Fastfood-ul chinezesc Shanghai din Cluj îşi face un titlu de glorie vânzând papa “chinezească” la preţ modic, da’ românii se înghesuie să cumpere fincă le place să se dea exotici la amiaz.

După ce mă ţăpisem amarnic la Casa Ardeleană cu o zi mai devreme cu nişte chiftele din zgârciuri, m-am dus şi eu să pap o tură de zamă de formol cu organe chinezeşti şi zeamă verde de chinez cu curry şi pui. Mă refer, of cors, la aspectul vizual, că de bunicică e destul de OK papa. Că nu are foarte multe în comun cu ce se papă în patria lor cu ochii mijiţi – asta, desigur, reprezintă o cu totul altă poveste.

Şi stau la rând, hămesit, cu o gură ca aia a lu’ Julia Roberts! În faţa mea – ceva seminţie de arab, nu vurbit vorte bine romunejte.

– ¤%&/()*¤= aveţ?
– Ce s-avem? întreabă domnişoara de tejghea chinezească.
– #¤%&/ de mare! repetă Achmed.
– Ce de mare? iar nu pricepe.
– Legume de mare!
– Nu, nu avem fructe de mare, zice domnişoara.

Nota 10 pentru domnişoara de tejghea chinezească că nu o izbucnit în hohote, că ne-ar fi împroşcat pe toţi cu scuipat de la râs. Io, unu’, am râs aşa, mai chinezeşte, în interior, fără salivă; ca după un haiku. Da, ca după un haiku.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Raka Reply

  Mno, o fi iesit si arabu’ sa-si curete maselele de shaworma si-o fi auzit el ca-s bune neste chestii de mare… Adevaru’ e ca poate n-o sti care-s legume si care-s fructe. Da’ la cum zici tu aici, io i-as fi raspuns “ CAT de mare?”

  Da’ uite din cauza asta n-as fi bun in bransa de fastfood 🙂 Adica ma gandesc ca nu se mai pune la socoteala c-as fi bagat in mine ca un nesimtit tot felu’ de mancaruri, ca doara toti tre’ sa mancam sanatos. Da’ pentru asta, tre’ sa-ti cunosti si infrangi demonii, nu? 😉

 2. Ciprian Reply

  Era o chelnerita la Quattro Stagioni si noi 3 studenti, operatori de interviuri care aveam in buzunar doar bani de tren pentru a ne intoarce in Iasi si ceva maruntis cat sa ne ajunga de o pizza si o apa plata. Si cerem sa ne aduca o pizza mare la 3 tacamuri. Chelnerita stupefiata, cum adica sa taie ea o pizza in 3 parti, nu s-a mai pomenit asa ceva, mai degraba sa ne taie pizza in patru si impartim noi o bucata in trei, cum ne-om pricepe. La care un coleg ii deseneaza un cerc si ii arata cum se poate taia. Colegul: Iaca vezi ca se poate? Si ea: Si ce vrea sa insemne semnul asta de Mercedes? Aaaa, asa trebuie sa o tai.. La final si noi am taiat-o fara sa platim. :)))

 3. angeloasa Reply

  La Cluj la un Kiosc din Marasti, noi studenti .Nenea de la chiosc un tip mic de inaltime . Studentii erau beuti ca or petrecut in Ernesto , evident . Si kioscul eram cam golut pe rafturi, ca era dimineata si pesemne ca au fost alti studenti inaintea noastra …
  -Tigari Monte Carlo aveti ?
  -Nu
  -Da’ din alea tari , Viceroy, aveti?
  -Nu
  -Da’ un metru cincizeci aveti ???

 4. 'mniezo Reply

  aud ca bruce lee si fiul sau brandon lee au mancat unde ai mancat si tu chiftele lee alea si asa au disparut din traducerea irinei nistor.

 5. Crina Reply

  :))))) imi place traducerea din kinezeasca :))) gropare, esti o sursa nesfarsita de ras… sa mor ca faci mai bine la corason decat orice pastila. ar trebui sa te imbuteliezi cumva, ca te pastilezi :))

 6. TVdece Reply

  E posibil sa fi fost un canibal excentric si sa-si fi dorit niste oameni in stare de leguma preparati pe malul marii.

 7. diana Reply

  Naspa.Eu mananc ce gatesc eu,bine tare prepar,slava domnului.
  La crasme pap doar in concediu,departe de tara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *