Cum au ajuns femeile să conducă lumea

Lumea se afla în plină epocă a fierului: insula Lesbos, Pericle, Acropole, amor grecesc, insula Lesbos, perşi, agatârşi, cei mai viteji şi mai dreptţi dintre draci şi, bine-nţeles, insula Lesbos.

În acea perioadă antică, în nordul Mării Negre exista un trib de femei aprige numite amazoane, fiicele lui Ares, zeul războiului, care erau mai războinice decât cel mai samurai soldat japonez kamikaze din al doilea război mondial. Erau rele de muscă, călăreţe neîntrecute, mânuiau armele ca Bruce Lee şi tăbăceau la fundul gol orice armată le ieşea în cale. Li se dusese buhul în toată lumea antică pentru că erau mai fioroase ca Hidra din Lerna la ciclu sau un Rottweiler care are o zi proastă la birou; ele au fost, de altfel, şi singurul caz consemnat de istorie în care femeile erau afurisite fără a fi nevasta nimănui.

Încă de mici, fetele erau crescute în spirit spartan, li se extirpa sânul drept pentru a putea trage mai bine cu arcul (!!!) iar la maturitate aveau dreptul la o singură noapte pe an cu un bărbat (!!!). Ce nor de hormoni încinşi plutea pe insula aia a lor, nici nu vreau să mă gândesc; dar dacă din contaminarea asta cu bărbaţi ieşeau copii de sex masculin, aceştia erau aruncaţi pradă la vulturi. Ce mai, cine reuşea să câştige o bătălie împotriva amazoanelor era declarat omul anului de revista ώρα şi devenea zeu instantaneu; păi voi de ce credeţi că Schwarzenegger, Bruce Willis şi Stallone or ales să se nască în sec. XX? De frică, vă spun io.

Woman_warrior_3_by_XXcomicXX (sursă foto)

De ce nu mai există amazoane în ziua de azi? Să vă explic: după ce or amazonit ele câteva sute bune de ani, la un moment dat au convocat un congres mondial al amazoanelor cu liberă practică de la Pontul Euxin, să discute viitorul branşei în contextul integrării în Imperiul Roman, preluarea acquis-ului imperial, din astea. No, şi la conferinţă o şefă de-a lor n-o mai rezistat şi o pus foarte brutal problema pe tapet:
– Tu, da’ vouă, aşa, vi se pare normal ce facem?
– Ce vrei să spui cu asta? au întrebat-o celelalte amazoane, cu gurile lor de amazoane.
– Păi tu: zi şi tu dacă nu suntem proaste. Deci ne tăiem ţâţele! Corect?
– Corect!
– Facem sex o dată pe an! Corect?
– Corect!
– Toată ziua ne comportăm ca bărbaţii, facem călărie, tir, luptă cu spada, luptă cu pumnalul, cu suliţa şi cu tridentul: corect?
– Corect!
– No! Şi am ajuns să conducem lumea? Suntem măcar mai aproape de a fi stăpânii lumii decât eram acum 400 de ani? Am făcut vreun progres de când existăm noi pe planetă?
– …
– Exact! Şi de-asta vă întreb eu pe voi acum: nu ne-ar fi infinit mai simplu să conducem lumea asta prin puterea vaginului?

16 lovituri, dă-i și tu!