A-nceput cu o scurgere mai greoaie: chiuveta nu se mai elibera ușor de apă. Am dat de câteva zeci de ori din podul palmei deasupra scurgerii, s-a mai dus din ea.

Apoi a-nceput să refuleze chiuveta când mergea mașina de spălat vase. Fire practică, nievasta s-a băgat sub chiuvetă în sfânta zi de duminică ca să repare ea, n-a reușit, așa că m-a trezit din dulcele somn de după-amiază, m-a înarmat cu o cheie franceză și mi-a spus, privindu-mă drept în ochi: să vii cu scut (victorios) sau pe scut (adică mort) (fix așa era fragmentul despre spartani din manualul meu de istoria de a V-a).

Fiind duminică, m-am chinuit un pic să-mi fac rost de fundul meu de instalator fără de care n-ai nici o șansă cu țevile. Nu știu dacă am reușit, că n-am ochi deasupra nadei anusiale, dar am lucrat vreo patru ore în diverse combinații, târându-mă pe sub niște cotloane că mă așteptam să dau peste niște luptători de gherilă de tip Viet Cong. În afară de faptul că m-am umplut de rahat din ăla de pe țevi, n-am reușit nimic.

Săptămâna a continuat cu trei plicuri de Mr. Muscle aruncate în chiuvetă, apoi cu făcut rost de un șarpe de instalator de la un vecin și scormonit cu el temeinic, ca-ntr-un film pentru adulți de la categoria fisting. Și asta a fost în van; așa că, în disperare de cauză, am coborât în pivniță, unde mi-am dat seama că meșterii care lucraseră la fosta proprietară fuseseră niște nemernici pe care sper să-i pocăiască COVID-ul și să-i reîntoarcă la Dumnezeu, pentru că toate țevile aveau burți, căderi întrerupte, apoi urcări (!).


Fix așa sunt; apoi urcă

Și, disperat,  am desfăcut un segment de țeavă, cu mari intervenții și pile la Dumnezău, și am făcut din nou fisting cu șarpele de instalații, apoi cu niște copex rămas de la amenajarea reședinței gropărești, apoi efectiv cu niște țeavă nefolosită de apă de 4 metri lungime căreia i-am dat o gaură și i-am pus un șurub, ca să fie extra ribbed for her pleasure, și tot degeaba, rahatul a rămas prins bine pe țeavă.

Cred că mâine îi aduc pe americani, le spun că am petrol în pivniță și să aducă platforma aia Exxon din Marea Neagră, facem dezvirginări de țeavă căpoasă, ajung și pe CNN cu faza asta.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Bubu Reply

  Te rog nu folosi solutii de desfundat tip praf peste care se toarna apa. Risti sa infunzi mai tare. Gel e pistol cu apa.
  Cauta lichid de desfundat bazic daca ai tevi de plastic multe. Asta corodeaza murdaria fara degajare de caldura. Ceva gen Mudin.
  Mai exista si solutii acide (acid sulfuric cred) dar astea degaja caldura si pot topi unele tevi/ fittinguri.
  Ce nu inteleg: ai desfacut teava si ai fistuit in aval sau in amonte? Ai incercat sa torni apa acolo unde ai desfacut sa vezi daca refuleaza sau curge?

  • Groparu Nemernic Reply

   Fistuit în amonte, apa se adună înainte de dop si tăt zace acolo. Singura modalitate de a rezolva e să desfac segmentul de țeavă și să scurg în lighean.
   Am chemat băieții mai mari azi, ajung în 2 ore, mă duc să ascund borcanele de zacuscă, să nu mi le umple de năcaz/noroc.

   • Bubu

    No. Vezi care o fo nacazul atunvi. Daca e dop de mizerii organice sa stii ca ajuta sa torni preventiv solutie din aia. Din cand in cand.

 2. Andu YY Reply

  N-am competente, nu stiu ce sa zic.
  Doar ca 1 data am chemat un instalator si a scormonit un sfert de ora cu sarpele , a scos niste nenorociri mirositoare , le-a pus intr-un lighean si a zis gata, ati scapat, dar eu i-am zis , stai sa facem proba, si am dat drumul la apa in chiuveta care s-a dus 3-4 minute dupa care iar s-a umplut si nu se mai scurgea. Si el iar a scormonit si a mai scos niste ghemurri negre, de data asta a facut proba fara sa-i mai zic. A durat vreo ora pana chiar a fost bine, si de atunci nici o problema. Cred ca era in conducta aia mizerie din cuaternar.

 3. Gabriela N. Reply

  Din când în când pune soda caustica solzi, găsești la magazinele de chimicale, pune un kg, și un pic de apa calda, lasă să acționeze câteva ore bune, și apoi picuri o oala de 10 litri apa clocotita.
  De când știu metoda asta de la un instalator n am mai avut probleme cu chiuvete înfundate și nici mirosuri neplăcute!
  Lasă te pe mana mea!

 4. Shoric Reply

  Toarnă vreo 10 litri de benzină pe ţeavă şi după aia dă-i foc… că ce se poate întâmpla ?

  • Groparu Nemernic Reply

   Hmmm… ai uitat să specifici că trebuie lăsat un pic-pic-pic ca amestecul de vapori cu aer să ajungă la proporțiile ideale pentru bum. Nu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *