Mi-a intrat ceva reclamă și când am văzut m-am crucit: se pare că lângă Cluj se construiește un oraș nou. Nu vorbesc de sforăielile anunțate de Primăria Cluj, cu aeroport subteran și metrou aerian și 100.000 de locuitori în noul cartier Sopor, ci de un proiect aflat la 30 de km de Cluj-Napoca (satul Băbuțiu, comuna Vultureni), unde se va erecta, măre, Colina Nouă. 2500-3000 de locuitori care vor avea o școală, o clinică medicală, o fermă organică, parcuri, bașca zone comerciale și centru de afaceri.

Printre cei mai cunoscuți oameni din spatele acestui mega-proiect se află Mark Gitenstein, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, olandezul Steven van Groningen, CEO Raiffesisen Bank și Don Lothrop, fost partener în mai multe fonduri care finanțează start-up-uri în Silicon Valley și totodată fondator al ONG-ului Romania One și al publicației românești PressOne.

De aici.

Habar n-am dacă merită să investiți, nu știu prețurile, dar mi-a plăcut proiectul și ideea în sine. Asta-n condițiile în care un amic tocmai și-a luat o garsonieră în chirie și plătește pe ea nu mai puțin de 380 EUR (!) pe lună (!), pe Calea Turzii, pe undeva, deci e clar că există cerere pentru așa ceva.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Remus Reply

  nu tre sa te duci pana acolo.
  Vii la noi pe strada Voronet, dada, aia pe care vrea primarul sa urce toti clujenii spre noul parc.
  Doar ca el nu a pus umarul la asfaltarea si crearea drumului. cu nimic.
  Am facut noi din banii nostrii. si ne facem si magazine si biserica, incet incet, pe rand.

  • Groparu Reply

   A, și nici nu se va grăbi să preia strada pentru domeniul public, pentru că asta înseamnă că e de lucru pentru administrație.

 2. Remus Reply

  Strada e asfaltata cu fundatie pentru trafic intens de 40 To. ca si b-dul 21 decembrie, pentru ca in zona se construieste masiv, iar drumul trebuie sa reziste. si rezista!
  FAza e ca o anuntat cu surle si trambite noul parc, care are intrare de pe Voronet. =))) no, amu el are nevoied e noi ca altfel iasa scandalul cat casa.!
  Cand ne rugam de el sa asfalteze el a zis ca sa ne facem singuri drumul. “i s-a pus constructorului in vedere..bla bla”
  Evident ca noi ne facem asociatie si evident ca mergem la el nu ca niste milogi, ci ca niste negociatori, vrem chestii asumate si semnate. vrem sa ne bage iluminatul public si una alta. Nu vrea? no problem, ne facem singuri ca nu suntem niste saraki ! Dar nici nu mai pupa access pe Voronet.

 3. DanC Reply

  Asta e doar PR. Da arata frumos, dar sa fim seriosi/realisti. Baetii cu $ au sa se friga big time. Taxarea e uriasa in Romania, investitia nu e sigura pe termen mediu/lung. ROI (return on investment) nu e sigur in Romania. Probabil au bani de aruncat?

 4. Kopa_Kopan Reply

  Daca se parceleaza locul ala, sa fii sigur ca si preturile vor fi prohibitive pentru majoritatea oamenilor. Astfel de locuri nu sunt pentru oameni care isi iau chirie de3-4-500 euro/luna. Daca se va concretiza (desi nu-mi prea vine a crede) va fi ceva pentru bogatasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *