Românii râde din orice

Tuesday, 27 April 2010, 21:58 | Categoria : a-berea-tiuni
Taguri : ,

Una din calităţile noastre indiscutabile, ca naţie, este faptul că facem mişto cu graţie despre orice. Că e semn de inteligenţă, mecanism de supravieţuire sau pur şi simplu oftică pură, nu ştiu; cert e că cu acest lucru îi batem la cur pe toţi, mai puţin pe irlangheji, care rulează fin cu d-alde Wilde şi Shaw; şi mai era unu’, crecă James Joyce, că aşa râs nervos m-o apucat  citindu-l de era să fac un sejur moca la un spital mai special.

Românii fac mişto cu pasiune despre orice, despre unguri, ţigani şi ovrei; avem mai multe bancuri cu scoţieni decât au înşişi scoţienii, şi mereu, da’ mereu! românii din bancurile multietnice la noi se dovedesc (fapt confirmat) mult mai isteţi decât toţi ceilalţi la un loc, că deja încep să mă gândesc dacă n-o fi chiar aşa, că autosugestia uneori schimbă cursul istoriei, mută munţii, dezleagă cununii şi vindecă ipotenţa.

Râdem de popi, de Dumnezeu, de mormântări; şi avem bloggeri cu numele Groparu. Râdem de văduve, de nemţi (care-s toţi proşti!!!), de orice personalitate istorică de orişiunde va fi fost ea, de politicieni, de babe, de Ion şi Mărie, Păcală sau Nastratin. De poliţai, avocaţi, Ceauşescu, Ilici, canibali, Radio Erevan, şefi şi secretare, şi cu o pasiune nemărginită ne râdem de porcuşorul agresiv şi Alinuţa sadică. Şi când nu mai avem de cine să ne râdem, ne uităm la noi înşine şi facem băşcălie despre noi, chiar dacă uneori suntem siliţi să minţim ca să ne iasă poanta (io, de exemplu, cel mai des mint lumea că-s înalt şi frumos şi deştept, când de fapt toată lumea ştie că nu-s chiar aşa de înalt).

Râdem oriunde, la cununii, în biserică, cu colegii, în timpul şedinţelor, râdeam pe înfundate la ora de matematică, râdem în trafic de altul mai prost, la chefuri şi la cumetrii, la mol şi la hipermarşé, tu, râdem singuri şi apoi povestim şi altora, râdem în găşti, toată naţia râde, râde cu poftă. No,… da’ când se apucă lumea, într-un grup, să discute despre ratele lor la bancă…

23 de lovituri pentru “Românii râde din orice”

 1. 1zaqk

  … atunci plange, lumea, plange de parca nu ar mai fi ziua de maine si ii piere rasul si nu mai rade de nimic pentru ca se schimba roata si rade banca de romani. Dar cum si la banca sunt tot romani de ai nostri, tot cu rasul ramanem.

 2. 2M3bis

  Tu voiai a spune despre datul la raţe de pe bancă nu? 😉

 3. 3Quadratus

  Sa stii ca de Wilde (sau cu Wilde?) si io rad! Ca e cel mai bengos si cel mai coios! Dupa romani, clar.

 4. 4Quadratus

  Si apropos de banca, cum o zas o colega “ma suna banca mai des decat barbatu`”- noah, cum sa nu razi, a? cum sa nu razi de rate, a? si de banca? a?

 5. 5Camil

  ca să rămân în literatura „cooltă” 🙂
  „iar a tăcea şi laşii ştiu!
  Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
  Să râdă! Bunii râd şi cad!
  Să râdem, dar, viteaz răsad,
  Să fie-un hohotit şi-un chiu
  Din ceruri până-n iad!”
  până și embrionii de români, dacii lui Coșbuc, râdeau

 6. 6writeman

  da’ datoriile la stat? 🙁

 7. 7Cu peptul dezgolit, Cougar

  deci, tu acilea ai făcut un namedropping nesimţit cât casa ca să-ţi bagi pseudonimul în folclorul universal românesc.

  merge, ă?

 8. 8iyli

  din cauza rasului e pericol de obezitate in ro.noroc cu bancile! 🙂

 9. 9Nicu

  eu spun ca avem destule probleme pe lumea asta si destule ar putea fi rezolvate…daca rasu’-plansu’ de soarta noastra ne ajuta sa ne vedem problemele, eu zic sa ‘ne radem’ bine, dupa care sa luam sapa sau toporu si sa ordonam noi frumos campiile de probleme care zac in fata noastra…

 10. 10Cata

  si in final ramanem doar cu rasul, in timp ce aia de care radem o duc bine si cmerge mai departe, fara poante

 11. 11Cata

  LE: merg mai departe (kkt, e prea dimineata)

 12. 12Fane Brutalu

  Mda, cu cât se apropie mai tare de zgardă, înainte de suguşarea finală, Groparul încearcă să îşi bucure fanii cu ultimele cuvinte ale unui condamnat la o viaţă fără bucurii. Nici măcar cele mici şi esenţiale ale vieţii premaritale de mascul liber şi hăbăucitor: cursele de gândaci de bucătărie împreună cu pretinii, cutia de bere matinală, free groping cu colejele de birou la petreceri alcoolice, zgâitul după fătuce pe stradă, speriatul babelor care se plimbă în cimitir, şi alte destrăbălări marca 42 de cromozomi.

 13. 13Dan Ciulea

  ma si cand vorbim de ratele la banca radem, radem de ala care are dobanda mai mare, radem de ala care e mai fraier ca si-o luat credit mai recent, radem … ca ce altceva sa facem? … in trecut cantam… ma bucur ca s-a trecut de la cantat la ras… nu cred ca rezistam ca tot al doilea roman sa imi vorbeasca “melodios”

 14. 14'mniezo

  oh daca ar rade toti pe wilde poate n-am mai avea rate la banca. wilde e tare frate!

 15. 15WhiteWolf

  Asa-i =))
  Egzista apãsãri care dauneaza la deplasari

  pesise: nemtii is prosti sau numa’ sashii, Gropare ? ;;)

 16. 16Crina

  asta cu ratele-i tabu, ca si capitolu` te-nseala nevasta, ti-e dobitoc copilu` si vie soacra. :))

 17. 17jimerino

  stai ma, asta cu ratele e o problema trimestriala. ca doar nu iau salariu in fiecare luna.

 18. 18Ciprian

  Radem de inconstienti sau de prea multa constiinta. Daca nu luam noi viata in ras, isi bate ea joc de noi.

 19. 19Ionut

  Dar de noi nu prea mai stim sa radem!

 20. 20fernoss

  Ba, să-mi fie cu iertare. Eu şi despre ratele la bancă prestez câte o repriză sănătoasă de hohotit, când mă gândesc cam cât de proşti au fost să-mi dea o căruţă de bani fără să fie siguri că o să li-i dau înapoi. Aş mai scrie, dar simt că mă ia o criză de râs. Mă duc. 👿

 21. 21baghy

  ahahaha. Am ras dupa ultima fraza =)) =)) =))

Trackbacks

 1. 1. SMS « OmulFaraChip
 2. 2. Tweets that mention Nascut din spermatozoizi campioni » Românii râde din orice -- Topsy.com

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)