În orașul din județul cu cei mai buni șoferi, prietenul albanez S. semnalizează din vreme și dă să facă stânga pe drum cu Touran-ul, manevră perfect legală.

Din spate, un taxi încetinește.

Și mai din spate, un Audi vine cu viteză, nu mai apucă să frâneze, așa că depășește taxiul pe stânga, pe contrasens. Se înfige în portiera din stânga a Touran-ului într-un unghi de 45 de grade și face Touran-ul armonică.

Din fericire, nimeni nu e rănit, deși toți sunt în stare de șoc.

Poliția vine, face măsurători și decide: Touran-ul nu a circulat cu viteza adaptată la condițiile de drum.

Pentru că Audi ar fi trebuit să păstreze distanța de siguranță, pentru că accidentul avusese loc pe contrasens, unde Audi intrase ca să evite taximetristul, pentru că Audi circulase cu viteză prea mare, altfel ar fi putut opri în condiții normale și din timp, S. cere o contraexpertiză. Concluzia contraexpertizei: Audi e de vină.

Judecătorul decide să ignore contraexpertiza și să meargă pe concluzia Poliției, deci Audi nu plătește nici o despăgubire, Touran-ul rămâne să fluiere a pagubă.


(ăsta e alt accident)

I-am zis lui S: zi mersi că nu te-a dat Audi în judecată, să-ți ia casa și averea pentru disconfortul creat!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, ia de aici:

  Mare batron de Cluj, întoarce pe dublă continuă în mijlocul orașului, omoară un prieten. Rămas copii, soție, etc. Justiția: e om serios, pillar of community, hai cu suspendarea. Batronul conduce la fel și râde de toți.

  Alt mare batron de imobiliare, băiat bun, nimic de zis, întoarce pe continuă, calcă pietonul pe cap. Din nou, copii, soție, etc. Justiția: sigur îi pare rău, uite ce afectat e de întâmplare, hai cu un pic jenant de suspendare. Batronul conduce la fel și râde de toți.

  Tanti mă ia luna trecută pe capotă, se bagă-n intersecție pe roșu că ea se grăbea și copii zbierau. Motorul praf, eu luat cu Smurdul. Tanti: sper că nu mă lăsați fără permis! Poliția: păi doar o lună sărumâna, că dați examen.

  Mai zic? Aitilop și de Justiție, cum ziceau rușii pe vremuri despre ziarele Pravda (adevăr) și Izvestia (noutate) – în Pravda nu găsești adevărul, în Izvestia nu găsești noutăți.

 2. andu YY Reply

  Pe aici ( țările zona Golf Persic) se zice ca orice străin e vinovat, chiar daca un localnic intră in el. Daca stăteai la tine în țară ăla nu avea pe cine să tamponeze.
  scurt pe doi

  • Zev Reply

   Andu YY, nu pe la voi era legea aia care condamna proprietarul masinii daca unul sarea sau cadea de la geam pe masina? Sau e legenda urbana?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *