Buzdugan şi Morar, până aici!

Într-o bună zi, chiar bună pentru tine, îţi scapără mintea un fluture de idee genială care începe să-ţi umble prin creieri ca un titirez. O idee pe care o prinzi cu grijă, o creşti, o duci la suc şi la film şi îi cumperi haine de firmă. Periată bine şi dusă la spa, gâdilată-n talpă şi unsă cu uleiuri rare de palmier, ideea ţi se dăruie în întregime la următorul pahar de vin. Pentru că a face sex cu o idee frumoasă şi a nu spune nimănui e ca şi cum ai traversa Atlanticul înot, şi nu ai spune nimănui, o iei aşa frumoasă cum e ea şi îi dai un Publish pe blog de nu se vede – să se bucure lumea de ce sex cu ideile faci tu în mintea ta. Onor publicul cititor o lecturează, o comentează apreciativ şi îi mai dă şi Like. De vreo 900 de ori (!). Ceea ce nu e deloc rău pentru un blogger, zic.

Apoi vin vreo doi de la un radio – pre numele său jumate de silabă de iaurt – care salivează la gândul ideii tale sexy. Vreo doi care şi-ar dori şi ei să se bucure de asemenea idei frumoase, curăţele, de familie bună şi cu sânii mari, dar cărora nu li se arată. Care nu fac sex cu idei frumoase; dar şi-ar dori şi ei nişte acţiune, cu orice preţ, ca să mănâncă şi gura lor o mămăligă, un pufarin, un premix. Aşa că fac poze ideii tale atunci când face duş, fără să ceară voie, şi apoi defilează cu imaginea ei prin târg de parcă ar fi stăpânii ei legitimi.

La vederea mârşăviei, ideea ta vine plânsă toată la tine, compromisă de bârfă şi scandal. Este a ta, tu ştii că era pură şi neatinsă la ceasul la care mototoleaţi cearşafurile. Aşa că tu, bloggerul, te superi şi te înnegreşti de supărare. Din respect faţă de ideea ta cea neprihănită, începi să întrebi în dreapta şi-n stânga, te sfătuieşti cu nişte oameni de media, cu niscai avocaţi, cu mai mulţi prieteni. În cele din urmă te hotărăşti să nu stai cu braţele încrucişate degeaba, că degeaba stai. Prin urmare, pui la cale o strategie. Conform strategiei, eu, Groparu, bloggerul din papucii mei, se va adresa instanţelor competente pentru soluţionarea unui asemenea caz de – spuneţi voi ce, că pe mine nu mă lasă avocatul să-mi dau cu părerea pe blog. Şi întâmplarea face că şi Julius, care şi-a văzut şi el o idee de-a sa terfelită, atâta s-a înfierbântat că le face direct plângere penală.

Păi nu?

83 lovituri, dă-i și tu!