Stau la mine la balcon, vară, frumos. Mă uitam la mămicile şi mămicii care îşi distrează plozii la părculeţul din faţa frumosului bloc din frumosul cartier muncitoresc unde nefrumosul Groparu îşi îngroapă ratele.

Un mămic, adică un nene, încerca să îşi convingă progenitura să se deie pe tobogan.

– Hai, du-te sus, că eu te prind.
– Mmmmnnuuuu, zice ăsta micu, bosumflici.
– Du-te, mă, că te prind!
– Mmmmmnuuuu, zice micul căpos.
– Mă, tu mă înfrunţi pe mine? Ţi-am ordonat să te dai!
– Mmmnuuu, zice ăsta micu, şi lăcrămează.
– Paştele şi anghinarea mătii de copil prost, stai că te-nvăţ io minte!

Mere şi rupe din gard o joardă, pe care începe să o rotească pe deasupra capului, ca un viking.

– Te duci, sau te bat? argumentul suprem.
– MMmmmmmmm… copilu deja caută un loc unde să fugă, da’ fiind prins între Scyla şi Caribda, unde să fugă? că îl prinde tata din doi paşi.
– Acuma te duci pe tobogan! Şi îl înşfacă tata de o areapă, îl târâie până lângă tobogan, şi continuă boscoroditu: că tu eşti copil; şi tu tre’ să fii fericit că eşti copil; şi io văd că tre’ să te bat ca să fii fericit! Ia: hopa sus!!!
– weuihfiojweşlkjfkkaaaaaaaaaaaa, plânge ăsta micu.
– Gata cu plânsu! Amu dă-te la vale. Amu!
– Oooooaaaaaaaaaaaaa… deja plângea ca o mireasă. Da’ de voie, de nevoie, se lasă să alunece pe tobogan. Îl prinde ta-su, aselenizează în bune condiţiuni.
– No? Ai murit? No… du-te amu şi mai dă-te o dată. Hai! ACUM!!!!!

– Mmmmmmnuuuu…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. .marius Reply

  pffft… ma seaca babele care urla la nepoti, mamele care ii pleznesc in autobuz ca sa taca, si mai nou tatii care ii ameninta cu bataia ca sa se dea pe tobogan…

  si tot topogan imi suna mai bine…

  grrrr…

 2. Kissu Reply

  @ esk – Ce-i asa de “tare” in chestia asta? :-??
  @ .marius – O sa te vad eu… ba nu, nu o sa te vad, ca nu o sa mai apuc eu zilele alea, dar!… sa-ti aduci aminte de cuvintele astea marete ale tale cand o sa ai si tu copiii tai.

 3. dush Reply

  de aia io pe anumiti parinti i-ash castra. ajunge ca distrug un copil. la mai multi deja e genocid

 4. watercolor Reply

  intr-adevar nimeni nu are cum sa stie ce-l asteapta inainte sa faca un copil, dar metoda de mai sus nu e o solutie. e o generatoare de probleme si mai mari.

 5. Andreea MKT Reply

  as fi coborat (mai ales daca eram barbat), as fi luat o joarda (eu) din gard si l-as fi facut sange pe parintele cretin.

 6. enzo Reply

  deci nu ma pot abtzine sa nu las un comment, iertata sa-mi fie vina 😛 io-l citesc pe Groparu de mult, si cred ca acest post se datoreaza faptului ca Groparu nostru se apropie de varsta cand instinctul patern se trezeste intransul : ” oare asa o sa fac si eu cu plozii mei ? ” , ” oare ea ar fi de acord sa avem un bebe ? ” , ” sunt un om responsabil, de ce n-as ave un bebe ? ” , ” sunt si la varsta necesara, iar un bebe e o binecuvantare ” , and so on :))

 7. .... Reply

  Copkiilor, vedeti ca faza functioneaza si daca nu vrea pitzi din dotare sa performe…..

  Poate kopkilu era sado-maso ba, si tat’su ce sa faca si el, …. sa faca copilu fericit!!!

 8. ioana Reply

  Am vazut ceva asemanator si in Statele Unite ale Americii. In caz ca ai crezut ca asta este un fenomen “romanesc”. Doar ca aici taticul s-a dat pe tobogan cu copilul sa ii arate ce fain e.

 9. feeria Reply

  “că tu eşti copil; şi tu tre’ să fii fericit că eşti copil; şi io văd că tre’ să te bat ca să fii fericit! Ia: hopa sus!!!”- Doamne, rad cu lacrimi! :))) La naiba cu somnul, n-am nevoie!

  Tangential- am asistat si eu la o scena asemanatoare, din capitolul “ce n-am avut io, las’ sa ai tu”. Parintele cumpara un joc/o jucarie. Vine mandru acasa, si incepe sa se joace in fata copilului cu ea: Vezi, vezi ce frumoasa e? Copilu’ bazaie, nu-i place jocu’, si parintele se simte chiar jignit, Cum, nu-ti place ce ti-am luat?! Jap-jap. Las’ ca nici nu mai primesti alta data!

  Radem noi, dar pacat ca se intampla des lucrurile astea, cand scenariul copilariei parintilor interfereaza cu cel al copilului, si nu mai stiu unde e granita dintre dorinta copilului (uneori chiar nevoile lui) si cele ale lor, proprii si personale.

 10. Groparu Reply

  @ country grammar: mi-i si rusine sa iti zic ca am luat 10 la admitere la limba gramatica. Da, nu glumesc.

 11. iYli Reply

  Chestii de genul asta pot declansa in copilarie epilepsia, insa parintii de genul celui din intamplarea de mai sus nu cred ca stiu asta. Intentiile sale nu au fost rele, voia ca ala mic sa prinda curaj, insa tactul si rabdarea pedagogica a parintelui sunt….vb aia…pe vine?!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *