La vânătoare de fazani

Eram cu Palatkas şi cu Tudor Galoş în Le General. Mestecam nişte bere şi discutam despre filmul Usturoi – pe vremea aceea un bebeluş într-o burtică de ţigancă. Şi le spuneam cât efort am depus pentru film, cu castinguri şi tăt felu’, şi mai ales cât location scouting am făcut eu, ore şi zile lungi, în care cu o mână conduceam, cu alta fotografiam peisajele să le trimit în America la regizor şi cu cealaltă – fireşte – mă scobeam în nas.

– …am umblat prin nişte sate şi cătune despre care Google Maps nici nu ştia că există, le zic. Am mers pe drumuri şi în cartiere în care nici un alb nu a mai călcat! Odată, zic, atâta m-am distrat, că mă rătăcisem într-un sat şi nu ştiam cum să ies în satul următor; şi o întreb pe o leliţă “nu vă supăraţi, cum ajung în satul Pusta?” şi ea mi-o răspuns, cu cel mai elevat limbaj posibil în Sălaj, “o luaţi înainte prin cartierul rom şi faceţi la dreapta!”. Vă daţi seama, “cartierul rom!”
– Lol, zic cei doi.
– Şi, odată, cum conduceam de nebun prin savană, odată mi-o sărit în faţă un fazan! Şi n-am mai apucat să-l evit, că ploua cu găleata.
– Şi? L-ai buşit?
– L-am! Fără milă, că nu e bine să eviţi obstacolele de felul ăsta, că mai multe accidente se petrec când încerci să te fereşti de animale din astea; mai puţin vacile şi copiii, bătrânii, beţivii şi oamenii. Când m-am dat jos să fluier a pagubă, tocmai îşi dădea obştescul sfârşit.
– Şi maşina n-o păţit nimic?
– Mi-am distrus masca faţă la Corsa, zic eu. Am pierdut şi semnul de la Opel, e pa.
– Nasol, zic ei.
– Da, zic, şi costă ceva-n genul 100 de euro o mască nouă.
– Şi cu fazanul ce ai făcut?
– Păi ce să fac cu el, zic; era un dar de la Dumnezeu, l-am pus într-o pungă, l-am adus acasă şi l-am mâncat! A fost delicios, o friptură de 100 de euro! Măcar să-l halesc pe bastard, nu să se bucure o vulpe de vânatul meu, că cine în ţara asta mai vânează cu Opelu’?

Urmează o tăcere stânjenitoare la masă. Palatkas înghite în sec şi zice:
– Bă…. ai mâncat roadkill?

M-am uitat la el lung:
– Bă, Andrei! Voi cât Satana credeţi că se câştigă din blogging?

12 lovituri, dă-i și tu!