Nu am apucat sa va povestesc de nunta ghe la Maramu’ de amu 2 saptamani, cand am gazduit la mine-n palatul meu garsonieresc o marocancă şi o mexicancă, ambele deodată, dar pot să vă zic de nunta de weekendul asta, cand s-a maritat Cuiul Din Pwla aka Unchiu-to (asa-i zicem noi), zis şi DeGeaba, tiganiad de frunce, cu nevasta-sa; ea nu era nevastă-sa decat dupa ce s-a însurat ea cu el, că aşa e la noi, în Argheal, nuş la voi cum e. Ea e o bucovineanca blândă ca o iconiţă, iar el… el… e… ăăă… meseriaş.

Şi: la nunta asta noi, arghelenii tăntălăi la cap, dar şi înceţi la minte, nu am putut s-o furăm pe mireasă, că până am zis noi “No… no!” era deja prea târziu, că or furat-o muţunacii dracului. Aşa că nu am mai avut ce show să facem; dar fetiţa Greuceanului ne-a spălat obrazul mânjit de tăntălism (aşa-i spune teribilei boli de care suferim noi, ardelenii) şi a furat păpucul miresei.

Urmează momentul Ţî: negocierea răscumpărării papucului. Presă, camere, nuntaşi.

Vine scumpa de ea, Medeea pe pronumele ei, şi naşul se topeşte, că la aşa o mândreţe de fată nu prea ai ce să-i refuzi. Şi o-ntreabă:

– Vaaai, ce fetiţă frumoasă! Câţi ani ai?
– 4, zice Medeea.
– Şi cum te cheamă?
– Medeea, zice Medeea.
– Aşa, zice naşul. Şi ce vrei tu în schimbul papucului miresei?
– Eu, în schimbul papucului miresei, zice Medeea, eu vreau un căluţ de mare.

Stupoare. Stupefacţie. Naşul arăta ca un scoţian care primea o amendă de la Fisc. Unii au şi râs. De fapt cam toţi au râs, numai naşul nu, fincă lua treaba asta foarte în serios!

– Uite ce e, zice naşul, ştergându-şi emoţionat salba de broboane sudoripare de pe frunte, cu cravata. Am putea merge la Metro să luăm, dar e închis aicea. Nu vrei altceva în schimb?
– Nu, zice Medeea. Un căluţ de mare vreau.
– Hmmm… uite, zice naşul. Chiar căluţ de mare nu pot aduce, fincă vaporul cu căluţi de mare made in China s-a scufundat în largul Insulelor Balneare, şi au scăpat toţi. Dar uite, îţi pot da orice altceva vrei tu în schimbul căluţului de mare! Ei! Ia zi tu acuma. Ce vrei în schimb? Orice! Îţi dau orice! (şi s-a pipăit la buzunar, sigur pe el, că mai avea ceva bonuri de masă).
– Bine, zice Medeea, uşor supărată că nu îşi primeşte căluţul de mare.
– Deci? mai întreabă naşul. Ce vrei în schimbul pantofului? şi zâmbeşte la nuntaşi, că o fraiereşte el pe fetiţa de 4 ani.
– O zână! zice Medeea, şi-l lasă pe naş perplex şi cardiac de-a dreptul.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. andrei crivat Reply

  deci Medeea ruleaza cam cel mai tare ever. Nici macar tat’so nu ruleaza asa tare ca Medeea. Care tat’so, se stie, ruleaza fin. Da’ Medeea si mai fin ca tat’so.

  Daca nu i-as dori o soarta mult, mult mai buna, i-as dori sa se insoare cu mine peste fo 20 de ani. Da’ sincer, copila merita mult mai mult de la viata.

 2. Divricean Reply

  Am primit SMS ca ai scris pe blog. Ma trezesc, deschid calcu… ce sa vezi, tu chiar ai scris pe blog.
  Daca zicea nasu’ la sfarsit ca i-o da pe nasa … nu mai dormea noaptea aia.

 3. Night Elf Reply

  Gropare, weekendul asta am fost si eu la nunta. Ghici unde? La Cluuj ! Foarte fain oras aveti, sa va traiasca !

 4. Greuceanu Reply

  Mi-a crescut inima cand am citit…. e aproape asha de mare ca si ficatu’…
  @DeGeaba: bah! ai avut o nunta ….. ioi….. ce fain a fost… iara vinuuuu’…. ptiu…. ca m-ar invidia Pavlov….; iara vodka aia cu spic in ea…. Tulai Doamne!!!

 5. Toto Reply

  Ni la Crivat ma.Hai sus pe calut.
  Bunicii mei aveau un cal in copilarie Crivat si mi`am adus aminte aici!!!
  Medeea:Nashu` 2:0.

 6. George_escu Reply

  Doar daca imi permite proprietarul! Am si eu un anunt de campanie electorala!

  Votati-ma ca sa-i umflu banii mogulului Voiculescu !
  N-am program electoral, n-am viziune, blogul meu e varza dar am nevoie de bani pentru tigari si pentru bere … promit doar ca voi cheltui foarte rapid toti bani.
  La http://danvoiculescu.net/blog/votati/, un simplu click la sectiunea Bloguri specializate – “Istoricul zilei” si berea in cinstea domniilor voastre o beau!

 7. Mihail Reply

  Bre Gropare, sa-ti traiasca bobocul de fata! ca o duce capul. Da’ zi-ne cum ati procedat cu nasul mai departe? Te-ai sacrificat pentru un bouche la bouche?

 8. Mile Reply

  Mno deci e clar Cuiu din Pula nu va mai dormi in acelasi pat cu mine si cu nevasta-mea ca deh amu are si el nevasta lui 🙂 ce sa faci ….patasti. Sa le dea Domnul o casa de piatra si un pat mare in care sa faca si multi copchii!

 9. Mortyse Reply

  Bai, pushtoaica asta e vedeta tuturor nuntilor la care o ia ta-su. Am si io fo’ dooj’de poze cu ea de la nunta unui prieten de-al meu.

 10. huby aka stiti voi Reply

  @Greuceanu. Io stiu ca nu ti-o prea placut vodca aia asa ca n-ai baut decat vro` 4 sticle. Si……..daca n-ai vrut mireasa t`-ai trimis ninja sa fure botforii, ca…poate poate iese ceva.

  Oricum totul a fost super distractie ala tigani. Io va rezev ceva de no sa puteti duce vreo mie de ani. Whatch out!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *