Când ne-am mutat, nievasta și-o tras repede-repede buletin pe noua adresă; și m-o îndemnat foarte călduros să fac la fel, dar eu aveam alte priorități, gen să-i pișc obrăjorii Gropăricii, nu mă pui pe mine să umblu pe la primării când am bunătate de pufoșenii anti-stres la îndemână, da?

Realitatea ne-a lovit tare când a trebuit să plătim abonament de parcare: era 25 lei/lună dacă posesorul mașinii locuia în zonă și peste 100 lei dacă adresa din buletin e în altă parte.

– Lasă că acum oricum e pandemie, o să-mi fac buletin nou în luna august, când se lansează pașapoartele astea biometrice cu cip! Că poate se și sincronizează cu cipul din vaccin! mi-am zis. Că buletinul cu cip îl voi avea și pe următorii țâșpe ani, facem o treabă adrelenească, de durată, ce cetățile săsești luate de la daci!

Și a venit luna august, când cu mare tam-tam s-a anunțat că au început să elibereze buletinele astea noi; și am încercat să-mi fac rezervare ca să-l schimb… și degeaba, site-ul e mort, treabă românească de stat, zici că e făcut de STS-ul ăla care a făcut și platforma de vaccinare, și cred că așa și e. Marele succes administrativ se limitează de fapt la doar 5000 de bucăți, proiect pilot, din alea: deci un mare fâs.

Deci mă tem că mai urmează niște luni în care voi plăti peste 100 lei/lună pe parcare până-mi fac buletinul nou, dar nu asta e problema; dacă și cipul din vaccin, și ăla din buletin e făcut tot de români? Păi ce sincronizare își vor mai face ele, doar între 9 și 14, cât durează programul de lucru al unui bugetar cinstit?!?!

Și, 2: ca să-și facă update la soft, trebuie să le duc un pachet de cafea sau o ciocolată, împreună cu dosarul ăla cu șină?


Chiar: de ce a fost înlocuit ”sex” cu ”gen”? gen

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

  • Groparu Nemernic Reply

   Stai un pic să-mi dau o palmă peste fălcuță: genial. Nu m-am gândit :)))
   Cred că buba e că suntem amândoi titulari, dar nu cred că nu se poate rezolva, să știi că și sun la Primărie 😀

 1. MihaiA Reply

  Masculin, feminin, neutru…gen, nu ?

  Ce pretentii sa ai de la aurari, cand au facut cornete din cartile de gramatica si biologie.

  Trece masina pe numele lu Doamna de Gropar.

 2. george Reply

  Inca o mare lansare a lui Boc. Taiat panglica, facut poze cu ziaristi, oras 5 stele and shit. Evident dupa o saptamana gata panarama. Au fost emise vreo 500 buletine ca test pilot si site-ul nu mai e functional.

  • Attila Reply

   Mda, deja devine o obișnuință. Din păcate nimeni nu îi pușcă bluf-ul, așa că nenea Boc defilează în continuare.

   • Pricinosu'

    @Attila
    Si cine ar putea sa-i ia locul?
    Nu-i totusi mai bun decat Funar bacsi?

   • Attila

    @Pricinosu – indiscutabil mai bun decât Funár bácsi. Doar că vezi tu, la nici un politician nu îi face bine la performanță lipsa unui contracandidat credibil, iar concurența mimează un fel formă de prezență doar cu trei luni înainte de alegeri. Așa că nenea Boc are dublul avantaj că e din partidul corect, deci nu o să-l caute-n coarne veci DNA-ul (că doar nu credeți că doar Apostu fifty-fifty și-a luat partea) și nici nu are concurență, deci poate să își bată belengerul de orice.

   • Pricinosu'

    Duceti-va cu jalba la Timisoara, la Fritz, poate vreun frate sau verisor, ori doar vreun prieten, ar accepta sa vina su la Cluj.

 3. un om Reply

  Eu n-as inlocui SEX-ul cu nimic in lume.
  Dar doamna are uneori alta parere si se inlocuieste cu discutii la ceas de seara sau citit sau… se inlocuieste cu nimic.

 4. Adrian Reply

  Da, și eu așteptam cu entuziasm noile buletine ca să aflu că doar la Cluj, doar 5.000 și mai durează 6 luni până se hotărăsc dacă să le implementeze în toată țara…

  Partea interesantă e că tot căutând informații despre când le introduc mai exact, găsisem un articol din 2014 care anunța că în acel an introduc noile buletine.

  Și recent citisem pe undeva că durează până în 2031 să își schimbe toți buletinele – în condițiile în care susțineau că tehnologia actuală e din anii ’90 și de aia era necesar să le schimbe. Până în 2031, europenii le mai schimbă de două ori :)))

  • gabi.craina Reply

   Referitor la “Până în 2031, europenii le mai schimbă de două ori :)))”,
   era un banc cu ceremonia de inaugurare a kilometrului 1000 de autostradă din România, în anul 2100.
   Ceremonia nu putea începe fără Președintele Comisiei Europene care trebuia să vină de la Bruxelles. Într-un final, apare un portal din care iese președintele EC, cerându-și scuze pentru întârziere.

  • Pricinosu' Reply

   @alunelu, joaca-te bre in romana, doar ala in engleza e “unavailable.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *