Nici nu am apucat bine să scriu pe bloage despre experiențele mele de fisting cu țevi, că prietenul Ștefan B. mi-a și trimis un SMS cu bezele, urări de bine și un număr de telefon la care am sunat imediat.

Și în vreo două ore deja veneau doi băieți îmbrăcați în măști ginecologice și mănuși prelungite în salopete din alea de cauciuc, gata să se ia la trântă cu absolut orice.

Și i-am scufundat în pivniță, le-am explicat unde cred eu că e problema și imediat au identificat trei burți care nu aveau ce căuta acolo – două în țevăraie și una chiar la Groparu, dar pe a treia o lăsăm în pace.

Și au băgat niște diuze, buze și ventuze prin orice gaură li s-a arătat (NU ȘI ALE MELE PERSONALE!!!), într-un final instalația a tușit ca afectată de COVID și toată apa din instalație a curs ca-ntr-un sistem nou-nouț.


Luminița de la capătul canalizării

Și acuma ce dileme am, că și așa e plictiseală mare cu virusul ăsta: e clar că țevile pe care le am au fost înlocuite de un mizerabil de meseriaș, că nu au cădere cum trebuie și asta va însemna probleme pe mulți ani de acum înainte.

Iar fosta proprietară (mamă singură, probabil oleacă vulnerabilă la bullshit-urile meșterilor) a înlocuit țevile și un nesimțit de meșter a făcut treabă de doi lei. Și sigur a mai și îmbrobodit-o că e bine așa, doamnă, ține 50 de ani, mă sunați dacă sunt probleme.

Și acum eu ce fac? Îl sun pe meșter și-l chem să refacă treaba cu amenințări de OPC, Garda Financiară și expus pe blog ca neserios? Mai ales că urmează o perioadă nasoală și reclama proastă nu face bine nimănui?Ssau înghit situația și schimb țevile pe cheltuiala mea? Pentru că dacă las situația cum e acum mă va costa 300 de lei fiecare intervenție de la ginecologii de țevi de la Activ Clean Serv, și mai degrabă aș bea banii ăia, ffff sincer vă spun.


Clujeni, salvați numărul ăsta. Cu plăcere

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Bubu Reply

  Ma gandesc ca n-o fi chiar as greu sa tai dintr-un capat sa ii faci cadere. Ergo nici pretul nu va fi asa mare. Io zic sa vorbesti cu mesterul lui peste. Daca il vezi ca e alunecos il dai lucrarea si la final ii zimbesti si il intrebi: pai nu e pe garantie? Ochi pentru ochi.

  • Groparu Nemernic Reply

   Buba e alta: țeava din bucătărie intră în pivniță, are cădere din pricina grinzii, apoi urcare (!), apoi are colț unde mai are o cădere și apoi încă o urcare (!) ca să se conecteze la conducta scării pe deasupra unei uși.
   Totul pentru că meșterul nu a vrut să lege conducta asta pe sub prag, să spargă un pic de pământ sub ușă și să facă un racord subteran. Cca 40 de minute de muncă (știu asta pentru că subteran am legat racordul apei din beci cu meșterul meu).

 2. Cosmin Reply

  Dacă e doar partea care se vede in poze, le-am văzut si pe cele anterioare, sunt sigur ca te poti descurca si singur. Nu e asa greu sa ancorezi țevile acelea si sa le dai putina cădere.

  • Groparu Nemernic Reply

   Da, buba nu e la alea, ci la racordul final în țeava aia mare de fontă. Acolo trebuie săpat, desfăcut coliere la ce a lucrat meșterul meu când mi-a băgat apă-n pivniță… din astea.
   Și încă nu am curaj să mă bag la din astea, mai ales că la Dedeman atunci am găsit doar coliere de hotă, super subțirele, noroc că mai avea meșterul în trusă ceva mai de Doamne-ajută de la altă lucrare.
   Mi-ar plăcea să repar eu, dar riscurile depășesc beneficiile – dacă nu-mi iese, n-aș rămâne fără apă la chiuvetă deloc, cu doi copii în casă (din care una mititică rău) și meșteri care nu se prea pot deplasa, că-i COVID.

 3. andu YY Reply

  doamne Gropare Norocos,
  mă ia cu colici la cerebel când văd ce de încurcături de țevăraie e sub cuibușorul vostru …
  țin pumnii !

 4. Bubu Reply

  Si daca refolosesti materialele existente si faci racordul din nou? De la zero adica. Si gaura in conducta veche o astupi daca nu o mai poti folosi.
  Daca nu te bagi la teava poti pregati terenul ( dat gauri, sapat etc) si oesi mai ieftin. Mesterul numai muta si mufeaza.
  Numa zic

 5. Bubu Reply

  Eu as faca asa: masurat distantele. Plus 15% coeficient de prostie. Masurat grosimea la iesirea din chiuveta. Masurat grosimea la intrare in conducta. Daca ai reductie noteaza. Numara coturi necesare. Acelasi fi interior ca pentru teava. Te duci frumos la un romstal sau ceva magazin de instalatii. Cumperi teava de plastic plus fisttingurile. ( iti place typo meu) Fittinguri doar Wavin. Repet Wavin. Mai nou le zice wafix cred. Astea au o garnitura de cauciuc pe interior. Ca sa nu f-ti garnitura la asamblare se foloseste spray cu silicon special pt asa ceva. Tre sa fie la magazin. Tai teava la dimenaiune, dai cu spray, pui cotul la unghiul dorit. Vezi ce solutie ai la intrarea in conducta si iti dau baietii ce iti trebe. Daca vrei suna-ma video pe fb si te asist.

 6. Zev Reply

  Eu sunt mai primitiv. Am un pressure sprayer cu 10m de furtun. Care furtun nu e de gradina, e in ceva camasa ca un arc, cat pot eu sa-mi dau seama. E, furtunul ala il trimit pe teava in jos, laparoscopic asa, si din cand in cand ii mai dau drumul la jet. N-am mai chemat instalatorul pentru o desfundare de ani de zile. Bine, l-am chemat pentru altele, cum ar fi cand am vrut sa fixez un suport de prosop, si cand am dat gaura am nimerit in teava de apa. Dracia aia care vede meyalul din pereti era nine merci in lada cu scule, da’ n-am folosit-o c-asa imi place mie, living on the edge. Noroc ca foloseam o bormasina de 18v, ca daca nu acum eram pe lista de binefacatori a fondului de pensii – cotizat o viata intreaga, dupa care plecat intempestiv fara sa apuce sa ia un cent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *