Mergeam într-o zi prin centru, mai plăteam o rată, mai ocheam câte-o reducere, mă mai feream de câte-un BMW-ist daltonist cu volanul pe dreapta şi număr de Irlanda. Şi ghiciţi voi ce îmi sare în ochi de pe un coş de gunoi?

Exact. O bluză de gajică.

Dau târcoale, adulmec, mă uit urât la lumea din jur: nimic. Feţe de argheleni care văd amu şi abia peste 15 minute îşi dau seama de ce or văzut.

Mă uit mai bine:

Şi văd eticheta.

Bluza era nou-nouţă, măi frate. Nou-nouţă.

M-am uitat, şi of cors că abia peste 15 minute m-am dumirit şi eu: vro jună a spart nişte bănuţi pe ţoale. Oricât ne-am mira noi, asemenea lucruri se întâmplă în regnul femeiesc, încrengătura dependentă de shopping, aripa sfidătoare de criză. Nu e bai, mi-am zis eu, că orice femeie vrea să aibe cât mai multe haine – să aibe şi ele, sireacele, ce da jos. Ce m-a făcut să-mi arăt fasolea de uimire a fost că haina avea etichetă pe ea. Telefonul meu nu a prins chiar aşa cum trebuie bluza, că pozam în contre-jour, dar vă spun eu că avea eticheta pe ea. Deci era nou-nouţă. Deci cineva a pierdut bluziţa, altcineva a văzut-o pe jos, a ridicat-o, a pus-o pe un stâlp şi a lăsat-o acolo în aşteptarea proprietarei, care sper că umbla despuiată prin târg.

Deci de-aia zic io că arghelenii ăştia chiar îs daţi dracului. Nu pentru că probabil e unul dintre cele mai bune oraşe în care să-ţi pierzi ceva; ci pentru că sunt sigur că în ziua aia o tânără domnişoară umbla pe centru în busturile goale fincă îşi pierduse bluziţa. Şi sunt sigur-sigur că nu şi-a dat seama de asta decât 15 minute mai târziu!

PS: haideţi să fim clujeni, argheleni şi români adevăraţi şi să-l ajutăm pe prietenul nostru ungur! Da? O facem?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Raka Reply

  Nene Gropare, n-ai precizat exact ce eticheta era, adicatelea tocmai detaliul cel mai important pentru orice impatimita de shomping: producator, pret si valuta 😉

 2. Raka Reply

  Saptamana aviatoare donez si eu, ca numa’ bine intra solda si ma pot duce si eu la banca mioritica sa depun 🙂

  Lu’ Radu ii transmit, stai linistit, numa’ sa ma-ntorc din jermanica… Suntem o leaca ocupati cu muncile luna asta, ca-i perioada aia din an cand pun Hansii biciu’ pe noi 😉

 3. Andrei Dumbravă Reply

  Bre gropare, si nu ai recunoscut tu dupa miros proprietareasa hainei? :> sau ai cam uitat mirosurile de ceva vreme incoace? 🙂

  Oricum, e posibil ca ala sa fi fost si un mesaj adresat publicului: nu dati banii la copii ca astia fac numai prostii 😀

 4. Zamfir Reply

  Băi, Gropare, crezi că eşti în armată la gimnastica de înviolare şi visezi busturi goale?! Îngroapă-ţi dorinţele! Da’, să vezi ce faine-s gagicile cu busturile pline (de lapte ori de silicon)!

 5. ILUZIA Reply

  ba eu cred ca nu a pierdut-o din punga, ci, ca la iesirea din magazin a zarit-o pe rivala ei care deja avea una la fel si a abandonat-o ca doar nu era sa creada aia ca o copiaza.

 6. Grapefruits Reply

  ;;) Cred că era a unei fiţoase care şi-o cumpărase acum doi ani şi a uitat să o poarte, iar demodată…. no way 👿

 7. Suminona Reply

  Ei na… era a bagaboantei de la coltu strazii , de linga Sora … erau hainele de “privat” nu de “serviciu” , iar ala de fapt nu e tomberon , ci e dulapul ei undercover 🙂
  Grija mare ce fotografiezi Gropare … big brother is waching YOU 🙂 !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *