Și uite-așa, din postare-n postare, am ajuns și la nunta de aramă sau, cum i se spune-n Vaslui, ”nunta de al nouă sutelea ochi vânăt”.

V-am spus că atunci când o să facem 10 ani vă mai zic un secret de casă de piatră, asta dacă nu-mi toarnă pân-atunci arsenic în cafea, cum mă tot amenință; că de-aia tot evit să-mi fac asigurare de viață, că nu-s prost, știu eu ce știu, ”nu știu, domnu’ polițist, așa bea el cafeaua, cu arsenic, fie iertat… cât ziceați că trebuie să încasez de la Omniasig?”

Dar în seara asta am sărbătorit romantic, ea a făcut de mâncare și eu am lăsat-o și n-am stresat-o, apoi tot ea a făcut și temele cu copilul, și nu am deranjat-o cu nimic, apoi a venit la mine zbierând că să-mi mișc fundul de pe canapeaua aia și să fac bine să pun măcar mâncarea în farfurie să se răcească până termină ea exercițiul la aritmetică…

…și eu am ascultat-o, și când o venit și-o văzut masa toată s-o impresionat și m-o-ntrebat direct:
– Mi-ai pus mie mâncarea în farfuria aia specială pe care o folosim rar, aia de zici că e poleită cu aur?
Că avem noi o farfurie din aia de zici că-i din palatul vreunui șeic, cu motive opulente arăbești, cu donjoane și dragoni din Laurențiu al Arabiei.
– Da, iubita mea, exact! îi zic eu.
– Zi sincer, nu mai aveam farfurii curate și n-ai mai avut chef să speli, așa-i?
– Da, iubita mea, exact.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. un sas Reply

    Spuneai ca ti-ai luat canapea comoda. Cu preșul la ușa cum stai?

  2. Ioana Maria Reply

    La multi ani! Sa fiti sanatosi si fericiti si sa petreceti la nunta de diamant si sa ajungem sa citim si despre acel eveniment.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *