Într-o bună zi, chiar bună pentru tine, îţi scapără mintea un fluture de idee genială care începe să-ţi umble prin creieri ca un titirez. O idee pe care o prinzi cu grijă, o creşti, o duci la suc şi la film şi îi cumperi haine de firmă. Periată bine şi dusă la spa, gâdilată-n talpă şi unsă cu uleiuri rare de palmier, ideea ţi se dăruie în întregime la următorul pahar de vin. Pentru că a face sex cu o idee frumoasă şi a nu spune nimănui e ca şi cum ai traversa Atlanticul înot, şi nu ai spune nimănui, o iei aşa frumoasă cum e ea şi îi dai un Publish pe blog de nu se vede – să se bucure lumea de ce sex cu ideile faci tu în mintea ta. Onor publicul cititor o lecturează, o comentează apreciativ şi îi mai dă şi Like. De vreo 900 de ori (!). Ceea ce nu e deloc rău pentru un blogger, zic.

Apoi vin vreo doi de la un radio – pre numele său jumate de silabă de iaurt – care salivează la gândul ideii tale sexy. Vreo doi care şi-ar dori şi ei să se bucure de asemenea idei frumoase, curăţele, de familie bună şi cu sânii mari, dar cărora nu li se arată. Care nu fac sex cu idei frumoase; dar şi-ar dori şi ei nişte acţiune, cu orice preţ, ca să mănâncă şi gura lor o mămăligă, un pufarin, un premix. Aşa că fac poze ideii tale atunci când face duş, fără să ceară voie, şi apoi defilează cu imaginea ei prin târg de parcă ar fi stăpânii ei legitimi.

La vederea mârşăviei, ideea ta vine plânsă toată la tine, compromisă de bârfă şi scandal. Este a ta, tu ştii că era pură şi neatinsă la ceasul la care mototoleaţi cearşafurile. Aşa că tu, bloggerul, te superi şi te înnegreşti de supărare. Din respect faţă de ideea ta cea neprihănită, începi să întrebi în dreapta şi-n stânga, te sfătuieşti cu nişte oameni de media, cu niscai avocaţi, cu mai mulţi prieteni. În cele din urmă te hotărăşti să nu stai cu braţele încrucişate degeaba, că degeaba stai. Prin urmare, pui la cale o strategie. Conform strategiei, eu, Groparu, bloggerul din papucii mei, se va adresa instanţelor competente pentru soluţionarea unui asemenea caz de – spuneţi voi ce, că pe mine nu mă lasă avocatul să-mi dau cu părerea pe blog. Şi întâmplarea face că şi Julius, care şi-a văzut şi el o idee de-a sa terfelită, atâta s-a înfierbântat că le face direct plângere penală.

Păi nu?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 83 comments

 1. gree Reply

  am avut ceva retinere in ce-l priveste pe buzdugan dar nici el nu e mai breaz.
  💡
  sapa groapa adanc sa nu scape.

 2. Morar, moral, mortal « zoologika Reply

  […] for science zicea Dexter în legendarul desen animat. Today is a good day for suing s-au gândit Groparu și DailyCorcodac.ro când le-a ajuns cuțitul la os. Aflu și eu după ani lumină că Morar și […]

 3. Angela Reply

  Foarte bine faci! Arde-i pînă înţeleg că proprietatea privată fie ea şi intelectuală, nu e un moft.

 4. bianca Reply

  felicitari sa speram ca o sa se faca dreptate …. sincer nu pot sa il sufar pe morar si-a luat niste impresii de neimaginat nu ca ar fi fost vreodata modest

 5. dan Reply

  iti urez succesuri. nu conteaza numele, important e principiul. la cit am reusit sa imi dau seama tu nu faci publicitate din cazul asta. daca te putem ajuta cu ceva astfel incit dupa ce vei cistiga sa existe un precedent la noi in tara doar “scuipa” mina care te-a muscat si vom veni cu mic cu mare la groparu in ajutor.

 6. tester Reply

  Era cazul ca cineva sa faca ceva. Sper ca vei primi si daune, sa-i doara un pic. Si de fiecare data cand fura sa stie ca se pot trezi cu un proces. Succes.

 7. Radu Reply

  Mult sucess si bafta, si felicitari pentru initiativa, schimbarea si luarea de atitudine trebuie sa vina de la noi, de la fiecare.

 8. Radio ZU, așa NU! | Made in Galaţi Reply

  […] Păi bine, „și ce-ai mai căutat acolo?”, mă veți întreba. Ei bine, am cedat curiozității de a vedea cu proprii ochi cât de departe pot merge cele două staruri ale Radio ZU cu discriminarea și comentariile homofobe. Amendați în repetate rânduri pentru limbaj licențios (sursa 1) și discriminare (sursa 2),  Morar și Buzdugan și-au dat iar în petic, presupunând cu repulsie maximă cum doi tipi din public care stăteau unul pe umerii celuilalt ar fi fost gay. Comentariile homofobe care i-au țintit pe cei doi au fost urmate de glume deloc subtile despre „ochi maro” și nu numai, ei mizând puternic pe cartea sexualității. Băieți, să înțelegem că ăsta e nivelul vostru? Sau că n-ați apucat să citiți Cațavencii de săptămâna trecută? (sursa 3) Sau cumva n-ați avut suficient timp să culegeți glume de pe bloguri? (sursa 4) […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *