(In această postare, newyorkez nu înseamnă lucrător la New Yorker) .

Într-o bună zi, aflat în plin turneu american de filmare, Ionuț Turda și-a parcat mașina în New York și a plecat să filmeze chestii și aspecte. Ceea ce a și făcut.

Revenind el la mașină, descoperă că un cocălar newyorkez cu ditamai gipanu’ îl blocase de nu mai putea ieși.

Până să apuce să blasteme către ceriuri, la o privire mai atentă, observă o chestie incredibilă: americanul își lăsase cheile de la giâp pe roata mașinii, ca cel pe care-l blocase să poată muta mașina și să iasă, și apoi să o parcheze la loc – ceea ce Ionuț a și făcut.

Așa civilizație nici măcar în Florești nu întâlnești, vă zic sigur.

ionut turda new york

Și, dacă tot am ajuns aici, vă pun încă patru filmulețe “Around the world in 4K”, că merită (mai ales ăla cu Grand Canion, e ceva de speriat). Imaginile sunt cu adevărat spectaculoase. Degeaba, e bun ăsta micu’!
Around the world in 4K: Facebook  |  Youtube

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. boemul Reply

  sau poate maşina era furată iar Ionuţ l-a ajutat pe hoţ cu nişte amprente prin locurile esenţiale 😈

 2. Daniel A. Reply

  Titlu din New Yorker (sic) de mâine: “Un român pe nume Ionuț Turda a fost dat în urmărire internațională după ce amprentele sale au fost găsite într-o mașină folosită pentru trafic de droguri”

 3. Quebecoisfier Reply

  Vicilizata lumea la Niu Yorku ( asa am vazut eu ca se scria , pe vremea cand ma uitam la filme sarbesti in Cimishoara) !!!
  Pai sa fi venit la noi la Qiubwéc, sa vazi cum o impachetau frumos intr-un container si o trimiteau la ….Groparu’ la Cluj, via Canada XpressPost.

 4. klador Reply

  Sunt spectaculoase filmuletele,iar despre cheile lasate pe roata nu e chiar asa anormal acolo pentru ca daca ar fi incercat cineva s-o salte,cu siguranta n-ar fi ajuns nici pana la colt…pe langa cipurile de monitorizare cu care vin din fabrica si te anunta direct pe telefon daca masina e in miscare,traseu,locatie,etc.

 5. Eu Reply

  Civilizație este când șoferii parchează mașinile in locuri special amenajate (parcări).
  @ klador – numai in filme vezi ce ai scris tu. Îți monitorizează ei mașina (DA) doar ca sa ți-o ridice când n-o plătești.

 6. Groparu Reply

  @ Eu: civilizatie este cand oamenii se inteleg fara nervi, injuraturi si mizerii. Legat de locurile de parcare, astea nu vor fi niciodata suficiente in orasele mari.

 7. klador Reply

  @Eu-Nu doar in filme se intampla ceea ce am spus,in Romania sunt multe companii care au astfel de cipuri pe masinile de serviciu ca sa vada daca mai sunt folosite si in alte scopuri si e de ceva ani asta,plus ca am un tovaras care are asa ceva pe masina personala,sunt mai scumpe dar exista si ma gandesc ca acolo nu e asta o problema,e un fel de sistem de monitorizare prin gps care-ti localizeaza masina si o poti urmari de pe telefon.

 8. Lucidu Reply

  Oauu ! Ce chestie tare !,Adeca,unu’ti blocheaza autovehicolul tau (pa persoana fizica,of course) in Niu Iorc ,si tu ,roman sadea, numesti asta “lectie de civilizatie” !!!
  Ca ,lasa …cheile lasate pa pneu’ gheremezului lu’ soacra-sa,dar ceea ce fantazezi tu ,se cheama p-acolo :violare de proprietate privata si se pedepseste cu bulau ,asta daca ai ghinionu’ sa nu te-mpuste apropitaru’ inainte !

  Da, se egzista si astfel de interpretari ale rumanului otohton :mama ,ce civilizati(sac!) ie altii ,si ce tigani ie ragateni -ca normal ,ardelenii nu poate face parte din categoria cu pricina !

  P.S. asta-mi aduce aminte de primul sfat al ghidului de ,la Atlanta ,cand cu Olimpiada :never -ever nu priviti insistent un,si mai ales O cetateana afro-americana in timpul sederii p-acilisalea !Puteti fi acuzat de hartuire sexuala ,ca sunt o groaza de “civilizati” care traiesc doar din despagubiri venite de pe urma acestor demersuri !!
  P.P.S.daca vreun inteligent imi replica ,gen:ce sa-ti ceara tie ,un roman parlit ,inseamna ca n-a experimentat ignoranta tipic americana ,care nu deosebeste lb. romana de cea …malteza!!sau luxem…burgheza .

 9. Bula Reply

  Explicatia e una simpla:
  Pe fruntea “jipanului” e scris cu litere de-o schioapa: OMG !
  Si, conform tablitei de-desubt, nu-i inmatriculat in Ro.

  Restu’s combinatii mathematics . . .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *