Nievastă-mea zice: bă! Vezi că se fură prin Floreşti şi prin Cluj! Şi tu tră’ să ai de grijă de noi!

Tu, io tot am, zic.

Nu aşa! zice ea. Că ştii că ne lăsăm căruciorul în casa scărilor, şi nu se închide bine uşa de la intrare! Şi umblă ţiganii tăi toată ziua pe la gunoaie, şi fură de toate! Inclusiv capacul de la canal l-or furat! Ţâganii ăia ai tăi! zice ea.

No, şi io ce să le fac, zic.

Cum ce să le faci! Să cumperi un lanţ şi un lacăt, să legăm căruciorul în casa scării, să nu ni-l fure oarecine!

Când nevastă-mea ordonă, io execut instantaneu. Aşa că m-am dus la hipermarşéu şi am luat cel mai rahitic şi mai ieftin aka cost-effective lanţ cu lacăt şi am priponit căruciorul de balustradă, ca pe-un mustang; sau ca pe nişte domnişoare în nişte filme cu sex sălbatic (la care mă uitam cândva) nerecomandate minorilor decât dacă vrei să faci din ei Râmaru. Sau Hannibal Lecter.

Au trecut câteva zile.

Nievastă-mea s-o dus cu Gropărelu’ la plimbare, şi fincă ăsta micu’ urla ca din gură de şarpe (tot timpul face aşa în primele secunde de ieşit afară din casă) n-o mai încuiat lacătul, şi o ieşit ţuşti cu pruncul afară, la aer, să crească băiat mare, sănătos şi să aibă cine să ne aducă o cană de apă şi un şut în cur pe scări la bătrâneţe.

Şi, când o revenit, să îi pice lu’ nevastă-mea suzeta din gură, şi mai multe nu: hoţii furaseră lacătul desfăcut. Dar nu şi lanţul, care era acolo.

Nievasta mi-o dat raportul, negreşit, că ea-mi spune totul (îmi spune şi că de ce îmi tot las ciorapii lângă pat, vasele nespălate şi capacul de la budă ridicat). I-am zis: tu muiere… asta e, luăm lacăt nou. Da’ io zic să nu aruncăm cheia de la lacătul furat.

De ce, întreabă ea.

Cum de ce! zic. Păi să zicem că aruncăm cheia de la lacătul furat, şi într-o zi legăm căruciorul de balustradă cu lacătul nou; şi dacă vin hoţii şi ne leagă lanţul de cărucior cu lacătul vechi, aşa, de zeflemea! Atunci ce ne facem?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 27 comments

 1. nebunia Reply

  ar fi culmea sa il lege cu lantul cel vechi 😀 dar e bine ca te gandisi rapid si la aceasta posiblitate, cu un pas inaintea lor :))

 2. dragosmone Reply

  In Apahida nu ai fi avut probleme din astea.
  Un bun exemplu e magazinul real: acolo nimeni nu fura nimic. Cine s-ar risca sa fure dintr-un magazin pazit de tigani?

 3. Marian Reply

  Vezi? Io dacă stau în capăt de Florești, nu ajung țiganii la mine. Zilnic. Numa’ așa când simt că s-o mai strâns prin pubele de-o plasa de pită, să mănâncă și porcii lor ceva.

 4. zoltybogata Reply

  dacă luai un de ăla cu cifru ca pt biciclete, nu aveai problemele astea 😀 dacă nu sînt la Cluj, sînt sînt sigur în Turda, în piaţă la Ruşi 😆 . multă sănătate

 5. Rasta Man Reply

  Leaga-ti punga de gunoi de balustrada cu lacat, si scrie pe ea nu-l fura! Poate transfori in avantaj faptul ca se fura 😀

 6. relansat Reply

  asta-i ca fructul oprit. cand il lasi relaxa, nu se ia nimeni de el, dar cand pui lacat si spui ca nu-i voie, ai belit-o :))

 7. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Mamei i-au furat puloverele de pe sarma la uscat.Vecinele.Si apoi le purtau la vedere, mandre ca mama impleteste chestii frumoase.Unei prietene i-au furat pisica de pe geam.Apoi au incercat sa i-o vanda.Mieuna prea mult. 😈

 8. Konskriptor Reply

  Bă lume , io ştiu că lacătele(in general uneltele astea de asigurat contra furtisagurilor) sunt pentru oamini cinstiţi. Mi-a povestit mie un şuţ : cu cît e lacatul mai fiţos/lucios, cu atat e mai mare tentatia de a-l deschide! 😈

 9. ingineru Reply

  man, nu stiu daca mai este oser prin cluj ca am plecat de prin 2003 din oras, dar daca este direct acolo sa te duci. si sa cumperi dooo lacate. no.

 10. Nea Costache Reply

  Zica-se că lăcatele nu-s pentru hoți ci pentru oamenii cinstiti! Acum un an, la parterul blocului in care stateam (ca acum sunt taran, m-am mutat), un nene a fost extrem de curios sa vada cate lacate si lacatele poate descuia de la cutiile de scrisori. Ei, s-a dovedit a fi meseriasȘ le-a furat pe toate! Ce mai injuraturi si-a luat el… si daca-l prindea vreun locatar, vai de spinarea lui!

 11. Groparu Reply

  @ ingineru nu mai este, mo! L-or desfiintat mutufanii dreq:(
  @ nea costache: cand ieream copii aveam colegi care umblau cu cate 100 de lacate furate cu ac de siguranta. Bine, amu sunt toti mari mafioti. De-adevaratelea, nu din aia de-i salta DNA-ul.

 12. Nea Reply

  Eşecul multiculturalismului văz că a ajuns şi pe la Clui.

 13. ingineru Reply

  niste prosti. era fain pe oser. eu de acolo am cumparat un disc cu jimi hendrix. original. de la o baba. cu saizecidemii.

  apoi l-am revandut cu 50 de marci.

  am mancat bine o saptamana.

 14. Geta Reply

  Na, ca v-am luat! Noua ne-au furat lacatul de carucior cu tot cu cu cei 30 cm de lant ruginit atasat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *