Urmăresc pe Facebook pe un om valoros și blindat de diplome, cu doctorat/funcții/experiență de viață. Omul se plânge într-o postare despre cât de fatal este lovit la sensibilitate de un filmuleț care îndeamnă lumea la vot. Știți și voi, filmulețul ăla cu Share masiv.

Omul își exprimă dezacordul și scârba cât se poate de public, așa ceva nu se poate, e strigător la cer, m-ați omorât cu mesajele voastre. Om în toată firea, face ”re-enactment” istoric, e genul care despică bușteanul cu pumnul și ridică Land Rover-ul în brațe, dar efectiv nu poate face față unui simplu filmuleț electoral.

O serie de speriați sar din tenebre ca arși și îi dau dreptate, spunând că filmulețul este un abuz pe față. Mai mult, cei care-l promovează sunt clar sexomarxiști, fasciști, LGTB-iști, sorosiști, vânduți multinaționalelor, comuniști și securiști, oamenii lui Coldea, sclaveți, trădători de țară.

Trădătorii de țară sclaveți USR-iști PLUS-iști se activează, răspund agresiv, se schimbă invective și acuze, nu se ajunge la nici o concluzie.

Într-un final, participanții ambelor tabere merg la culcare plini de ură.

Se varsă găleți de ură pe Facebook-ul românesc. Când nu e cu politică, cearta se poartă pe orice alt subiect. Un mic exemplu – articolul ăsta de pe Agerpres care anunță începutul Ramadanului pentru musulmanii din România. Mult jeg și mitraliere de rahat peste tot.

Pentru binele sănătății mele mintale și pentru liniștirea vocilor pe care le tot aud, de ceva vreme am început să iau pauze tot mai lungi de Facebook. Mi-am dezinstalat aplicația de Facebook de pe telefon acum vreo 2 luni și încă rezist să nu o reinstalez. În weekend nu mai intru deloc.

Ceea ce vă doresc și vouă.

Firește, voi share-ui acest articol pe Facebook.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Strigo Reply

  N-am nici facebook, nici whatsapp,
  Nici instagram, nici nu ma tweet-uiesc,
  Dar Groparu urmaresc 🙂
  (mersi fain ca ai ramas si aici pentru cei old-fashion…)

  • Groparu Reply

   Deci suntem doi care am prins telefoanele alea cu discuri la care tot învârteam!
   PS: Am rămas pentru că aici pe blog e singurul lor unde nu trebuie să dorm pe canapea; și, vorba aia, mulțumesc că mă citești!

   • Anonymous

    Telefoanele alea sunt acum bune ca jucarie tactila montessori la bebelusi 😀

 2. Anonymous Reply

  Dar de ce să iei tu pauză de Facebook, și nu nesimțiții? Eu îi pun la punct pe jegoși și le dau block. Îmi creez oaza de bun simț pe care o vreau, cu oamenii cu care se poate.

  • Groparu Reply

   Confesiune: și eu mai am momente de exaltare în timpul periculoaselor războaie de Facebook 😀 așa că unele block-uri mi le-am meritat.

 3. neamtzschantz Reply

  facebook e oglinda unei societati. adevarul adevarat e ca societatea romaneasca e foarte agresiva nu numai apropos de politica, ci si in trafic, magazine, strada, etc etc…
  al doilea lucru care ma frapeaza cind merg in romania e agresivitatea generala. primul sint moacele alea durizate, triste.
  asa se vede cind dupa pauze foarte lungi mergi in romania. iti dai seama instant ca acolo nu e absolut deloc ok, desi inainte ai citit in mass media si bloguri si alte medii articole entuziaste despre romania.
  al treilea lucru care iti sare in ochi imediat dupa ce ai trecut granita e mizeria, cimpuri pline de gunoi si plastic.

  • Strigo Reply

   Io as spune ca exagerezi ceva…
   Miei nu sunt nici nemtii la volan… ah, pardon, aia sunt romanii in Germania :))))) Al naibi, dar multi mai sunt!

 4. Remus Reply

  feisbucu e o mizerie de multa vreme.
  cu greu, am renuntat. ii simt lipsa, dar mai bine nu .
  Dar to bloagar aevarat nu potisa renunti la el, ca de aici iti vine pita.
  da e bine ca ne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *