Un mega director de multinațională își întâmpină partenerii de afaceri în fix miezul centrului Londrei. Într-o clădire numai din sticlă, aluminiu și praf stelar.

Le arată colecția lui rară de cărți în etruscă, bancnote preistorice și de fotografii din secolul XIII și le povestește istoricul fiecărui exponat, cui a aparținut, prin câți proprietari a trecut și cum și cu câți bani l-a cumpărat.

Le povestește aventuri de la pescuit rechini și de la vânătoare de elefanți sau de la săpat fântâni pentru africani.

Le arată salba de companii din portofoliul firmei: unele pornite de la zero, altele cumpărate de la proprietari, altele invadate prin scheme la bursă.

Apoi, în timp ce analizează cât de cool sunt ei, se învălesc în fumuri și bășini și își răsfață simțurile cu un coniac scump și un trabuc din ăla cât o cutie de Pringles.

bottle of britain - spitfire
Eventual și cu o bere englezească cinstită, la PET

Și discută binjnițuri: de ce Warren Buffet e un papagal, cât de ultra-mason e Söröș, cine l-a pus pe Obama președintele Americii, Skull and Bones. A, și ce afaceri pot face împreună.

La final, după o întrevedere cu adevărat specială, marele director își invită oaspetele să primească un ultim cadou – un tur din taxi londonez a întregului City. Sau o limuzină până la aeroport. Să trăiască nașul mare, că bine m-am mai simțit în compania ta, se vede că ești un rafinat!

Și omul, îndatorat peste măsură, acceptă cu lacrimi în ochi.

Și – firește – imediat ce se suie în taxi, ordonă șoferului să tragă ecranul ăla ca să poată da telefon în bază, la șefii lui, ca să le raporteze cum au decurs ostilitățile și de ce a stat el în meeting 8 ore.

Și, fără să știe el, taxiul sau limuzina au inscripționate pe portieră datele de contact ale unei firme fantomă. Pentru că taxiul sau limuzina sunt chiar ale marelui director, ambele sunt împânzite cu microfoane și camere video, și orice vorbeste el și dă raportul în bază este înregistrat secundă cu secundă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Quebecoisfier Reply

  Ok, si ? Astept continuarea, ca nu vad unde e clenciul…daca omul tau s-a suit in Taxi si incepe sa discute chestii sensibile cu sefii/sotia/amanta/amantul/ ( etc, orice alt personaj de fantasme sexuale) al lui, inseamna ca isi asuma riscul. Daca nu, sa vb codificat ( gen ”stejar extrema urgenta”, ”ciocanitoarea a cazut in plasa”, ”ariciul a facut basici la palme”, sau mai stiu eu ce) …sau si mai bine, sa taca codificat !
  Cu alte cuvinte , dragii mosului,daca va manaca sa vb cu seful despre cat de ageri ati fost voi la alea meetinguri, asteptati sa ajungeti la homesweethome si sa avez contact visual cu inamicul !

  Daaaar, cum am spus, parca vad ca e ceva inca nespus in povestea asta, alors, je vais fermer ma trappe , cum sa zishie la noi la Qiubuék….

 2. diabolic Reply

  Are “sobolani” dar nu ca aia din Floresti (daca stii la ce ma refer 😉 ) 😈

 3. Lucidu Reply

  Poate ca titlul potrivit ar fi-Toti oamenii de afaceri nu se …

  Cica asta-i economie de piata ! sanchi !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *