Eram în Germania la soru-mea. Mă plimbam printr-un supermarket cu familia şi Bärbel (o prekină de vreo 70 de ani a lu’ sorella; vă zic asta pentru că nu aveţi chef să daţi click pe link; şi nu aveţi chef pentrusunteţi la serviciu şi aveţi de lucru, nu?).

Când mi s-a umflat vena la cap de stat prea mult în magazin, am fugit disperat de lângă familia care se uita la nişte chiloţi de damă (maică-mea; nievastă-mea; soru-mea; şi Bärbel; deci patru muieri care discutau înfocat despre paraşute de pus pe cur).

Unde merge un mascul ca să-i treacă mai uşor cele patru ore într-un magazin? La raionul de jucării? La cel de cămăşi de ocazie? La cel de alimente bio? Ntz. Greşit.

La raionul de beuturi.

Unde mă pun pe studiat.

Şi stau şi stau.

Şi la un moment dat vine Bärbel şi zice ce fac io acolo?

Zic: studiez. Uite: asta e bere Veltins, e ideală pentru o zi de primăvară toridă ca asta, deja înghit în sec; Martini ăsta e de femei, ca şi chestia asta de curacao; dar vinurile arată foarte bine, uite vin chilian cu arome de fructe de pădure, merge bine cu vânat. Uite grappa, digestiv mai bun nu cunosc. Uzo ăsta e o porcărie grecească, d-aia-s în criză ăştia, nici nu mă ating de aşa ceva. Dar Jack-ul nu e de lepădat, merge cu ceva energizant, să petreci toată noaptea dansând pe mese aşa cum fac arăbocii şi piţipoancele prin cluburile de fiţe; deşi eu personal prefer o şliboviţă, că văd că horincă ghe Maramu’ nu se vinde la voi. Îmi place în schimb votca asta rusească, asta da băutură! Şi vinul alb, poate iau cu mine în Romunica nişte sticle, că nu se ştie niciodată când mi-or fi de folos la un peşte, la ceva pui sau un fazan-doi. Şi bere iau sigur cu mine acum, uite câte soiuri! Iau vreo 6 sticle, din fiecare câte una, ca să fac o degustare, că e cald afară de şi crăp şi berea mă unge la suflet, ia uite cum mai salivez! Uite!

Şi am şi bălit niţel. După care mi-am luat sticlele în braţe cu drag ca pe bebeluşul meu şi m-am tot dus de-acolo, lăsând femeia să se uite la rândul ei la licori, poate i-or trebui şi ei câteva.

Şi dintr-o dată vine soru-mea la mine şi mă trage de mânecă cu brutalitate!

– Ce i-ai zis lu’ Bärbel?
– Ce i-am zis lu’ Bärbel? zic io.
– Păi da! Că uite că nu se mai lasă dusă de la raionul de beuturi, şi amu se ceartă cu barbatu-so!
– De ce se ceartă cu barbatu-so?
– Păi ea nu mai are voie să bea! Că o avut odată probleme cu alcoolul, şi o făcut inclusiv şedinţe de terapie ca să scape de flagel! Pe bani grei, ani şi ani de zile!
– Păi… şi?
– Cum şi, mă, cum şi! Şi acum nu ştiu ce i-ai zis tu, că i-ai făcut poftă năpraznică şi acum vrea să cumpere tot raionul de beuturi! Şi soţul ei nu vrea să o lase! Că ar însemna să revină la starea aia de alcoolism de acum 20 de ani! Şi e din cauza ta, că tu i-ai făcut poftă! Tu! Ce i-ai zis, mă, ce i-ai zis? Ha?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Cosmin Reply

  Io tot nu-nteleg ce au cu saraca femeie! Lasati-o, bre, sa dea si ea pe gat o dusca! Doar n-o fi foc! Si daca e, stinge ea cu o bere!
  Bravo, Gropare! Asa se face!

 2. g.w. Reply

  Ea nu vrea sa te simti singur si de aia a vrut sa ti tina companie! Nu pot sa faca in 20 de ani nspemii de psihologi ce poate sa faca intr-o zi un gropar iscusit!

 3. Secretele bloggingului se fură, nu se-nvaţă!| Pavel Ionuţ Reply

  […] GROPARU- relatează întâmplările de zi cu zi, folosindu-se de un limbaj comic, asezonat cu vocabularu-i personal ardelenesc. Am impresia că este un optimis incurabil, vede întotdeauna partea plină a paharului, stilul lui prinde de minune la români care, după cum prea bine se cunoaşte, sunt o naţie de glumeţi, unde din orice întâmplare se poate naşte un banc. […]

 4. RBoy Reply

  Săracu om. Nu prea au avut efect ședințele respective dacă după atât amar de vreme l-ai momit așa de ușor.

 5. Mihai Baboi Reply

  Aste pentru ca psihologii aia au tratat-o stiintific. Tu i-ai vorbit din suflet, de-asta a fost asa usor de convins. 😉

 6. zoltybogata Reply

  Deageaba s-a chinuit 20 de ani la psiholog 😆 , ce de bani a cheltuit şi pt. ce? cu băutura ieşea mai ieftin dacă continua 😆

 7. ZWK Reply

  în loc să-ți zica săru’ mâna bărba-su, că scapă de alcoolică, pe tine te ceartă muierea…
  știi unde merge să te uiți la magazine d-astea universale fără să te certe nimeni?

  ori la cărti, da’ e ampulea, că dacă ești cu vreun prieten / gagică te scot ăștia ca “șocâte de biblioteca”, ori la raionul cu teve-uri. și poți beli okii numa la d-alea de mii de euro, ca muierea știe că n-ai bani să te apropii, și te lasă măcar să înghiți în sec. poate se simte să-ți ia o bere ceva, să îneci amaru’…

 8. dangostin Reply

  Ha, asta e ca faza aia celebră prin filme: doojdemii de psihopalogi pe umărul drept care îi urlă în ureche :”Nu bea, muiere!”. Şi pe umărul stâng un Gropar păcătos care şopteşte :”Uite cum merge berea asta pe aşa căldură! Ete cum curge pe gâtlej!”.

  P.S. – De unde ştiai că nu putem să dăm click pt că suntem la muncă ? :))

 9. V_for_Whatever Reply

  “Nothing is foolproof to a sufficiently talented fool.”
  -Erehwon 😀

 10. Dyma Reply

  Mdaa…Dupa cum vad eu stii cam toate felurile de alcool:))
  Vorba aia: Cui nu-i place Bunisorul ? :mrgreen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *