Primaria Cluj si bloggerii

Monday, 10 January 2011, 22:44 | Categoria : à la Cluj
Taguri : ,

Săptămâna trecută mă duceam cu colegul Adi să plătească nişte taxe la primărie. Pentru un loc de parcare. “Aici nu se dă şpagă” – aşa era scris acolo, cu potrocaliu.

Aşteptînd să-i vină rândul, mă plimbam prin sediul primăriei şi mă scărpinam în cap de mătreaţă – una din activităţile mele preferate din timpul zilei.

Şi, în plin proces de scărpinare, am văzut un perete cu panourile presei clujene. Ziarele, publicaţiile online, radiourile, TV-urile.

Aşa că m-am luat de o areapă şi m-am dus la purtătoarea de cuvânt a primăriei, cu tupeu. Şi i-am vorbit frumos:

– Da’… bloggerii clujeni ce ar trebui să facă să aibe şi ei un panou acolo, pe peretele cu media clujeană?
– Nimic! Numai să mi-l aducă!

Deci exact aşa mi-a vorbit purtătoarea de cuvânt.

Drept urmare, dragi bloggeri clujeni ACTIVI, doresc – dorim – să facem un panou cu bloggerii clujeni, să fim puşi la loc de cinste acolo, pe păretele mass.-mediei clujene. Aşa că dacă doriţi şi voi acest lucru, vă rog frumos să vă lăsaţi datele voastre şi numele blogului în formularul de la coada postării.

Condiţii:
– Se acceptă bloguri cu tematică clujeană. Adică cele care au relevanţă pentru Cluj. Despre bănci, funcţionari, cosmetice, magazine, papa, evenimente, parcuri, crâjme, cămine de studenţi, apartamente, chirii, străzi, concerte, malluri, gajici, politică, adopţie câini vagabonzi, canalizare, masini, accidente, Poliţie – orice clujenism. Da, până şi bloguri despre soacre şi alcoale (aşa cum scriam eu, mai demult) sau bloguri foto care au poze cu fuduliile calului lui Matia Corvinul.
– Se acceptă numai bloguri active. Deci cele care au măcar o postare pe lună în ultimele ~12 luni. Se acceptă şi bloguri mai recente, care compensează prin activitate susţinută.
– Dacă eşti student din alt oraş şi faci facultatea la Cluj şi scrii despre Cluj, eşti binevenit.
– Dacă eşti student din Cluj şi faci facultatea în alt oraş şi scrii despre Cluj, eşti binevenit.
– Dacă eşti vizitator şi treci prin oraş şi scrii despre Cluj numai ocazional, îmi pare rău.

Într-un cuvânt – ne trebuie blogurile cu relevanţă locală. Dar suntem mai flexibili ca o nuia, deci este loc – more or less – pentru toată lumea. Chiar şi dacă ai blog de nişă, gen blog despre şurubelniţe sau filmele coreene (hehe!) sau eşti deja ziarist.

Disclaimer, sau ce trebuie să ştiţi despre treaba asta:
– n-o să vă aducă (mai mulţi) bani sau trafic
– ordinea aşezării în pagină va fi aleatorie, sau în ordinea înscrierii sau în ordine (invers) alfabetică, asta mai vedem. Încerc să fac o chestie fără să dezavantajez pe cineva, nici măcar pe  mine.
– panoul ăsta va fi updatat – să zicem – o dată la câteva luni, pentru că n-o să-mi prea convină să mă tot duc la primărie sa modific lista aia cu bloggeri chiar zilnic, că Groparu trebe să mai şi mănânce.

Ca să nu existe discuţii, aflaţi că treaba asta nu reprezintă, de fapt, mai nimic. Personal, o văd ca o educare a minţilor concetăţeneşti. Suntem şi noi importanţi. Poate nu la fel de importanţi ca un radio sau ziar – dar suntem. Am ales varianta cea mai neutră de înregistrare (dacă vă puneam să scrieţi comentarii la postarea asta, îmi auzeam poate vorbe că o fac numai ca să cresc în zelist, sau că extratereştrii vor interacţiona prima dată cu cei care au mai multe comentarii pe pajină şi eu încerc să fiu printre primii etc).

Sunt convins că din lista preliminară (şi în ordine aleatorie) de mai jos am uitat cel puţin vreo 10 alte persoane pe blogurile cărora am comentat, cu care am beut bere sau am schimbat opinii sau am devenit amici. Îmi cer mii de scuze, îi rog să treacă peste asta şi să se înscrie, de parcă nimic nu ar fi fost. Şi îi rog, de asemenea, să şi scrie despre asta pe blogul lor, să fim deci cât mai toţi.

www.adihadean.ro
www.tvdece.ro
www.psaico.info
www.lorandminyo.com
marius.perijoc.com
www.liviualexa.ro
www.sigina.ro
personalz.wordpress.com
www.doingtheartwork.com
www.mironeasca.com
www.cristiangog.ro
vlad.ilariant.ro
www.comedica.ro/blog
www.mihaic.blogspot.com
afrim-tya.blogspot.com
www.raresbogdan.ro
ruben.kislaki.net
www.kookool.ro
www.ciulea.ro
www.marianhurducas.ro
www.danielrus.ro
www.cassini.ro
www.jeg.ro
www.aronet.ro
www.raduneag.com
www.laptopisetul.ro
www.sergiubiris.ro
www.adcroitoru.com
gospodini.blogspot.com
www.fegari.info
iacubovici.wordpress.com
Şi, cu voia dvs, www.groparu.ro.

Presimt că postarea asta va căpăta nişte update-uri. Iar la dezvelirea plăcii promit că voi purta polarul meu portocaliu, că deja a devenit uniforma mea de interacţionare cu primăria.

Şi amu aşa, de final: nu vi se pare super tare că primăria Cluj este – din câte ştiu eu – prima primărie Cluj din ţară care face asemenea ispravă?

Formularul este disponibil AICI, prin graţia numitului Ciulea. Puneţi-i embed pe site, daţi-i link, iubiţi-l şi pupaţi-l, numai ar fi foarte bine dacă am prezenta, lunea sau marţea viitoare, o listă cu vreo 2000 de bloage clujene la funărie primărie!

Update: am apărut în Ziua de Cluj.

73 de lovituri pentru “Primaria Cluj si bloggerii”

 1. 1dragosmone

  Bravo pentru initiativa. Multam tie si lui Ciulea.

 2. 2Ș

  Faină metodă ai găsit să-ți pui în cap, pe termen lung, toți bloggerii din Cluj.

  În altă ordine de idei, de când aștept ocazia să strecor gluma asta undeva, să pară cât de cât la obiect: România are cea mai mare producție de mătreață pe cap de locuitor.

 3. 3Groparu

  Jbeng, esti pe lista!
  Io mersi;)

 4. 4Dee

  masteranda la Cluj, venita din alt oras.
  P.S. – astept o confirmare/infirmare la un mail trimis pe la o vineri, asa.
  O seara faina!

 5. 5Groparu

  Fix amu o juma de sfert de ora ti-am raspuns!

 6. 6Dee

  Drept îi! Tre’ să setez ceva lopată de la gmail să mă lovească atunci cînd primesc mail de la gropari. mulțam de răspuns. :smile:

 7. 7adspedia

  CV nu trebe asa-i? :)

 8. 8Bungust

  Anul 2196.
  Toate ziarele din CJ au fost cumparate de un mogul din China de sud-est. Din toate a facut unul singur. Titreaza pe prima pagina (electronica, dar totusi pe hartie) in ziua de 11 ianuarie:
  “Primaria Cluj, singura institutie din lume condusa de bloggeri” si continua: “Era in anticul ianuarie 2011, cand un asa-numit blogger Groparu (un cuvant care astazi se foloseste doar in lumea necivilizata, in America de Nord si Japonia, a se vedea DEXXIX, editia 245: “gropar”= “angajat al unui cimitir (?) care se ocupa, in vechime, cu ingropatul (?) mortilor in pamant, o practica disparuta de cateva generatii”) a luat initiativa de a alinia bloggerii clujeni pe listele de onoare, respectiv peretele 145, categoria media clujeana, in sediul Primariei Cluj. Din Analele Primariei (btw, stiati ca in 2011 oamenii inca foloseau in constructii caramida si cimentul?) rezulta ca acest blogger, Groparu (vezi definitia mai sus) a reusit sa se impuna verbal si ca influencer in fata unei angajate a Primariei in urma unui atac cu limbaj vechi (limbaj vechi=grup de cuvinte care contine intrebari si care asteapta un raspuns, DEXXIX, editia 196). Groparu a ramas in istoria bloggingului, o istorie care se studiaza in clasele terminale ale ciclului gimnazial (a IV si a V-a), ca fiind primul detinator de site cu denumire controlata si ultimul pamantean nascut din spermatozoizi campioni (n.a. termenul de “spermatozoid” este perimat si a iesit din uz in anii 2050, cand omenirea a trecut pe sistem turbo-injectie cu hormoni extrasi din preputul de iepure, animal declarat disparut in urma cu doua decenii).
  Urmeaza traducerea in mandarina si euro-rromanes a articolului care se termina apoteotic:
  Oare cati dintre bloggerii clujeni, acum mari magnati ai Primariei, ar putea, la aceasta ora, sa scrie ceva pe blog fara sa castige nimic, asa cum facea, in anticul 2011, gramada de bloggeri seriosi din Cluj, care foloseau gramatica in vorbire si scriere? Avem 29.456 de bloggeri acum. Nu sunt nici macar epigonii celor 30 ai lui 2011…

 9. 9siginutz

  zi drept, @mariuspan ne-a pus pile.. ca el lucreaza la primarie!! 😛

 10. 10ccd

  vezi ca oricine are drept sa modifice lista aia

 11. 11siginutz

  @Bungust =))

 12. 12Marian

  Asta însemnă că-s oficial blogăr? 😀

 13. 13GiacomO

  Hai că bag și eu o postare pe blog cu link alea alea, ca să mai facem propagandă. Nu-s din Cluj îs din Sighișoara, da’ tot în Ardeal îi.

 14. 14Deea

  ce pacat ca nu mi-am facut blog personal numai pentru a aparea pe acest zid :(((((…. oare pot sa pun blogul asta colectiv pe care mai scriu din cand in cand? numa intreb

 15. 15Radu

  Bravo, maestre! Si ma bucur sa ma regasesc deja in lista. Iata ca face in sfarsit Primaria ceva bun, dar si in cazul asta, noroc tot cu bloggerii :)

 16. 16mariusrusu

  Gropare, da pă la primăria din Alba Iulia n-ai nicio trabă…?

 17. 17Cougar

  drept e că n-am mai fost de multă vreme prin cluj.
  dar pot scrie cu de ce vreau eu ca bucureştiul şi alte oraşe-capitale ale europei să semene mai mult cu clujul, şi la ce.
  în primul rând, că uite ce bloggeri are clujul.
  şi tot aşa.

 18. 18Bogdan

  deci eu tot nu exist :)) sunt blogger fără pământ mă, fără pământ :)) apă-i să nu-mi cumpăr țară?:))

 19. 19Bogdan

  *apă-i nu-i typo! nu e apăi:)

 20. 20o tanti

  O să hiţi singurii care-o să plătiţi taxe zâmbind! :smile:

 21. 21valeria

  mda …

 22. 22alex bartis

  Foarte tare. Bravo!

 23. 23daniel rus

  gropare eu te ajut cu update-ul. stii ca lucru la 20 m de primarie 😉

 24. 24Piticu21

  mama cata lume ii la Cluj …

  Timisoara pariu ca voi nu sunteti atatia? :)))

 25. 25Andrei

  Gropare, şi dacă ai nevoie de cineva care să producă plăcuţa aia sau ce o să fie (că acolo parcă-s rame), dă-mi de ştire, că o facem. Gratis şi frumos 😀

 26. 26petrescs

  Zic și io, nu dau cu paru’ : în loc să afișați acolo pe juma’ de metruț pătrat o listă cu zeci/sute de bloguri scrise cu font marunt de 8 pe care să nu le rețină nime, nu mai bine puneți mână de la mână să cumpărați un domeniu cam ca bloguri-cluj.ro și să-l scrieti mare pă pirete cu grafitti d-ăla, să-l vadă până și baba Veta când vine să plătească fonciirea? Și pe domeniul ăla să-i trageți un agregator la tătie blogurile voastre? Ai?

 27. 27Robintel

  OK, după standardele de mai sus mi-s clujean. O să scriu și eu despre asta, dar te rog pe tine să mă adaugi în listă. Mersi.

 28. 28Mihai

  Sunt tari rau de tot fazele astea cu “Aici nu se da mita”, pacat ca nu e adevarat in 99% din cazuri.

 29. 29Adriana

  As vrea si eu sa-mi includ blogul pe lista. Mai postez din cand in cand pe langa retete si comentarii despre restaurante din Cluj, deci ma gandesc ca m-as incadra. Merci mult, Adriana

 30. 30zoltybogata

  vreau să ştiu dacă pot şi io, îs din jud. cluj 😀

 31. 31Pato Basil

  o sa va puna sa platiti taxe pe castiguri=)), nasol de voi :p
  oricum e misto un recensamant oficial de genul.

 32. 32Zamfir

  Oaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu! Ca să reuşim aşa ceva la Turda, ar însemna să începem cu mutarea biroului Primarului, la etajul I din ruina fostei viitoare Case de cultură de peste drum.

 33. 33siginutz

  @Piticu21 si sa vezi cati i-au scapat Groparelui 😛 Io abia astept sa vaz lista :) ;;)

 34. 34preacurviosu

  mah gropare,
  lamureste-ma si pe mine ce e cu bloagerii astia. e astia un fel de homosexuali introvertiti, Domane fereste? ca daca e asha atunci s se faca si lista cu curvele virgine, sa se vada ca nu discriminam

 35. 35val33ntyn

  foarte frumos ,o sa le propun si eu asta bloggerilor din VRANCEA :)

 36. 36Dana

  sper sa aiba loc pe lista si persoanele cu dizabilitati din Cluj… poate, poate se mai desteapta primaria si obliga institutiile sa construiasca rampe normale. ;;)

 37. 37Seb

  super idee ar fi frumos sa faca mai multe primarii sau institutii treaba asta … 👿 bafta:) 😀

 38. 38Luxandra Borsa

  Multi clujeni mai blogeresc 😎

 39. 39fegari

  Azi m-a informat Mironet (Andrei Aronet) despre revolutia panoului de la Primarie! Merci de nominalizare :smile:

 40. 40Winnetou

  Am aplicat și eu, că tare faină pare astă treabă.
  Aflu dacă am fost acceptat în lista aia? Știu că nu-i mare lucru, da’ așe numa, pentru amorul propriu :))
  Sau trec pe la primărie săptâma viitoare să mă uit? :))

 41. 41Mihai Likar

  student in cluj la medicina in al 6-lea an.Am blog de la sfarsitul lui aprilie 2010….daca cineva crede in promisiuni atunci zic ca am de gand sa scriu mai mult despre cluj…

 42. 42Mihai Likar

  oh,pardon,exista un formular pentru inscriere,l-am completat

 43. 43KooKoOL

  Daca tot m-ai inclus in lista bloagherilor cluuujeni tre si eu sa scriu…. numa sa ajung acasa si promit ca o fac! :) Nu ca ar mai conta: O scrisGroparele nu mai merita sa scriem si noi! >:d<

 44. 44vasile covaciu

  mi-am inscris blogul de sub dealu Clujului, numashe de p…..calului :))

 45. 45VictorCh

  @ Bogdan (18 si 19):
  Apa-i Muresul, apa-i Tisa, ape-s Somesurile si Crisurile, da’-‘n cazul expresiei folosite de mata aici cred ca potrivita ar fi ortografia “a-pai”.

 46. 46Tihi

  Poate e târziu, poate nu. Aici e și blogul meu de Cluj:

  http://tihiczika.wordpress.com/

 47. 47tibi f

  sincere felicitari!

 48. 48Groparu

  Tihi: da, e oleaca cam tarziu :(
  Dar daca imi trimiti un mail mai priin toamna, cand updatam lista, esti binevenit!

Trackbacks

 1. 1. Tweets that mention Site cu denumire de origine controlata » Primaria Cluj si bloggerii -- Topsy.com
 2. 2. Groparele, lista si clujenii » Lorand R. Minyo - Liaisoning Strategist, Trend Spotter & Internet Enthusiast
 3. 3. Bloggeri clujeni, YoUr AttEnTion PleAse! Feat. Groparu.ro& Primăria #Cluj | Sigina
 4. 4. Partidul ne vrea « The Original Yankee
 5. 5. Pentru Clujeni | Așa cum vreau!
 6. 6. Se caută bloggeri clujeni pentru blogrollul primăriei | Daniel Rus
 7. 7. Primaria va avea blogroll | psaico's blog - EU insemnez. TU apreciezi. ©
 8. 8. Bloggerii clujeni vor fi angajați permanenți la pereții primăriei
 9. 9. Primele blogmeet-uri din viaţa mea | TVdece
 10. 10. Bloggeri clujen, uniți-vă! | Diverse | Robintel
 11. 11. răspândacă de cluuuj | Balaura si gradina sa mai mult sau mai putin fermecata
 12. 12. Recensământ 2.0. Premiera | Viva la Remallucion!
 13. 13. Despre lista lui Groparu (via @ciulearo @groparuro) | Bartiş
 14. 14. Bloggeri clujeni, uniţi-vă. Pe panoul primăriei Cluj | eVasile.com
 15. 15. Bloggerii clujeni la perete | Si totusi
 16. 16. Blogroll for the City Hall! - Teodora Sevastru
 17. 17. Împăiați la Primărie - Pană de Idei
 18. 18. Lista blogurilor din Cluj, pe peretii Primariei :) « Blogul lui Gez
 19. 19. Ecsclusiv! În timp ce stă cu lupa pe Cluj, Chinezu mănâncă orez cu bere! | Viva la Remallucion!
 20. 20. 3 din onlineul ploieștean
 21. 21. Nu am buletin | Personal | Robintel
 22. 22. Iaka de exemplu… undeva în Cluj « kirpi4's neurospace
 23. 23. Bloggerii si primaria
 24. 24. Politicienii clujeni fac premiere in online. De ce e bine | Raluca Crisan
 25. 25. blogurile clujene de la Primăria Cluj în top zelist « tomoiaga.ro

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)