Eram cu muierea la hipermarşé, dragă, că la magazinele de ţoale de fiţe nu se vinde brânză franţuzească cu 4 milioane suta de grame, aşa cum o citit nievastă-mea în Unica că e sănătos pentru organism.

Io împingeam la cărucior şi îngrijeam de Gropărel, nievasta trecea printre rafturi şi le răsturna în cărucior cu furie: hârtie igienică în 14 straturi cu foiţă de aur, maieu de bebel din bumbac egiptean ecologic, fudulii de marsupial în ulei de măsline din Tierra del Fuego, aripioare de marsuin cu condimente mongoleze, ceapă de Turda.

La un moment dat, lângă raionul de ciocolăţi, trecem pe lângă o mamă care se conversa cu pruncul ei, aşa cum numai mamele românce ştiu:

– Uită-te la tine ce prost eşti! Nimic nu faci bine! Semeni cu tac-tu! Niciodată nu mă asculţi! Parcă vorbesc turceşte cu tine! De ce nu vrei să înţelegi ce-ţi spun! Se vede că te-o învăţat bunică-ta numa’ prostii! Nu îţi iau ciocolată, ai mâncat şi săptămâna trecută! Vrei să mergem iară la dentist? Nu avem bani! Nu mai băga deştiu în gură când vorbesc cu tine! Stai drept, că nu eşti la gârlă! Nu te mai juca cu peştele congelat! Nu îţi mai iau jucării! Vorbesc io cu Iepuraşul să nu-ţi aducă nimic! Nu-ţi mai roade unghiile! Nu te pune pe jos, că te murdăreşti! Nu mai pune mâna pe toate prostiile! Uită-te pe unde mergi! Nu-ţi mai târâi picioarele! Nu pleca de lângă mine! Nu te sterge pe haine! De ce nu ţi-ai făcut păpucii azi-dimineaţă? Nu te mai holba la lume! Poartă-te frumos!

Şi iar:

– Poartă-te frumos! Nu te mai holba la lume! De ce nu ţi-ai făcut păpucii azi-dimineaţă? Nu te sterge pe haine! Nu pleca de lângă mine! Nu-ţi mai târâi picioarele! Uită-te pe unde mergi! Nu mai pune mâna pe toate prostiile! Nu te pune pe jos, că te murdăreşti! Nu-ţi mai roade unghiile! Vorbesc io cu Iepuraşul să nu-ţi aducă nimic! Nu îţi mai iau jucării! Nu te mai juca cu peştele congelat! Stai drept, că nu eşti la gârlă! Nu mai băga deştiu în gură când vorbesc cu tine! Nu avem bani! Vrei să mergem iară la dentist? Nu îţi iau ciocolată, ai mâncat şi săptămâna trecută! Se vede că te-o învăţat bunică-ta numa’ prostii! De ce nu vrei să înţelegi ce-ţi spun! Parcă vorbesc turceşte cu tine! Niciodată nu mă asculţi! Semeni cu tac-tu! Nimic nu faci bine! Uită-te la tine ce prost eşti!

Pruncul se uită o dată la maică-sa. Avea nişte ochi drăceşti în cap!

– Tu mamă… tu vrei năcaz?

Am crezut că mor de râs.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 30 comments

 1. codeus Reply

  api dupa ce ca-l freaca la creieri atat, era raspunsul cel mai bun. bravoo lui )))
  si cea mai mare greseala din partea ei mi se pare aia cu esti prost. never ever o mama nu ar trebui sa-si faca copilul prost

 2. Greuceanu Reply

  bah… nu mai stiu ce fan de-al tau o zis ca de aia te iubeste…. ca oricat shi-ar sparge mintea nu poate banui cum ti se termina povestie… mare dreptate a avut!

 3. jules verne Reply

  cred ca minti cu tupeu:) dar cat timp minti frumos te iertam

 4. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Ce vrei copil educat.Asta a invatat ca are drepturi.Traiasca televiziunea si promourile facute la comanda pentru drepturile copiilor…

 5. Elena Reply

  Tipic pentru vremurile pe care le traim! Sunt prea serioasa pentru faza asta? Poate ca da si poate ca n-ar mai fi amuzant daca ai auzi un prunc de 3-4 ani amenintand cu bataia pe muma-sa. Am fost martora la o astfel de scena si era foarte serios in ce spunea… Da’, fiind 1 martie azi, sa “ne radem”… de pruncul din super-hipermarche.

 6. codeus Reply

  unde vedeti voi amenintari cu bataia. necazuri se pot face in multe feluri
  eu asa am perceput replica “adica daca tot ma critici macar sa-ti dau motive sa o faci”

 7. 3fmi Reply

  Și câți ani ziceai că avea pruncu? 30 ?
  Mi-a plăcut experimentul literar cu scrisul de-a-ndoaselea 😉

 8. Zamfir Reply

  Dacă: “hârtie igienică în 14 straturi cu foiţă de aur, maieu de bebel din bumbac egiptean ecologic, fudulii de marsupial în ulei de măsline din Tierra del Fuego, aripioare de marsuin cu condimente mongoleze, ceapă de Turda.”, atunci eşti de-al noistru. data viitoare să începi cu ceapa!!!

 9. Panzy Reply

  Foarte tare!! ~Te citesc~ de multa vreme dar asta e primul comment! Am ras cu pofta dupa o zi plina de ….. Sa ne traiesti si sa ne mai povestesti!

 10. OMUL SIMPLU Reply

  Copilul are pincipuri:)) Tu mama tu,tu vrei sa te fac de ras in magazin:))
  S-a jignit singura când l-a facut prost. Daca e rodul pantecelui ei,materialul a fost de vina. Sa muriti bine!

 11. Horatiu Reply

  De unde sa vede ca IQ-ul nu vine odata cu anii-pt. mama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *