Am avut o săptămână în care am fost în totalitate slugă la copii, cu micile pauze de pipi cauzate de vârstă: Gropăricii îi ies toți dințișorii din lume în perioada asta și adoarme tot pe la 12-1 noaptea, iar Gropărelu’ e cu ale lui, școala online, dați-mi ceva dulce, de ce sunteți așa părinți nașpa și nu mă lăsați pe tabletă 14 h/zi.

Nfine.

Mă pornesc să fac teme cu Gropărelu’ la nu știu ce materie – religie, geografie sau matematică, nu mai știu. Și încerc să începem creștinește, cu o recapitulare:
– Mno, ficior, hai să ne amintim, de câte tipuri sunt copacii?

De fiecare dată când fac eu teme cu el, copilul nu se simte în largul lui, nu mă-ntrebați de ce. Nici eu nu mă dădeam în vânt să fac teme cu tata Gropăroiu, deci acum, dpdv istoric, e rândul lui să sufere.

Mai ales că acum nu mai știa care sunt tipurile de arbori, și suferea un pic.
– Hai, no! Le-am făcut ieri, câte tipuri de arbori sunt?
– …
– În primul rând avem copacii care nu-și pierd frunzele niciodată, nu? (ăla care-mi vii și-mi zici că laricea face excepție, lasă copilul în pace să sufere!)
– Da! Coniferele!
– Bravo! Și? Sunt două feluri de copaci, da…? Conifere și…
– Conifere și… e ceva cu ”s”, așa-i?
– Da! Conifere și…
– Știu! Conifere și sfioase!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. un om Reply

  E normal că de sfioasă se înroșește pădurea toamna. Să nu uit să-i explic și ei moștenitoarei.

  • Zev Reply

   Hmm, un om, si daca ti-o da intoarsa: ‘ Atunci inseamna ca padurile de conifere n-au nici o sfiosenie?’. Get out of that one mate. Copiii fac de-astea. Din experienta mea: incepi cu ‘stii, treburile astea sunt foarte complicate. O sa incerc sa-ti explic, desi asta e o treaba de oameni mari. Asculta-ma cu atentie.’ In experienta mea, dupa fraza asta deja si-au pierdut orice interes, adauga o inghetata si ai scapat. Pana data viitoare. Daca nevasta a fost prezenta, oricum ti-o furi, but that can’t be helped.

 2. Andu YY Reply

  –” Mâine să vii la scoală cu bunicu tău.
  – Poate cu tata vreți să spuneți.
  – Nu, cu bunicu, să-i arăt ce prostii face tatăl tău când te ajută la teme.”

 3. Zev Reply

  Hmm, este oare posibil ca Groparelul intuitiv sa perceapa legatura din simbolistica biblica intre frunza si sfiosenie?

  • gupi Reply

   acuma ce sa zic …. daca l-ai lua cu binisorul, in timp ce joaca Red Dead Redemption, sa-i explici cand sa se ascunda dupa o sfioasa si cand dupa un cactus ….

   • Zev

    Gupi, nu cred ca-l lasa Gro la RDR inca, dar ca idee cred ca in timp Gro va putea folosi educational jocu’. Dar unde pisici ai gasit talica sfioasa in RDR, ca eu numai de curvistine la crasma dau? La fel ca-n viata. O fi un mesaj ascuns aici? Sau numesti foioasa real copaceasca ‘sfioasa’ ca sa ma confuzesti?

 4. mac gregor Reply

  Si totusi cum faci ca frunza sa stea in echilibristica pe Denis? ca presupunand ca esti omul primitiv si nu ai inca sfoara.

  Trebuie totusi sa o fixezi cumva.

 5. Diana Reply

  Bine că nu a făcut ca fii-miu la 4 ani, ne-a arătat mândru pe geamul mașinii pădurea de coioase( erau conifere, dar și foioase pe-acolo).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *