Că tăt veni vorba de ciainiz,

…intr-o seara de vineri de asta-vară, ieşim de la muncă – claro – io obosit dupa o săptămână de gândit numai şi numai la concediu. Şi în drum spre parc, ne oprim la ciainiz, aceiaşi din postarea anterioară, să-mi ieu spaghetele mele creţe, o papa pe care v-o recomand. După care pornim către băltoaca aia din Parcu Mare, să ne uităm la reţe cum se măcăne ele pe ele şi să sugem macaroanele elea din orez şi cărniţă de pui – sau de gândac de bucătărie.

Şi când percheziţionăm plăşile cu papa, descoperim cu stupoare că canci furculiţe. Tanti cu paRchetul uitase să ni le puie!

Io, din câte ştiu, îs român. S-a demonstrat ştiinţific că în urma unui cataclism nuclear, românii şi crocodilii vor fi cele două rase dominante de pe planetă. Şi io, fiind prin urmare predispus genetic la supravieţuire şi la făcut rost de furculiţe, mă ieu de turu pantalonilor şi mă duc la Chios, la terasa aia din mijlocu parcului. Ştiţi voi, terasa aia unde vara prin iunie e plin de bagaboante de liceu şi facultate care îşi fac banchetul înainte de a face pe bancheta unui BMW chestii de care mi-i şi ruşine să scriu, da’ nu mi-i ruşine să le fac şi eu.

Şi ajung la cel mai sictirit chelner din judeţ.

– Fratele meu, zic eu, îs cu gajica în parc, şi am loat papa de la chineji, şi eia or uitat să ne puie tacâmuri; nu îmi închiriezi de la voi nişte furculisioane? Să putem şi noi păpa creştineşte.
– Nuş, nu se poate, zice gânditor, scobindu-se cu furculiţa supt unghii.
– Îţi las garanţie, plusez eu.
– Nuş.
– Uite 5 lei, zic, revin cu ele in 20 minute.
– Bun, zice. Ghiţăăă, strigă către unu care chiar avea moacă de Ghiţă, trebe 2 furculiţe! Ţine, zice.

Ezită un pic.

– Poţi să nu mai vii cu tacâmurile înapoi, zice.

Nici nu m-am mai dus.

Ce l-am fraierit!!!! Că la Kaufland îs trei furculiţe de inox cu 5 lei, nu 2 furculiţe, cum le dădea el.

Această postare nu are nici o legătură cu faptul că în seara asta am luat o pauză de la postare şi m-am dus la budă pentru număru’ 2, iar maşina mea de spălat o început să valseze voioasă prin baie, de o trebuit să o iau tandru, dar ferm în braţe, cu pantalonii – dar şi cu chiloţii – pe vine.

13 lovituri, dă-i și tu!