Deci: prima parte aici.

Luna asta mă duc să-mi plătesc, ca un împrumutat mândru, rata la Alpha Bank. Şi-mi aduc aminte: bă! ăştia or inceput să-mi ceară 2 lei pe lună pe un cont în lei pe care nu-l folosesc veci, şi io am închis contu, deci trebe să-mi dea înapoi banii. Ia să văd ce se mai aude cu ei.

Şi mă iau şi mă duc la ghişeu, la ghişeiţă. Săr’na, io-s Groparu, uite buletinu, da’ nu-l mirosiţi, că poza miroase a bere; îmi vreau cei doi lei înapoi.

Tanti butonează pe calc, click-click, click-click. Zice:

– Dar dvs. v-aţi închis contul.
– Ştiu, zic. Că nu l-am folosit niciodată.
– Nu ar fi trebuit să depuneţi cei doi lei, zice ea.
– Aud? zic. Colega dvs. mi-a spus să-i depun.
– Da, dar nu ar fi trebuit să-i depuneţi, că acuma nu vi-i mai puteţi recupera.
– Stornaţi-i, că colega mi-a zis că se poate.

Io nu-s foarte sigur ce înseamnă stornare, da’ am simţit în urină că-n contextul ăsta se aplică. Tanti – click-click.

– Nu mai pot, zice doamna. Că aţi închis contul.
– Şi ce s-a ales cu ăia doi lei pe care i-am depus? Mi i-a luat banca să îşi plătească cheltuielile, sireaca, că e criză şi se remaniază guvernul Boc?
– …oricum nu cred că vi-i puteţi scoate, fincă comisionul de extragere este de 3 lei, zice doamna.
– Îi virez unui alt coleg cu cont la Alpha Bank, şi mi-i scoate el.
– În acest caz comisionul e 2 lei, zice doamna, deci tot nu vi-i puteţi scoate.
– Deci acuma unde sunt ăia doi lei? Există?
– Nu… cred că v-au fost transferaţi în contul de euro, zice doamna.
– La ce rată de schimb? Îmi puteţi dovedi că acum contul meu este cu cca 40 eurocenţi mai bogat?
– Nu, nu am cum.
– Cum aşa?
– Păi contul este închis, şi nu am acces la el.
– Dar contul în euro nu este închis, putain, şuier eu, puteţi verifica operaţiunile acolo!

Sângele meu – care de regulă bălteşte pe la corpii cavernoşi, rareori pe la cerebel – o început să-mi suie în obraji. Şi în timpane simţeam cum bat nişte clopote, cu furie. Tam-tam. Tam-tam. Ea click, io tam!

– Doamnă dragă, şi trag aer în piept, că urma să zic una năpraznică. Mi-aţi făcut un cont în lei fără ca eu să vă cer acest lucru, aţi pus pe el comision de administrare, nu m-aţi anunţat şi dintr-o dată mă descopăr datornic la dvs, am depus doi lei că aşa mi-a zis colega dvs, ca să nu figurez ca datornic, dar cu promisiunea că după închiderea contului mi-i voi recupera, şi acuma îmi spuneţi că e ţapă, că banii ăia sunt irecuperabili?
– Să ştiţi că noi am anunţat pe site că am introdus comisionul, se apără doamna.
– Să ştiţi că eu nu intru chiar zilnic la dvs pe site, zic, la fel cum nici dvs nu intraţi zilnic pe site-ul Romgaz, unde sigur aveţi abonament!
– …
– Deci, doamnă scumpă. Sunt de vreo 4 ani de zile client al băncii dvs, mi-am plătit întotdeauna la timp ratele, ba am şi vreo 50 de euro în plus în cont pe care nu primesc dobândă, că aşa este politica dvs. Acum nu v-a ajuns şi mi-aţi luat şi ăştia doi lei, şi mă simt trădat, lying naked on the floor. Nu mi se pare fair ce aţi făcut, pentru că din punctul meu de vedere relaţia dintre noi a fost mereu fair. În acest caz, singura opţiune pe care o mai am este să vin cu OPC-ul. Nu e vina dvs, e vina dobitocului care a scornit taxa asta. Dar, fără supărare, pentru ăştia doi lei amărâţi am să mă lupt cu Alpha Bank până în pânzele albe!
– …
– Vă doresc o zi bună, sărumâna.

Mă iau şi mă duc spre ING, unde m-am certat cu paznicu (pardon, badigardu) că toaleta lor este numai pentru angajaţi, nu e şi pentru clienţi. Şi când îi vorbeam ucigător de politicos badigardului (pardon, paznicului), m-or sunat de la Alpha Bank.

– Domnu’ Groparu, ştiţi, de la Alpha Bank vă sunăm, am găsit o soluţie să vă rambursăm cei doi lei.

M-am dus şi mi i-am rambursat. La meciul ăsta, banca a luat zero, Groparu 1.

Si in semn de supremă persiflare mi-am luat pufuleţi de banii ăia.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 60 comments

 1. Roxaneta Reply

  Uraaaaaaa! O sa ma bucur mereu cand cineva castiga vreun meci cu bancile. Sunt fenomenali astia domle, au aproape mereu o replica in buzunar, numa sa aiba ei dreptate.

  Poti sa-i numesti pufuletii victoriei:) Si sa fie un simbol al luptei impotriva sistemului bancar!

 2. Cata Reply

  banci muiste. pana si ultimul camatar din fundul Rahovei e mai cinstit decat o banca. Ala macar iti spune de la inceput: astia-s banii, atat ai de dat inapoi, atatea deshte iti tai daca nu platesti 😈

 3. zaqk Reply

  Iiiiiiii, pufuletiiiiiiii!

  Povestea ta este socanta si obsedanta la fel ca si reclama. Dar comision de retragere? Cat ti-au luat?

 4. writeman Reply

  asa tati, nu te lasa, lupta pana ultimul leutz! asta seamana cu razboiul meu cu cosmote, care mi-a oprit un abonament pe o luna la trecerea de e persoana fizica pe pers. juridica, garantie, fara sa aiba de gand sa-mi restituie garantia pe pers. fizica. si m-am luptat 3 luni de zile cu ei pana am reusit sa-i fac sa-mi scada dintr-o factura garantia aia. care daca nu ma sesizam ramanea pe veci in ale lor buzunare!

 5. A.Dragos Reply

  Am patit-o si eu cu banca de m-au zapacit 3 zile cu telefoanele. Am mers sa platesc rata, ca orice om. Era suma de vreo 525 de lei si nu stiu cati bani. I-am dat suma fixa si totul a fost ok. Dupa o zi ma suna de la BCR: “Buna ziua, stiti, sunteti datori cu 10 bani si va trecem pe lista neagra!”. Am innebunit cand am auzit. M-am dus la banca, i-am explicat casierei ca ea nu mi-a cerut mai mult dar n-a vrut sa inteleaga. M-am dus si am depus la banca inca 10 lei in cont ca sa ramana pentru astfel de prostii facuti din 1 ban. Am strans cu greu 1000 de bani dar i-am dat. S-a chinuit ceva sa-i numere si asta a fost..

 6. fulgerica Reply

  Este foarte ciudat, si mie mi-au deschis cont in lei la BROm cu toate ca eu am – la fel ca si tine – contul in euro pentru plata ratei.
  Deocamdata administrarea contului in LEI nu ma costa nimic. Ma duc azi la banca sa-i intreb ce si cum, poate or sa bage comision si or sa anunte si ei “pe site”. Si asa aveam drum azi acolo.

 7. Kitana Reply

  si eu am la Alpha credit in euro si mai am si un card de credit(in lei) . Mi se parea mie ceva in neregula cu cardul, ca a trebuit sa pun pe el mai mult , trebuie sa merg sa-mi iau extrasul.
  Si la servici tot la alpha am contul si am vazut ca m-a “incaltat” cu niste comisioane noi, fara sa-mi trimita nici o informare

 8. Radu-Mihai Reply

  Pufuleti!? 😯 De toti banii? 😯 Oaaaaaaaa… 😯 si, i-ai mancat pe toti de unul singur? Rusine sa-ti fie! 😛

 9. Ciupanezul Reply

  Nici nu ma gandesc ce o sa fie cand imi inchid contul la BRD. De vreo 1 an si jumate nu l-am folosit, dar taxe pe el se scornesc.

 10. Ciprian Reply

  Victorie, victorie!! :))

  Daca nu ziceai tu ca ti-ai luat pufuleti din ei iti recomandam eu. Am vazut in pozele de la Tiganiada, nu mai stiu din ce an, ca aveai ditamai provizia de pufuleti. =))

  Sper ca intr-o zi sa falimenteze toate bancile, incepand cu BRD si BCR. Ele sa se tina de manuta cand le papa haul.

 11. manu Reply

  Laurii victoriei se aseaza doar pe o frunte transpirata. Au meritat tot efortul pufuletii tai. 😆

 12. drinkatwork Reply

  bravo gropare! tot admiratia si consideratiunea mea! si crede-ma ca vin din partea unui angajat al unei oarecare banci (nu dadea). 😐
  si acum pentru toata lumea: certati-va cu ei, faceti-va dreptate chiar daca e vorba de 0.01 lei, plm is banii vostri! cu ce o spun in continuare sunt convins ca o sa atrag ceva antipatii : serios angajatii nu au nici o vina…lucreaza si ei dupa niste norme si proceduri (tampite de altfel).
  Oricum hotia si bataia de joc vis a vis de client sunt ca la ele acasa in toate bancile de la noi,

  ps. un kkt nu poate sa deschida cont de euro fara cont de lei….numa ca asa ia comision de administrare pe ambele
  KKNARI!!!

 13. Mircea Reply

  Ce-i al tau e al tau!!! :))) Imi si imaginez o persoana cum isi scoate aia 2 lei de la banca dupa o cearta, si merge si isi ia pufuleti de ei. Macar te-ai intors la banca sa o servesti si pe doamna cu niste pufuleti? Atata merita si ea… :))

 14. WaTzaP Reply

  Apreciez oamenii care se pun in gura cu institutiile de genul :). Pula mea, cand am dreptate..apoi am :).

 15. Dante Reply

  Daca n-ai fii insurat, pentru treaba asta ce-ai facut-o, ti-as presta niscaiva servicii sexuale. 😈

 16. Bungust Reply

  Waci mi: imprumut la Raiffaistam in euro – dobanda 10% (Nu creste domnu, ca asta e fixa, numa daca creste euro, ceea e putin probabil), pe atunci euro era 3,6 lei. Mi-au facut cont in euro, cont in lei, apoi plateam comision de intretinere, comision de rabursare, comision de transfer din contul in eruo in contul in lei, 1 euro comision la depunere (adica la plata ratei) plus 1 euro comisionul bancii.
  Cand m-am dus sa-l inchid am intrebat-o pe frumoasa de 38+: Doamna, io-s de la tara, zi si mie cate comisioane am avut io pe creditul asta? Domnu, nici noi nu stim cate sunt! Noa! am zis. Am platit si-am plecat cu inima ca cat era de frumoasa doamna aia.

 17. Mircea Reply

  Eu la ING am patit o alta chestie. Mi-am deschis un cont la ei deala cu home bank pentru studenti. Si mi-a zis fufa de acolo ca, ca si student nu am de platit taxe deastea lunare pentru homebank si alte minuni. Deci ea mi-a explicat ca eu nu trebuie sa platesc nimic nimic nimic. Cum nu am folosit contul vreo 3 saptamani, intru intr-o zi pe homebank si vad ca, contul imi era nu pe 0, ci pe minus. Scrisoriile in posta veneau si imi ziceau ca trebuie sa platesc taxa de intretinere si alte minuni. Stiti ce-am facut nu? Am fost la un bancomat ING, am introdus parola de 3 ori gresit si mi-or blocat contul, iar scrisoriile nu mai vin. 😀

 18. Cd Reply

  Felicitari !!si sa stii ca au mai bagat un comision…comision cind pui bani in cont :d

 19. Meneopol Reply

  Sigur nu ai pile la bancă? Eu cred că ne minciuneşti, nu ţi-ai luat banii şi vrei să ne umileşti, să ne rîzi în nas…:)

 20. Ioana Reply

  cred ca nici nu ti-a mai trebuit la baie, cand ai auzit ca primesti bani de pufuleti :mrgreen: sa-i fi spus “badigardului” ca ti-a trecut pt ca te “premiaza” alta banca. Cand mai treci pe la ING, sa ai pufuletii la tine in semn de “asta va asteapta si pe voi ” 😈

 21. Groparu Reply

  @ Ioana: …tu n-ai de lucru, citesti bloguri??? 😯
  Hai, no, ca la voi, la ING, chiar nu e nevoie: pentru ca esti tu asa de cumsecade si profi cu noi, d-aia!

 22. lucius fascius Reply

  Gropare, oricat de ironic ar suna asta, dar sa sti ca esti un adevarat eroul al zilelor noastre, daca ai facut tu una ca asta 😉

  Iiiii, pufuletii!

 23. mUEla politie Reply

  un vajnic urmas al lui Stefan cel Mare! bravos!ai fi in stare sa castigi si o parte din washington pentru romania daca te-am motiva putin

 24. anonimu' Mihai Reply

  Io, in locul tau, imi deschideam un cont in lei la Alpha Bank sa depun aia doi lei 😕

 25. silavaracald Reply

  N-o să te poți considera un învingător sută la sută până nu te-or invita să te piși în buda lor privată. Aia da victorie! =))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *