Deci: prima parte aici.

Luna asta mă duc să-mi plătesc, ca un împrumutat mândru, rata la Alpha Bank. Şi-mi aduc aminte: bă! ăştia or inceput să-mi ceară 2 lei pe lună pe un cont în lei pe care nu-l folosesc veci, şi io am închis contu, deci trebe să-mi dea înapoi banii. Ia să văd ce se mai aude cu ei.

Şi mă iau şi mă duc la ghişeu, la ghişeiţă. Săr’na, io-s Groparu, uite buletinu, da’ nu-l mirosiţi, că poza miroase a bere; îmi vreau cei doi lei înapoi.

Tanti butonează pe calc, click-click, click-click. Zice:

– Dar dvs. v-aţi închis contul.
– Ştiu, zic. Că nu l-am folosit niciodată.
– Nu ar fi trebuit să depuneţi cei doi lei, zice ea.
– Aud? zic. Colega dvs. mi-a spus să-i depun.
– Da, dar nu ar fi trebuit să-i depuneţi, că acuma nu vi-i mai puteţi recupera.
– Stornaţi-i, că colega mi-a zis că se poate.

Io nu-s foarte sigur ce înseamnă stornare, da’ am simţit în urină că-n contextul ăsta se aplică. Tanti – click-click.

– Nu mai pot, zice doamna. Că aţi închis contul.
– Şi ce s-a ales cu ăia doi lei pe care i-am depus? Mi i-a luat banca să îşi plătească cheltuielile, sireaca, că e criză şi se remaniază guvernul Boc?
– …oricum nu cred că vi-i puteţi scoate, fincă comisionul de extragere este de 3 lei, zice doamna.
– Îi virez unui alt coleg cu cont la Alpha Bank, şi mi-i scoate el.
– În acest caz comisionul e 2 lei, zice doamna, deci tot nu vi-i puteţi scoate.
– Deci acuma unde sunt ăia doi lei? Există?
– Nu… cred că v-au fost transferaţi în contul de euro, zice doamna.
– La ce rată de schimb? Îmi puteţi dovedi că acum contul meu este cu cca 40 eurocenţi mai bogat?
– Nu, nu am cum.
– Cum aşa?
– Păi contul este închis, şi nu am acces la el.
– Dar contul în euro nu este închis, putain, şuier eu, puteţi verifica operaţiunile acolo!

Sângele meu – care de regulă bălteşte pe la corpii cavernoşi, rareori pe la cerebel – o început să-mi suie în obraji. Şi în timpane simţeam cum bat nişte clopote, cu furie. Tam-tam. Tam-tam. Ea click, io tam!

– Doamnă dragă, şi trag aer în piept, că urma să zic una năpraznică. Mi-aţi făcut un cont în lei fără ca eu să vă cer acest lucru, aţi pus pe el comision de administrare, nu m-aţi anunţat şi dintr-o dată mă descopăr datornic la dvs, am depus doi lei că aşa mi-a zis colega dvs, ca să nu figurez ca datornic, dar cu promisiunea că după închiderea contului mi-i voi recupera, şi acuma îmi spuneţi că e ţapă, că banii ăia sunt irecuperabili?
– Să ştiţi că noi am anunţat pe site că am introdus comisionul, se apără doamna.
– Să ştiţi că eu nu intru chiar zilnic la dvs pe site, zic, la fel cum nici dvs nu intraţi zilnic pe site-ul Romgaz, unde sigur aveţi abonament!
– …
– Deci, doamnă scumpă. Sunt de vreo 4 ani de zile client al băncii dvs, mi-am plătit întotdeauna la timp ratele, ba am şi vreo 50 de euro în plus în cont pe care nu primesc dobândă, că aşa este politica dvs. Acum nu v-a ajuns şi mi-aţi luat şi ăştia doi lei, şi mă simt trădat, lying naked on the floor. Nu mi se pare fair ce aţi făcut, pentru că din punctul meu de vedere relaţia dintre noi a fost mereu fair. În acest caz, singura opţiune pe care o mai am este să vin cu OPC-ul. Nu e vina dvs, e vina dobitocului care a scornit taxa asta. Dar, fără supărare, pentru ăştia doi lei amărâţi am să mă lupt cu Alpha Bank până în pânzele albe!
– …
– Vă doresc o zi bună, sărumâna.

Mă iau şi mă duc spre ING, unde m-am certat cu paznicu (pardon, badigardu) că toaleta lor este numai pentru angajaţi, nu e şi pentru clienţi. Şi când îi vorbeam ucigător de politicos badigardului (pardon, paznicului), m-or sunat de la Alpha Bank.

– Domnu’ Groparu, ştiţi, de la Alpha Bank vă sunăm, am găsit o soluţie să vă rambursăm cei doi lei.

M-am dus şi mi i-am rambursat. La meciul ăsta, banca a luat zero, Groparu 1.

Si in semn de supremă persiflare mi-am luat pufuleţi de banii ăia.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 60 comments

 1. Oana Reply

  La recomandarea unui prieten, m-am amuzat teribil citind patania de mai sus. Nu pot decat sa te felicit atat pentru initiativa, cat si pentru investitia facuta cu banii recuperati. 😉

 2. Ioana Reply

  @ groparu: merit sa ma simt si eu bine pe pielea altora, nu? si cand am citit asta, am trimis-o la toti din breasla :)) in plus, aveti atatia oameni de treaba in firma, incat nu-mi ajunge timpul sa parcurg blogurile lor daily. Oricum, a 2-a zi ne-am luat si noi pufii 😉

  @silavaracald: nu baia e problema acolo, ci badigardul: telecomanda de la parcare e la el, il pune la punct si pe director :)) :mrgreen:

 3. Bodo Reply

  Esti eroul meu, man!
  Tot pufuleti o sa-mi iau si eu, din comisionul de risc( cred ca ajunge pentru o tona juma`).

  Felicitari!

 4. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Eu am patit-o cu cei de laTiriac.Ma anunta cei de la personal ca managerul nu vrea sa lucreze de luna viitoare cu Tiriac bank asa ca sa imi fac cont card la alta banca.Ca roman sarac ce sunt ma duc la ATM scot ce bani imi bagasera drept salar si apoi intru sa fac inchidere cont.Un tip tanar, aratos intr-un costum lucios face o fata dezgustata la auzul cererii, se screme 30 minute ca nu stia cum sa inchida un cont deschis in urma cu 4 ani in alt oras si intr-un final imi da hartia .Avand atata timp la dispozitie imi aduc aminte ca la deschidere mi-au spus ca trebuie sa blocheze 200000rol=20Ron in cont .Si ii intreb cum recuperez banii aia.Tipul face o fata mirata, ca de ce imi trebuie banii aia mici.Eu ii explic politicos ca sunt ai mei si ii vreau.Tipul se scarpina in cap, nu activeaza nici un circuit si pleaca sa intrebe un coleg.Colegul nu stie.Se intreaba un supraveghetor.Supraveghetorul nu stie.Tipul se uita in sala sa vada daca nu am plecat.Zambesc frumos si incep sa ma joc cu pixurile lui.Se da telefon la Bucuresti , la sediu si raspunsul vine.Trebuie sa iau banii din unitatea unde mi-am deschis contul.Raman blocata cateva secunde si apoi vreau sa vad regulamentul care ma obliga sa merg cateva sute de Km sa recuperez banii.Tipul zambeste usurat caci regulamentul era disponibil pe situl firmei, dar nu si pe calculatoarele din bank.Asa ca inainte de craciun am facut o vizita bancii din orasul mamei ,unde deschisesem contul, le am stresat pe doamnele de acolo cu cererea de rambursare a 20 ron.Pentru atata ati batut atat drum? Da doamna, pentru ca sunt banii mei, iar banca daca vrea pomana sa ceara si nu sa bage banii in buzunar fara sama intrebe.Asta durand iar 45 minute, de data asta fara scaun, ca statul in picioare face bine….

 5. stnce stnci/io Reply

  Nu cred ca banca-i de vina cit slaba calitate a lucratorilor,am avut 10 ani cont la Alpha undeva in provincie,am plecat de acolo scirbit de rautatea functionarilor,la Alpha cred ca la angajare ii cauta pe cei mai odiosi,penali,constipati,duplicitari,fatarnici,calitati obligatorii pt.angajare.

 6. dorel Reply

  Salut astazi am semnat si eu un contract pt un credit ipotecar nu stiu daca a auzit cineva pana acum de asa ceva pretul euro la circuitul banci adica 4.64 ro si ei aveau un curs de 4.46 ron afisat ci a asa se procedeaza stie cineva de asa ceva asta am aflato de la ei inainte cu 2 minute sa semnez este vb tot de alpha bank.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *