…intr-o seara de vineri de asta-vară, ieşim de la muncă – claro – io obosit dupa o săptămână de gândit numai şi numai la concediu. Şi în drum spre parc, ne oprim la ciainiz, aceiaşi din postarea anterioară, să-mi ieu spaghetele mele creţe, o papa pe care v-o recomand. După care pornim către băltoaca aia din Parcu Mare, să ne uităm la reţe cum se măcăne ele pe ele şi să sugem macaroanele elea din orez şi cărniţă de pui – sau de gândac de bucătărie.

Şi când percheziţionăm plăşile cu papa, descoperim cu stupoare că canci furculiţe. Tanti cu paRchetul uitase să ni le puie!

Io, din câte ştiu, îs român. S-a demonstrat ştiinţific că în urma unui cataclism nuclear, românii şi crocodilii vor fi cele două rase dominante de pe planetă. Şi io, fiind prin urmare predispus genetic la supravieţuire şi la făcut rost de furculiţe, mă ieu de turu pantalonilor şi mă duc la Chios, la terasa aia din mijlocu parcului. Ştiţi voi, terasa aia unde vara prin iunie e plin de bagaboante de liceu şi facultate care îşi fac banchetul înainte de a face pe bancheta unui BMW chestii de care mi-i şi ruşine să scriu, da’ nu mi-i ruşine să le fac şi eu.

Şi ajung la cel mai sictirit chelner din judeţ.

– Fratele meu, zic eu, îs cu gajica în parc, şi am loat papa de la chineji, şi eia or uitat să ne puie tacâmuri; nu îmi închiriezi de la voi nişte furculisioane? Să putem şi noi păpa creştineşte.
– Nuş, nu se poate, zice gânditor, scobindu-se cu furculiţa supt unghii.
– Îţi las garanţie, plusez eu.
– Nuş.
– Uite 5 lei, zic, revin cu ele in 20 minute.
– Bun, zice. Ghiţăăă, strigă către unu care chiar avea moacă de Ghiţă, trebe 2 furculiţe! Ţine, zice.

Ezită un pic.

– Poţi să nu mai vii cu tacâmurile înapoi, zice.

Nici nu m-am mai dus.

Ce l-am fraierit!!!! Că la Kaufland îs trei furculiţe de inox cu 5 lei, nu 2 furculiţe, cum le dădea el.

Această postare nu are nici o legătură cu faptul că în seara asta am luat o pauză de la postare şi m-am dus la budă pentru număru’ 2, iar maşina mea de spălat o început să valseze voioasă prin baie, de o trebuit să o iau tandru, dar ferm în braţe, cu pantalonii – dar şi cu chiloţii – pe vine.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. dush Reply

  mmm..se lasa cu testarea onano tehnologiei? imi place treaba cu ferm in brate…deja vad muschi incordati..pantaloni in vine…ehee…vise in noaptea asta ;))

 2. frm Reply

  “reţe” adica “răţi” sau şi alea îs ciainiz la voi ?
  PS
  nu ti-e greu sa scrii cu diacritice? ca io tocmai constat ca mi-e greu sa comentez fara 🙂

 3. Night-elf Reply

  Fratele meu, ciainizu’ cu furculita .. nu cadreaza! In parc fiind,t rebuia sa rupi trei vreascuri dintr-un gard vorba poetului, si aveai o pereche de betigase chinezesti de la mama lor !

 4. Groparu Reply

  @ dush: ne potolim? numai eu am voie sa ma iubesc! si sa ma visez! si sa ma mangai!!!!

  @ frm: io nu prea is prea preten cu diacritica ratiunii pure:| recunosc.

  @ Night-elf: si daca păpam, in infinita mea intelepciune, si beţele pe post de şpagheţi? De intrat intrau ele cum intrau, da’ la ieşit… mai ales dacă iar trebuia să valsez cu maşina de spălat… pierdeam concursu de dans!

 5. zgura Reply

  Stiu din surse sigure ca nu le zice ciainiz, le zice: chinej. Si puteati si voi sa va duceti cu caserolele la un restaurant indian si sa mancati din ele cu mana. Mai ales sosu.

 6. Mihaela C. Reply

  E… pai daca nu esti inginer… rup[eai si tu niste bete de lemn si mancai chinezeste de-adevaratelea!

  Cu masina de spalat, vezi c-or uitat (sau n-or stiut) aia care-au instalat-o sa-i scoata toate suruburile de protectie :).

 7. Groparu Reply

  Nup. Is scoase, ca am verificat over and over again! 😐

  Asa e ea, manca-o-ar mama de masina de spalat coreeana.

 8. Wild Kitten Reply

  Gropare, da’ bete nu v-o dat mai aia? Nu pe spate vere, ci d-alea de bagat in urez. Auzi, da tie ti-o placea macarea ceea ti pomini? Io n-am avut tupeu recunosc, is mai lasa asa de fel.

  Aaaa si apropo de dansez pentru tini cu masina de spalat bulendre… mai … ce n-as da ca sa pot dansa si io cu ie mai… 😐

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *