate.

Am primit o foaie de hârtie, şi i-am scris parola: pizdamatii, împreună, fără nimic altceva, şi i-am dat-o. Poftiţi, domnişoară, zic io, asta-i parola. Revin mâine să văd dacă luăm altă sursă sau nu. Pa, o zi bună!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Denisa Lala Reply

  Fix aşa am păţit io cu adminu’ de la lucru, care erea om bătrân şi m-o sunat – că io eram acasă, în vârfu’ patului – să-mi ceară parola. Şi io nu şi nu, că nu îl cunoşteam, nu ştiam că cine îi, dar mai ales că aveam tot o parolă de-asta. Se satură omul de conversat cu mine şi sună mai sus. Şi mă sună şefa cu o falcă-n cer şi una… nu ştiu unde o avea, că dacă nu le dau parola, tre’ să mă duc io la Deva – de la Hunedoara, în zi liberă – să o introbag.
  Şi sun, spăşită, şi dictez parola: c-a-c-a-t-m-a-r-o. Încă mi-i ruşine când mă întâlnesc cu omul ăla, deşi au trecut cinci ani de atunci…

 2. Tudor Reply

  Tare faza cu paroalele astea. Cum era si parola de retea de la Fan-fest di la Rosia Montana… P U L A A U R. Crek e ceva legat de “enviromentul” si starea de duh pe care o ai in care lucrezi la computator. :))

 3. Mihai Ursu Reply

  hai că îţi zic io una tare (şi sper sincer că au schimbat băieţii parolele de acum aproape patru ani)
  aşadar, eram într-o zonă de conflict, nu zic care, unde tocmai se petrecuseră nişte chestii chiar nasoale, cu vreo 28 de morţi de partea băieţilor buni, în urmă cu aproape patru primăveri.
  şi mă nimeresc io pe timp de noapte în maşina de patrulă a unor militari români, cu care trebuia să ajungem la un obiectiv nasol, vizat permanent de bulangii de inamici cu arme. cum ne apropiam, auz pe staţie, în româneşte, “stai, că trag!”.
  comandantul echipajului pune mîna pe staţie şi răspunde calm: “tragi în pizda mă-ti!”. hahaha, ce ne-am mai rîs noi, a fost tare.
  pînă cînd ne zice ofiţerul că alea erau parola şi răspunsul aprobate în cadrul misiunii.
  şi, de cîte ori mă văd cu ofiţerul în cauză, aşa îmi vine să rîd, că îmi amintesc de episodul de noapte, cînd o înjurătură era diferenţa între bine-mersi acasă sau ciuruială cu gloanţe româneşti.
  altfel, un băiat genial, că acum e şeful unei structuri meseriaşe… să trăieşti, comandante!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *