La Negreni se ţine ditamai târgul de porcării kitschioase, anual. Nu am ajuns anul ăsta, şi nici în 2004; şi în nici un alt an al vieţii mele. Anul trecut am rugat o colegă să-mi facă rost de un căţăl de jucărie care să dea din cap ca să mi-l pun la Dacie, că aşa e tradiţia daciotă. Şi nu mi-a găsit, dar am găsit eu unul în Jermanica, şi mi l-am adus de acolo, şi mi l-am pus la Dacie, şi mă râd de el cum dă din cap ca prostu’ când pun eu frână brusc, de se sperie pietonii.

Dar la Negreni a ajuns anul ăsta colegul care mi-a povestit ce a văzut. Da, în afară de cerşetorii malformaţi cu cele mai groaznice handicapuri văzute vreodată, de ziceai că eşti în Parlament!

Deci: colegul meu merge spre o ţigancă ce avea expuse pe jos o tonă de haine, la vânzare; nu ştiu dacă vroia să îşi caute costum de mire, fincă nu ştiu nici dacă are de gând să se însoare – deci io nu prea ştiu prea multe de ce s-o apropiat el de acea ţigancă şi de hainele ei expuse pe jos, o tonă.

Şi odată cu el, s-o apropiat şi o ţigancă. Deci erau două ţigănci faţă în faţă – una care vindea, şi alta care venise, probabil, la ciordit.

– Tu! Pleacă de aici! strigă ţiganca vânzătoare.
– Nu plec, că vreau să cumpăr! zice ţiganca ciorditoare.
– Nu vrei să cumperi, vrei să ciordeşti! strigă ţiganca vânzătoare.
– Nu vreau să ciordesc, vreau să cumpăr! zice ţiganca ciorditoare.
– Tu! Când pleci de aici îţi rădic fustele să te verific! mai strigă ţiganca vânzătoare.
– Da’ ce să mă tăt verifici tu, zice ţiganca ciorditoare.
– Da! Că parcă văd că nici nu porţi chiloţi pe tine! (mai zice ţiganca vânzătoare).

Când a auzit de nevăstuici deschiloţate de ţigancă, colegul meu s-a cam tirat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. julius Reply

  Gropare, de la Negreni mi-am luat io primul meu ceas Seiko ORIGINAL si prima mea bricheta Zippo FACUTA IN AMERICA! Si geaca de piele d-aia CA LUMEA, ma, cel mai misto gagiu din Obs eram, ma!

 2. nonick Reply

  @karmapolice: Io am vazut ca-s fara.
  @groparu: Hai inapoi in Sighii ca te-a numarat Videanu printre cei 380000 de clujeni si i-au iesit la numar numa’ 80000 de sibieni. Adica sunteti vreo alti 80000 de sibieni in Cluj, altfel nu se ecsplica.

 3. Laura Reply

  Un prieten din Jermanica o zis când o văst ţigăncile: aşa ţigănci faine ca-n Românica nu găseşti in toată Jermănica… şi mai ales pălăriile de la ţigănuşi

 4. Ionut Reply

  hmmm si tigancile nu-s epilate .. sunt ca frantuzoicele asa naturale, deci bine ca a plecat pentru ca si mirosul e unul specific in cazurle alea, adica asa am auzit! 😀

 5. sys Reply

  Barbata-miu e ginecolog, cica vin de-alea cu fuste, fara chilotei, da’ cica-s mult mai curate decat celelalte specii; pai, i-am zis eu, daca-s aerisite permanent…

 6. Fane Brutalu Reply

  Io sunt interesat de flea market din acestea. Dar unde în coaiele lu tataia ie şi Negreni ăsta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *