Dacă nu v-am mai zis, atunci vă repet că de vreo patru săptămâni mă tot lupt cu vreo 12 mp de grădină care n-a mai fost săpată niciodată; și abia ce am pus primul strat de ceapă și usturoi (începem cu esențialele), că a dat ninsoarea asta peste România, și-mi stă pe creier.

Dar no, zăpada e zăpadă; și ghiciți ce am zis: ficior Gropărel, îmbrăcarea și afară cu tine! La zăpadă!

(înainte să chemați jandarmii ca să ne mărească ROBOR-ul ca pedeapsă c-am ieșit afară, v-am mai zis că avem un crâmpei de curte unde stăm la soare și unde-și filmează motanii din vecini scenele de sex cu pisici; asta când nu umplu pământul de caca motănesc)

(deci am râs și-am glumit de izolarea asta, dar în incintă)

Și iese fiu-meu afară pe zăpadă, face îngerași printre nămeții plini de prezervative motănești, zburdă prin zăpadă ca renul lui Elsa, ce mai, o splendoare.


Face și un om de zăpadă din filmele lui Stephen King, că l-am visat azi noapte, se făcea că făceam duș și apare el

După vreo jumate de oră vine Gropărelu’ înapoi, înghețat ca un mojito și bujor în obraji, o splendoare!

Îl ajut să se dezbrace și-l întreb:
– Mno, ți-i frig?
– Foarte frig! zice el, bietul.
– Mno! zic. VARA NU-I CA PRIMĂVARA.
– Ha? zice el.
– Las’ că o să-nțelegi tu când vei fi mare.

Mno, un coronavirus nu vine niciodată singur. Vine și cu zăpadă și cu iarnă și, mai rău, cu citate din Băsescu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Andu YY Reply

  da ce are zapada la ceapa si la usturoi ?
  sa vezi ce mare si frumoasa o sa fie ceapa zapadata ;-0

  • Groparu Nemernic Reply

   De-abia aștept să îți dau dreptate cu o garnitură de pită, slană și-un deț de pălincă, când toată nebunia asta se va fi sfârșit! 😀

  • Zev Reply

   Andu YY (vezi, sunt compliant cu nickul) – o sa treaca in plm, pe bune, sa treci prin comunism, Cernobil, revolutie, dup’aia revolutie si reforma, inundatii, cutremure, tranzitie, democratie originala, guvernul meu, si sa mori de ce, de un virus facut intr-o tara celebra tocmai pentru ca nu pot sa faca ceva de calitate, man, stiu ca viata are o apetenta pentru ironic, dar e prea mult!

   • căpșunaru

    aoleu, bre, matale ai trecut prin atat de multe, comunism plm, Cernobil plm, revolutie very plm, democratie plm, si guvern supra plm (no names required, we know who they are)

    asa de multe events ai pe cocoasa, pare-se ca nu mai esti prea tinerel, vezi poarta masca daca iesi afara, daca n-ai masca, poate iti da Groparu un vizir high-tech din alea fabricate de pretenii lui idealisti : -)

 2. gupi Reply

  Gropare, să-ți crească prunii și să facă prune, să ai din ce fierbe strictul necesar de 50 de kile anual!

 3. dan Reply

  in ritmul asta, in unele cazuri, un coronavirus apare unul dupa altul. cum a disparut cel din aer, apare cel din curte. cum dispare cel din curte, apare cel din pivnita. cum dispare cel din pivnita, apare cel din pod, dupa care apare cel din cauza aerului inchis din casa. apoi apare ca nu e sters praful. apoi ca nu i-ai frecat cuiva picioarele. apoi ca ti-ai permis sa faci cine stie ce lucru. si tot asa. o singura persoana e responsabila pt toate astea, si intre timp face 60 de ani. macar cel care statea cu masa in casa la 40 de ani, chiar statea cu ea. nu cu altcineva.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *