De Ziua Barbatului

Dragele noastre mămici, neveste, soţii, bunici, amante, concubine şi surori, scumpe vecine şi colege de muncă! Scumpe şoferiţe cu care ne intersectăm în trafic,

Suntem noi, ăştia care vă cară sacoşele până la etajul 5 fără să ne plângem, fericiţi că putem face puţintel body-building. Suntem cei care vă fac grătarele, vă omoară păianjenii din bucătărie şi vă repară tocurile la pantofi. Da, noi cei care vă lasă să ieşiţi primele pe uşă şi cei care horcăie după oxigen când ne regăsim în acelaşi lift dimineaţa, după ce aţi turnat o găleată de parfum pe voi. Suntem cei care nu poartă chiloţei roz şi nu conduc Broscuţe de culoarea verde crud. Cei care cred că numai cântăreţii de operă poartă eşarfe la gât vara. Care nu consumăm iaurturi cu bacterii cu nume latineşti, fabricate de oamenii de marketing, pentru că pe noi nu ne preocupă balonarea. Suntem cei cărora ne iese parcarea cu spatele din prima. Care, spre deosebire de voi, suferă atunci când vecina aia faină de la 2 s-a îngrăşat 12 kile într-un anotimp. Da, noi cei care ne lăsăm hrăniţi cu salate de rucola de către voi.

De  Sfântul Valentin, de Dragobete, de 1 Martie şi de 8 am suferit în tăcere: v-am cumpărat muţunache de pluş şi nu ne-am mai supărat când ne-aţi spus “Miţipuf”, “Puiuţ” şi “Ciucurel” în public. V-am scos la restaurante scumpe pe care tot noi le-am plătit. Am reuşit să ne prefacem interesaţi de tot ce ne recitaţi că se petrece la biroul vostru, am asistat la îndelungi tirade despre tipa care lucrează la solarul unde mergeţi voi şi v-am dus în braţe când vi s-au umflat picioruşele de la pantofi. La naiba! Chiar am dansat cu voi la nunţi, botezuri şi cumetrii, iar prietenele voastre au râs de ce stângaci ne schimonosim trupurile pe tangouri retorice.

Dragele noastre, scumpelor! Pe 5 Mai este 8 Martie-le nostru. După ce v-am îngropat în perne în formă de inimioară, în flori brusc mai scumpe cu 80% în luna lui Marte şi bilete la concerte cu Direcţia 5 în cluburi cu oglinzi uriaşe, acum e rândul vostru să ne cadorisiţi.

Da.

Aşa e cinstit.

Şi ca să vedeţi cât suntem de cumsecade, facem două chestii pe care voi nu le faceţi:

1.Vă spunem ce ne dorim. Deci nu e nevoie să faceţi ca noi când încercăm să vă tragem de limbă prietenele şi să aflăm ce vă doriţi de fapt de Sf. Valentint! Aveţi o listă orientativă aici. Citiţi-o cu atenţie.

2. Vă anunţăm din timp că e ziua noastră – ca să nu uitaţi. Deci nu păţiţi ca noi când ne trezim că e dimineaţa de 8 Martie şi am uitat să vă luăm zambilele la 29 lei şi să vi le punem pe pernă înainte de a vă trezi, ca să vă fie dimineaţa primăvară.

Iar tu, iubită nievastă, dac-ar fi să alegi pentru posesorul acestui blog un cadou pe măsură, atunci ştii ce vreau. Ştii că mă lasă rece gadgeturile, maşinile puternice sau rolele la set cu pantaloni supraelastici strânşi pe fese.

Şi mai ştii încă ceva: mai ştii că mi-o rămas inima la o barcă pneumatică pentru minimum 3 persoane başca bulendre, să mă tot duc la vale pe Mureş şi pe Someş, pe Olt şi în Deltă. Şi mai trebuie la băiatu’ şi un amnar, aşa cum are Bear Grylls. Undiţe am, am şi scaun de pescuit, iar de momeli e plin pământul României. Nu-mi trebuie să dorm în cort când am atâta muşchi în pădure şi pe bicepşi!

Şi da, mai ştii ceva: fără Fanta roz de 5 Mai.

37 lovituri, dă-i și tu!