Vineri seara, ora 20:00, la cinema “Florin Piersic” din Cluj are loc premiera primului film românesc premiat cu “Ursul de Aur” pentru cel mai bun film. Gală, caravană, Q&A, tot tacâmul!

„Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, este primul lungmetraj românesc premiat vreodată cu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Pe lângă Ursul de Aur, filmul, avandu-l drept co-scenarist pe Răzvan Rădulescu, a câștigat și Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiția Festivalului de la Berlin.”

Am o invitaţie de două persoane de dat cui comentează la acest articol, până în seara asta, joi, 7 noiembrie martie, ora 22:00, şi îmi povesteşte o păţanie nasoală în care a intrat în rahat până în gât, dar mama lui l-a salvat (asta că tot vine 8 Martie pe noi). Dacă mă face să râd, cu atît mai bine! Juriul este format din mine şi Groparu, şi eu sunt tare afurisit şi subiectiv la jurizare; noroc cu Groparu, că e mai diliu.

Ce vreau:
– un comentariu pertinent şi frumos (şi haios, dacă se poate)
– să scrieţi o adresă de e-mail validă, nu invalidă
să puteţi ajunge la Cluj la premieră
– să îmi puteţi răspunde la ora 23 la e-mail şi să-mi comunicaţi numele şi prenumele, în cazul în care câştigaţi

Dacă nu puteţi ajunge la premieră, dar doriţi totuşi să împărtăşiţi o poveste cu mama, care de fapt e-o doamnă, vă rog să specificaţi acest lucru în comentariu – Groparu apreciază pozitiv poveştile altora. Nu sero-pozitiv – aia e altceva.

Trailer “Poziţia copilului”:

Let the Poziţia copilului games begin!

Update: juriul a deliberat. Competiţia a fost strânsă şi fioroasă; dar se pare că povestea lui Gigi a reuşit să impresioneze. Mulţumim concurenţilor, Gigi, tată, o să-i faci o surpriză fetii tale în seara asta: o să-i arăţi ursul de aur!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Dom Reply

  O intrebare: De ce vorbeste groparu despre el la persoana a 3-a? 🙄

 2. liana Reply

  7 noiembrie 😉 ?
  Eu cred ca filmul e absolut oribil dar totusi o sa ma duc sa-l vad ( la Bucuresti nu la Cluj ) dar NU pe banii mei,deci tre sa gasesc ceva gratis ,daca ai idee ,da de stire pliz. 😉

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ liana: sunt un împrăştiat. Mama mea lucra în Sibiu la fabrica “7 Noiembrie” şi când am scris “7” am făcut o analogie complet incompletă.
  Dacă e oribil sau nu, o să aflaţi vineri noaptea, când (sper că) voi scrie analiza pe text. Dacă aflu de ceva pişcot similar prin Bucureşti, eşti prima pe care o anunţ;)

 4. Sofica Reply

  eu sunt curioasă să aflu cum decurge operaţiunea de împăcare între cei doi Gropari

 5. Sab Reply

  intamplare. cu mama.

  copil fiind, mai faceam piata. bineinteles pe banii alor mei.
  tot copil fiind si dorind sa fac bani de buzunar, inghetata, suc si alte cele… mergand o data la cumparaturi in piata… ma impotmolesc la o “alba-neagra”. si am jucat fara bani initial. bineinteles ca ieseam castigator de fiecare data. Si am zis sa fac si bani… (deja ma gandeam pfai…. ce bine mi’or prinde banii si ce boier am sa fiu, si voi fi facut si cumparaturile in piata.. si mama o sa ma felicite). Ei, dar socoteala din targ nu-i la fel cu cea din targ si bineinteles ca am pierdut banii. Si am ramas.. si “batut” de soarta si de alba neagra.. si cu banii luati:) si fara cumparaturi facute.

  m-am intors acasa cu coada intre picioare… si i-am spus mamei dar cu mare frica de tata 🙂 cu rugaminti ca tata sa nu afle…

  mama. bineinteles ca m-a aparat. si nici bataie nu am luat, dar o lectie am invatat: alba-neagra doar o data in viata ii / asta este.. alta nu-i 🙂

 6. Gigi Reply

  No bine no ! Cu foarte mulţi ani în urmă , când eram prin clasa a treia sau a patra am făcut o boacănă . Cu siguranţă am făcut şi altele , dar asta îmi vine în minte acum ! Pe vremea aceea locuiam întrun oraş de prin sudul ţării , împreună cu bunica din partea mamei . De multă vreme ochisem eu la raionul de jucării al singurului mare magazin din oraş o mândreţe de puşcă din plastic . Dar bănuţi de buzunar nu prea pupam eu pe atunci . O dată pe săptămână făceam câte o vizită la magazin şi stăteam câte un ceas gură căscată la raionul de jucării . Ceea ce nu ştiam era faptul că vânzătoarea o cunoştea pe bunica .
  Întro zi am prins momentul când nu era nimeni acasă şi am dat lovitura la şifonier , unde văzusem eu că ţinea mama banii . Am şparlit o sută de lei (îşi mai aminteşte cineva bancnotele alea albastre de 100 lei ?) şi am plecat glonţ la magazin . Pe drum m-am întâlnit cu un coleg de clasă şi , fiind în bani , l-am chemat cu mine să îi cumpăr şi lui o puşcă . Odată ajunşi la rafturile cu armament , ne-am ales câte o armă şi am mers la casă . Puştile costau câţiva zeci de lei împreună . I-am întins vânzătoarei banii , bucuros . Aceasta s-a prins că nu-i ceva în regulă deoarece în loc de o bancnotă de 100 lei îi dătusem doua ! De frică luasem două din şifonier ! Nu a zis nimic , mi-a dat restul de la 100 lei şi am plecat fericiţi . Toată după amiaza ne-am împuşcat printre blocuri . Seara am ascuns puştile sub scară . Când am ajuns acasă surpriza cât casa : vânzătoarea trecuse pe la bunica mea , îi dăduse suta de lei şi îi povestise despre cumpărături . Mama mi-a luat apărarea , a susţinut că ea mi-a dat banii şi că totul este în regulă . Evident că mi-a dat o bătaie cu strigături şi puşti pe spinare ! Când părinţii colegului meu au aflat despre puşca fiului lor , mama a susţinut că este un cadou din partea mea ! Cam aşa am păţit eu … Îi sunt recunoscător mamei pentru tot ce făcut pentru mine !

 7. Mihai Mihai Reply

  no bine ma groparu…postezi si tu din astea pe seara, tu nu stii ca lumea iti citeste blogul dimineata cand e la servici?:P…uite ca asa am ratat si eu ocazia sa imi duc ucraineanca la film gratis

 8. Gigi Reply

  Ţin să-i mulţumesc juriului pentru indulgenţa cu care s-a aplecat asupra povestirii mele ! Ştiu că a fost o competiţie strânsă şi cu greu a fost ales câştigătorul ! 🙂
  De asemenea mulţumesc mamei ……

 9. Lenutza Reply

  No, mahh Gropare iti lipseste cu desavarsire glanda de retard! Bloguiesti strasnic, ne place!!! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *