Vine viitoarea soacră în vizită să se asigure că încă nu m-am răzgândit de la nuntă. Familie reunită, emoţie, lacrimi. Flori. Aş mai scrie şi altele, da’ din motive lesne de înţeles încă nu am curajul.

O soacră, aşa cum am aflat eu de curând, atunci când vine în vizită, se apucă să facă curăţenie. Oricât de lună e în casă, ea trebuie să facă curăţenie şi să aşeze lucrurile aşa cum trebuie. Şi în timp ce eu stăteam în pat şi mă uitam la Feşăn TiVi, încercând să nu îi stau în cale, aud din cameră:

– Gropare? Ia vină tu pân-aici.

La modul în care mi s-a pus întrebarea, cred că până şi lui Dolph Lundgren i-ar fi tremurat bărbia de emoţie.

– Ce-i asta?

Asta e un P90, armă de Airsoft. L-am împrumutat de la Crivăţ (care mai nou face reclamă la restaurante iugoslave în timpul liber) atunci când am avut carnavalul firmei. Arată aşa:

– Pistol mitralieră, zic eu.
– Ha? întreabă ea, perplexă.
– Da, zic, încercând fără succes un zâmbet. E de jucărie, uite… are plastic pe el. Nu e folosibil. E de copii. Trage cu biluţe de plastic. Nu e încărcat. E inofensiv. E DE JUCĂRIE!
– Pune-l undeva, să nu se rănească cineva! Cum să laşi puşca aici!?!?!?
– Bine, zic, bine, sigur, cum să nu.

Îl iau cu mine, îl pun bine. Îmi reiau poziţia la TV, urma colecţia de primăvară iarnă Cătălin Botezatu.

– Gropare? Da’ asta ce-i????

Îmi pun iarăşi papucii de casă, îmi târâi picioarele până la ea. Ea, care îmi arată, perplexă, pistolul!

No, pistolul ăsta nu are plastic pe el, e full metal. Deci as putea cu uşurinţă să jefuiesc patru benzinării şi zece schimburi valutare cu el, pentru că e fioros, negru şi rău. Rău! Şi atârnă greu în mână.

– E… pistol… da’ e tot de jucărie! Uite,… aici are bilele… (scot magazia din tocul pistolului, ca-n filme, nu mai avea nici o bilă în rezervor); e de jucărie, promit! Nu trage cu gloanţe adevărate! Jur… jur! E de jucărie!!!!!!!

În faţa unei asemenea priviri rămâi repede fără replici. Îţi transpiră palmele, ţi se înfige un nod în gât ca la mâţă ghemul de păr. Ai sudori reci pe ceafă. Ai prefera să te afli într-un porbagaj de maşină, în mijlocul pădurii, la miezul nopţii, încercând să convingi nişte tipi care vorbesc cu accent italian că nu i-ai dat în gât la Police. Sau să descoperi laserul unei puşti de SWAT la tine pe frunte.

– Nu e periculos, nu e încărcat (înghit în sec) cu muniţie, adică cu bile, are piedica trasă, muniţia,… ăăăăă, bilele sunt în altă parte, nici nu am muni… bile aici! Nici nu am avut vreodată!
– …!!!!!
– Îl iau şi-l pun bine, să nu fie probleme.

Aproape că fug de lângă ea, cu pistolul din dotare. Mă pun spăşit înapoi la TV, schimb canalul pe Antena3, că oricum mai deprimat de cum eram nu aveam cum să fiu.

– Gropare!!!! nu mă lasă soacra să aflu ştirea cu ăla care s-o aruncat în faţa metroului.

Nu ai cum să câştigi, Gropare, îmi spun. Nu ai cum. Nu ai cum!

– Da, mamă soacră! zic eu jovial şi voios, dar cu ochii trişti, foarte trişti şi descurajaţi, că cine ştie ce mai urmează!
– Asta e îmbrăcămintea ta de mers la serviciu?

Şi-mi arată tricoul meu Legea, care se usca, cuminte, ca numa’ ce-l spălasem, că ea s-o gândit că cu asemenea arsenal sigur îs ceva vajnic apărător al legii.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 41 comments

 1. pericle Reply

  wtf… o soacra avem si noi si nu ne lasam fara sa o luam in glume, sa o facem sa planga sa o facem sa se simta soacra…
  si stii de ce? pentru ca in Romania nu avem voie cu mai multe neveste… stii de ce? pentru ca avem o lege care ne protejeaza pe noi barbatii de soacre! Bigamia e interzisa prin lege! deci… ce sa vrem mai mult?

 2. WhiteWolf Reply

  Cum ii zàcea la filmu’ ala ? “Ai cãcat steagu” ?! 😎
  S-a negociat ceva despre tiganiade sau ramane pe neveu’ si nici nu va sti ce a lovit cand va sa fie ? 😉

 3. Raka Reply

  Ha! Io o dadeam in SRI-sme numa asa, de fenta 🙂 Oricum, iti dai seama ca acuma mama soacra poate are o alta impresie si nu te mai ia atata la bani marunti, ca doara o descoperit ca esti fioros si de nestavilit aparator al legii 😉 Ca tu ti-ai primit prezumtia de nevinovatie, nu 2 peste cap si recitaluri din Codu’ Penal (si cand zic asta, ma refer la carte, nu la formatie)… 😀

  Altii mai putin norocosi or primit prelegeri si predici de 5 ore in materie de Constitutia Romaniei, Regimul Armelor si Munitiilor si Drept Procesual Penal pana ca parintii s-accepte si sa realizeze ca ceea ce tin in mana nu-i chiar Glock 17 de portelan cu perforante de 6,62 ci o banala replica mecanica SIG P220… Si pana si-aia era de maro, macar sa fi fost te-miri-ce scula… 😉

 4. Ionut Reply

  De ce nu i-ai dat sa se joace cu pistolu poate … avei noroc si nu te mai striga nimeni! 😀

 5. Dan Ciulea Reply

  a uitat saracuta de ea sa iti spuna ca vine la pachet cu “mama” … lasa , lasa ca dupa vreo 10 ani o sa te inveti sa raspunzi cu : ihi, ia, asa e, nu pot sa cred, cand, unde, de ce… oricum, vorba lu’ tata socru (cand am ceruto’) : bun baiat … pacat de fata

 6. Cristina Reply

  si-abia ai inceput sa ai soacra (si inca nu-i….), futui! sa te vad peste un an!!!

  ps. toate cele bune si voua, da’ si soacrei(cine stie poate apuca sa ma “citeasca”:D )

 7. Quadratus Reply

  Deci io m-am dus la un prekin (mai cu 25 de ani mai batran, si si luxemburghez pe dedeasupra) in Luxemburg. Si avea prekinu asta al meu un pistol, da` unu din ala de chiar. Zace “Ui ce am io!”. Zac “da incoa!” Si scot bricheta din el (adica cum sa zic, ala… in care sed asa frumos ca-n conserva gloantele). Si scot glantele, si demontez, sere arcu`… Ioa!!!! Mi l-o smuls din mana, suspicios “Da` de un` stii tu, mo, sa demontezi chistoale???” Plus ca am aterizat de tri ori perfect pe aeroportu` lor cu simulatoru lor de zbor. Or zas ca-s shpion rumun. Adica KGBist, ca ei nu fac diferenta prea clar intre Blocu` Sovietic, Blocu Comunist si Cortina de Fier. Ca-s confuzi.

 8. Cârtițoiu' Reply

  Sincer-sincer, io n-aş mai fi aşa leneş şi mi-aş face curat singur. Bine…acuma eu am şi pitici pe creier cu lume străină (adică oricine în afară de mine) care-mi intră pe teritoriu şi-mi umblă între lucruşoare, dar asta-i altă poveste.

 9. ostrogotul Reply

  No…cand tragem o partida prin paduri ca si io mi-s vasnic propretar da puscoci G36, si de pistolet d’ala full metal cu bilute de 6 mm?

  🙂

 10. 'mniezo Reply

  plm, dupa principiul asta soacra-mea crede ca lucrez in industria filmelor. porno! mai ales de cand a observat ca cumpar cam des castraveti :))

 11. Diana Reply

  Socrisme de numa’ ieri: vine maica-sa pe la Bucuresti in vizita de lucru. Eu apar pe acasa la 10.30 PM. A doua zi dimineata, conversatie in bucatarie:
  Ea: Pai mai mama, serviciu e asta? Sa stai pana la 10 noaptea in birou?
  Io: Nu eram la serviciu, am fost cu prietenii la un suc, o bere…
  Ea: pai…singura?
  Io: nu…cu prietenii…
  Ea: si…V (feciora-su’)?
  Io: el a fost cu prietenii lui, tot la un suc , o bere. Ne-am si intersectat prin centru…
  Ea: mai…pe vremea mea era mai altfel!(si abandoneaza)

  N-are cu cine!

 12. Suminona Reply

  Tin-te bine Gropare … acu afli la ce caruta te-ai inhamat 🙂 ca totul vine la pachet si nu se poate una fara ailalta … da o solutie … ar fi sa te muti mai departe … ami aproape de telemea 🙂 sau poate de acolo i si soacra ?
  Bafta om bun ca ai nevoie

 13. Dan Ciulea Reply

  da ma gropare, ii dau dreptate la @Diana … trebuie sa o faci sa inteleaga ca esti o cauza pierduta (dar normal dupa casatorie, ca sa nu o convinga inainte 😀 )… aaa, si zi mersi ca nu esti fata …. soacra din partea feciorului e muuuuult mai soacra 😉 (asa am auzit … nu zic ca se plange cineva)

 14. Sarpe Batran Reply

  Apăi dacă pe tricou’ tău “LEGEA” scrie şi “Energia Siciliana”, nu cre’ ca a dus-o gându’ spre SRI. Io tare aş crede ca mai degrabă s-o gândit la Cosa Nostra.

 15. Capitanu Reply

  Deci ăsta-i ideea ta de a “rupe pisica-n două”? Să ne zici cum a fost deznodământul.

 16. nonick Reply

  Inlocuiti “potera” cu “soacra”:

  Foaie verdea-a bobului, prin padurea bradului,
  Trece mama Radului, trece mama Radului,
  Radu mamii, Radule,
  Din ochi negrii lacrimind si de Radu intrebind,
  Radu mamii, Radule

  N-ati vazut pe Radu mamii, l-am vazut la crisma Stanii,
  Unde-si bea drumetii banii,
  Si haiducii gologanii,
  Radu mamii, radule (bis ultimele 2)

  Radu bea si chefuia, Potera mi-l urmarea,
  Radu bea si chefuieste, potera mi-l urmareste,
  Radu mamii, Radule (bis ultimele 2)

  Da-te Radule legat, ori vrei sa mori impuscat,
  Nu-s femeie cu naframa, sa ma dau de buna seama, Radu mamiii, Radule
  Si-s voinic cu fruntea lata, nu ma dau pe voi o ceata, Radu mamii, Radule (bis ultimele 2)

 17. diana Reply

  poi vezi ce faci,ce scrii ca s-ar putea sa nu-ti mai dea fata
  :))

 18. criserb Reply

  M-am spart de ras. O si vedeam pe soacra-ta cum se uita la tine intrebatoare si neincrezatoare 😛 Ai grija man, ascunde si tu arsenalul pana te insori 🙂 poate nu-ti mai da fata 😛

 19. jules Reply

  Gropare ! Trecind peste mistourile viitoarei soacre la adresa ta, eu iti recomand dulce si calduros sa pui dracului armele undeva oriunde, numai la indemina nu. Tu stii ca nu are bile, poate ai uitat de una si iti vine dracului un bou in vizita si se apuca sa-si scoata ochii cu jucariile tale inofensive. Eu am intilnit persoane care nici macar pusca aia adevarata de vinatoare nu si-o verificau de cartuse si o lasau pe unde apucau. Noroc ca la mine in casa verific orice arma care vine in vizita. Nu iti povestesc de cite ori am gasit cartuse pe teava. Din alea cu tot cu praf de pusca si alice. Un needucat in privinta armelor de orice fel e un incident care abia asteapta sa se intimple.

 20. Rasta Man Reply

  Ehei … Uitati un amanunt esential: Soacra are cunostinte!
  Da…De acu incolo Groparu nost’ o sa aiba loc de parcare asigurat, prioritate la platit consumu’ si va fi salutat cu buna ziua domnu, am si eu o mica problema…zise vecinu cu plicu intins … ocazie de ocazie frate!

 21. eu Reply

  Mai bine o lasai sa se joace cu pistolul, asa poate nu mai aveam pe cine sa lovim. :))

 22. dojo Reply

  e bine sa stie ca esti “periculos”. Asa probabil vizitele de lucru vor fi mai rare 😀

 23. Marius Reply

  Gropare te-am prins! Sunt sigur ca tu esti autorul jafurilor armate cu autor necunoscut din Cluj.
  Stiu si ce alibi ai folosit “-Dom’ comisar sef, eu postam pe blog la ora la care s-a comis jaful armat. Puteti verifica.”
  Desigur gaboru-i GABOR, nu stie ca poti programa blogul sa publice automat la o ora prestabilita”.

 24. Scorpion Reply

  Gropare, cauta vreo doua replici de kalasnicoava, sa le agati in cui, pe langa usa
  Poate asa se scurteaza durata vizitelor

 25. hammer Reply

  ar fi misto sa ne dai linkul la ce a scris soacra pe blogul ei de tine si de armele tale 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *