Săptămâna trecută mă duceam cu colegul Adi să plătească nişte taxe la primărie. Pentru un loc de parcare. “Aici nu se dă şpagă” – aşa era scris acolo, cu potrocaliu.

Aşteptînd să-i vină rândul, mă plimbam prin sediul primăriei şi mă scărpinam în cap de mătreaţă – una din activităţile mele preferate din timpul zilei.

Şi, în plin proces de scărpinare, am văzut un perete cu panourile presei clujene. Ziarele, publicaţiile online, radiourile, TV-urile.

Aşa că m-am luat de o areapă şi m-am dus la purtătoarea de cuvânt a primăriei, cu tupeu. Şi i-am vorbit frumos:

– Da’… bloggerii clujeni ce ar trebui să facă să aibe şi ei un panou acolo, pe peretele cu media clujeană?
– Nimic! Numai să mi-l aducă!

Deci exact aşa mi-a vorbit purtătoarea de cuvânt.

Drept urmare, dragi bloggeri clujeni ACTIVI, doresc – dorim – să facem un panou cu bloggerii clujeni, să fim puşi la loc de cinste acolo, pe păretele mass.-mediei clujene. Aşa că dacă doriţi şi voi acest lucru, vă rog frumos să vă lăsaţi datele voastre şi numele blogului în formularul de la coada postării.

Condiţii:
– Se acceptă bloguri cu tematică clujeană. Adică cele care au relevanţă pentru Cluj. Despre bănci, funcţionari, cosmetice, magazine, papa, evenimente, parcuri, crâjme, cămine de studenţi, apartamente, chirii, străzi, concerte, malluri, gajici, politică, adopţie câini vagabonzi, canalizare, masini, accidente, Poliţie – orice clujenism. Da, până şi bloguri despre soacre şi alcoale (aşa cum scriam eu, mai demult) sau bloguri foto care au poze cu fuduliile calului lui Matia Corvinul.
– Se acceptă numai bloguri active. Deci cele care au măcar o postare pe lună în ultimele ~12 luni. Se acceptă şi bloguri mai recente, care compensează prin activitate susţinută.
– Dacă eşti student din alt oraş şi faci facultatea la Cluj şi scrii despre Cluj, eşti binevenit.
– Dacă eşti student din Cluj şi faci facultatea în alt oraş şi scrii despre Cluj, eşti binevenit.
– Dacă eşti vizitator şi treci prin oraş şi scrii despre Cluj numai ocazional, îmi pare rău.

Într-un cuvânt – ne trebuie blogurile cu relevanţă locală. Dar suntem mai flexibili ca o nuia, deci este loc – more or less – pentru toată lumea. Chiar şi dacă ai blog de nişă, gen blog despre şurubelniţe sau filmele coreene (hehe!) sau eşti deja ziarist.

Disclaimer, sau ce trebuie să ştiţi despre treaba asta:
– n-o să vă aducă (mai mulţi) bani sau trafic
– ordinea aşezării în pagină va fi aleatorie, sau în ordinea înscrierii sau în ordine (invers) alfabetică, asta mai vedem. Încerc să fac o chestie fără să dezavantajez pe cineva, nici măcar pe  mine.
– panoul ăsta va fi updatat – să zicem – o dată la câteva luni, pentru că n-o să-mi prea convină să mă tot duc la primărie sa modific lista aia cu bloggeri chiar zilnic, că Groparu trebe să mai şi mănânce.

Ca să nu existe discuţii, aflaţi că treaba asta nu reprezintă, de fapt, mai nimic. Personal, o văd ca o educare a minţilor concetăţeneşti. Suntem şi noi importanţi. Poate nu la fel de importanţi ca un radio sau ziar – dar suntem. Am ales varianta cea mai neutră de înregistrare (dacă vă puneam să scrieţi comentarii la postarea asta, îmi auzeam poate vorbe că o fac numai ca să cresc în zelist, sau că extratereştrii vor interacţiona prima dată cu cei care au mai multe comentarii pe pajină şi eu încerc să fiu printre primii etc).

Sunt convins că din lista preliminară (şi în ordine aleatorie) de mai jos am uitat cel puţin vreo 10 alte persoane pe blogurile cărora am comentat, cu care am beut bere sau am schimbat opinii sau am devenit amici. Îmi cer mii de scuze, îi rog să treacă peste asta şi să se înscrie, de parcă nimic nu ar fi fost. Şi îi rog, de asemenea, să şi scrie despre asta pe blogul lor, să fim deci cât mai toţi.

www.adihadean.ro
www.tvdece.ro
www.psaico.info
www.lorandminyo.com
marius.perijoc.com
www.liviualexa.ro
www.sigina.ro
personalz.wordpress.com
www.doingtheartwork.com
www.mironeasca.com
www.cristiangog.ro
vlad.ilariant.ro
www.comedica.ro/blog
www.mihaic.blogspot.com
afrim-tya.blogspot.com
www.raresbogdan.ro
ruben.kislaki.net
www.kookool.ro
www.ciulea.ro
www.marianhurducas.ro
www.danielrus.ro
www.cassini.ro
www.jeg.ro
www.aronet.ro
www.raduneag.com
www.laptopisetul.ro
www.sergiubiris.ro
www.adcroitoru.com
gospodini.blogspot.com
www.fegari.info
iacubovici.wordpress.com
Şi, cu voia dvs, www.groparu.ro.

Presimt că postarea asta va căpăta nişte update-uri. Iar la dezvelirea plăcii promit că voi purta polarul meu portocaliu, că deja a devenit uniforma mea de interacţionare cu primăria.

Şi amu aşa, de final: nu vi se pare super tare că primăria Cluj este – din câte ştiu eu – prima primărie Cluj din ţară care face asemenea ispravă?

Formularul este disponibil AICI, prin graţia numitului Ciulea. Puneţi-i embed pe site, daţi-i link, iubiţi-l şi pupaţi-l, numai ar fi foarte bine dacă am prezenta, lunea sau marţea viitoare, o listă cu vreo 2000 de bloage clujene la funărie primărie!

Update: am apărut în Ziua de Cluj.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 73 comments

 1. Bloggeri clujeni, uniţi-vă. Pe panoul primăriei Cluj | eVasile.com Reply

  […] Groparu, om important în bloggerime şi spirit organizatoric aşa cum îl ştim, între doi pamperşi şi un biberon, s-a pus pe strâns bloggeri clujeni care vor ajunge pe un panou din incinta primăriei Cluj, taman lângă mass-media locală. Ei, ce ziceţi, vă surâde ideea să vă vedeţi numele pe un panou la primărie când mereţi să vă plătiţi taxele aferente? […]

 2. fegari Reply

  Azi m-a informat Mironet (Andrei Aronet) despre revolutia panoului de la Primarie! Merci de nominalizare 🙂

 3. Winnetou Reply

  Am aplicat și eu, că tare faină pare astă treabă.
  Aflu dacă am fost acceptat în lista aia? Știu că nu-i mare lucru, da’ așe numa, pentru amorul propriu :))
  Sau trec pe la primărie săptâma viitoare să mă uit? :))

 4. Mihai Likar Reply

  student in cluj la medicina in al 6-lea an.Am blog de la sfarsitul lui aprilie 2010….daca cineva crede in promisiuni atunci zic ca am de gand sa scriu mai mult despre cluj…

 5. KooKoOL Reply

  Daca tot m-ai inclus in lista bloagherilor cluuujeni tre si eu sa scriu…. numa sa ajung acasa si promit ca o fac! 🙂 Nu ca ar mai conta: O scrisGroparele nu mai merita sa scriem si noi! >:d<

 6. 3 din onlineul ploieștean Reply

  […] nimic.Deci, domnule primar al Municipiului Ploiești Andrei Voloșevici ce părere aveți despre inițiativa colegului dumneavoastră de la Cluj? Dacă aveți nevoie, lista o am eu, detalii de asemenea, restul cade în sarcina domniei voastre […]

 7. VictorCh Reply

  @ Bogdan (18 si 19):
  Apa-i Muresul, apa-i Tisa, ape-s Somesurile si Crisurile, da’-‘n cazul expresiei folosite de mata aici cred ca potrivita ar fi ortografia “a-pai”.

 8. Groparu Reply

  Tihi: da, e oleaca cam tarziu 🙁
  Dar daca imi trimiti un mail mai priin toamna, cand updatam lista, esti binevenit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *