Update, 11-03-2019: Bravo, Vlad Pop! Locul I!

https://www.facebook.com/6633ArcticUltra/posts/1709208915846379

Primele mele două cărți citite anul ăsta sunt ”Născut pentru a alerga”, de Christopher McDougall, și apoi ”27 de pași”, de Tibi Ușeriu (am făcut o pauză de la tratatul academic ”Aventurile lui Pipi, maimuțica roz”).

Ce vreau să vă zic este că le-am citit pe ambele rozându-mi unghiile – din două motive: primo, sunt delicioase; secundo, pentru că sunt la vârsta aia de tătic în care ori mă apuc de alergare, ori de gătit, ori de amândouă, pentru că-i trebuie și bloggerului o activitate ca să uite de ROBOR-ul ăsta care tot crește ca viteazul din poveste.

Până mă apuc de alergat așa, câte 300 de metri pe săptămână (că dacă fac mai mult scot limba cât un furtun de grădină), nu pot să nu-l admir pe acest domn concetățean, pre numele său incomplet Vlad Pop (adică Crisan Pop Vlad Adrian), care va repeta isprava lui Tibi Ușeriu: va alerga la 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu cancer din tabăra Magicamp. Și asta pentru că dorește să adune bani suficienți pentru 100 burse (în valoare de 500 lei pe luna, timp de 12 luni) donate către 100 copii cu afecțiuni oncologice.


În poză: mai mulți kilometri alergați anul trecut decât am condus eu (sursa: pagina sa de Facebook)

Și pentru asta Vlad se antrenează de mai mare dragul, că-ți îngheață analizele când îl vezi ce face!

Treaba se va întâmpla pe 5 martie anul ăsta – vorba aia, ce nu face omul ca să scape de luna femeii, e-n stare chiar să alerge 193 km prin Canada înghețată, printre urși grizzly și elani în călduri! Între noi fie vorba, e posibil să acopere mai repede, în alergare, distanța asta decât am face-o noi în România la volan, pe șosele.

Cum puteți face ceva frumos pentru țara asta ca să-l susțineți pe Vlad? Păi, puteți dona 100 lei în contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP) sau cât vă lasă inimioara, prin paypal, pe www.magicamp.ro. Poate renunțați la o șaorma-două sau la un PET de bere și faceți un copil năcăjit să zâmbească.

Pe Vlad îl puteți urmări aici. Și v-aș mai spune să vă băgați mințile-n cap și să începeți de alergat, dar dacă aveți tonusul meu nu vă dă nimeni bani, oricât de mult îi faceți să râdă, deci nu sperați și n-aveți teamă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  • Groparu Nemernic Reply

   Domnule Votant,

   Am donat 2 x 100 de lei pentru cauze umanitare anterioare în care Vlad a fost implicat (am scris de una aici https://groparu.ro/hadean-mugur-pop-cumintenia-usr-si-cateva-caritabile-faine/). Va trebui să mă crezi pe cuvânt, pentru că nu voi căuta prin online banking dovada (am conturi la trei bănci, nu mai știu la care avusesem bani în cont în perioadele alea, pls nu mă pune să fac munci de contabil).

   La MagicCAMP (mă rog, MagicHOME) donez 2 EUR pe lună din decembrie 2017.

   Pe lângă asta, am pus 400 de lei din banii mei pentru acțiunea umanitară ”Haine în Câmpia Turzii” începută în luna decembrie, aștept să-mi fac ocazia să îi cheltui pe rechizite și mâncare pentru defavorizați. Banii sunt acolo.

   ”Așadar, au rămas circa 400 de lei. Pun și eu 400 și avem 800. Planul meu este să-i lăsăm să-și petreacă sărbătorile în liniște, apoi să le mai fac o vizită prin ianuarie-februarie-martie cu săpunuri, perii și paste de dinți și produse de igienă feminină, șervețele umede, plus ceva cărți, dacă rămân bani. Dacă vreunul din donatori dorește să facem altceva constructiv cu banii, aștept sugestii.”

   De aici:
   https://groparu.ro/operatiunea-haine-la-campia-turzii-a-fost-un-succes/

   Încă nu am făcut nimic strict pe frontul ăsta cu ”haine la Câmpia Turzii” pentru că 2018 a venit cu surprize și extrem de multe chestii mai importante, dar prind eu o fereastră în orarul meu și facem să fie bine.

   E OK așa?

   • Vlad

    Groparu, multumesc mult pentru ca esti alaturi in acest demers si pentru ca sustii cauza pentru care alerg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *