Rosia Montana Gold Corporation faţă-n faţă cu Groparu Gold Corporation

Şi nu numai cu Groparu, ci cu Blogosfera Clujeană Gold Corporation.

Pentru că nu au reuşit să mă cumpere pentru că nici măcar nu au încercat, RMGC susţine vineri, înainte de a purcede să distrugă planeta, o întâlnire cu unii bloggeri clujeni – printre care se numără şi Groparu. Se va discuta, se vor pune întrebări, se va admira retorica – sunt sigur – impecabilă a purtătorului de cuvânt al firmei care vrea să ne facă carie-n munte, se vor auzi idei năstruşnice din minţi de bloggeri încă neafiliaţi sau neavizaţi, sau poate în deplină cunoştinţă de cauză (Doamne-ajută să fie cât mai mulţi dintre aceştia din urmă).

Vom asista la raţionamente logice incorecte în dueluri la sânge, lansate pentru a câştiga dezbaterea şi pentru a se pune interlocutorul cu botul pe labe.

De ambele părţi.

Va fi un meci de ping-pong cu argumente – unele fondate, altele de basm cu cianuri.

Va fi interesant.

“De ce nu te muţi acolo, să-i salvezi direct?” va fi unul din lait-motivele serii, şi nu am alt răspuns de dat decât “ba pe-a mă-tii!”

Poziţia mea vis-a-vis de Porodica Montana am făcut-o cunoscută deja – aici. Am adus motivaţii şi pro şi contra, mai mult contra decât pro. Şi argumentele mi-au rămas aceleaşi: prefer să am unde asculta manele la grătar înainte de a lăsa plin de PET-uri de bere pe pajişte decât să mai bage Isărescu trei lingouri în seiful BNR. Şi pentru că de asta.

Dar dacă v-aţi dorit să puneţi voi vreo întrebare RMCG-ului şi nu aţi avut până acum ocazia, vă rog să o faceţi folosind formularul de comentarii de pe site-ul meu. Vă promit că voi încerca să pun aceste întrebări în cadrul dezbaterii şi voi reveni cu răspunsurile.

Şi fără sofisme, vă implor, ţucu-v-aş de cei mai foarte inteligenţi care este voi!

49 lovituri, dă-i și tu!