– Tu nievastă, uite-te şi tu: nu ţi se pare că e ceva greşit cu maşina asta din faţă?
– Ce să fie greşit?
– Păi ia uită-te!

Ne uităm amândoi: maşina tocmai semnaliza o depăşire.
– Nu conduce bine? zice.
– Păi tocmai asta e problema! pufnesc eu. Ia dă-mi telefonul, să sun la Poliţie.

112, sună.
– Sărut mâna, doresc să vă semnalez un şofer care pune în pericol traficul, are numărul de Bistriţa-Năsăud BN 92… BMW ursuleţ negru, se îndreaptă spre Dej, mai are 31 km… mulţumesc!

20 de minute mai târziu, şoferul era tras pe dreapta, electrocutat şi pus la pământ în timp ce i se citeau acuzaţiile… păi cum conduci tu, mă, şofer din Oradea, BMW cu număr de BN şi semnalizezi frumos, nu depăşeşti pe linie continuă, nu frânezi brusc… conduci cu amândouă mâinile pe volan şi cu centura pusă… păi băieţii din Bistriţa se chinuie să depăşească coloane întregi fără să semnalizeze şi-ţi taie calea ca la NFS7 şi vii tu amu să le strici brandul de judeţ???


Şi – de neiertat – nici n-avea 6 kile de cruciuliţe la parbriz!

Din sursele mele a şi fost băgat la puşcărie 3 ani cu executare pentru asumarea de identităţi false, dar scapă în 6 luni cu decretul lui Tudorel, deci nu-i plângeţi de milă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. Andu Reply

    Nu rade!
    Am mers de la Cora pana-n Floresti in spatele unui bmw care-o mers cu 55-60 la ora, o semnalizat toate schimbarile de banda (o depasit un mocait si 2 biciclisti).
    La ultimul sens giratoriu n-am mai rezistat ispitei si l-am depasit ca sa-l vad pe sofer. Un tanar pana-n 30 de anisori, cu mutra de baiat gata.
    Singura mea explicatie plauzibila e c-o fi suferit ceva sever si-o primit vreo 3 litri de plasma de ardelean!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *