Jur că nu încerc să-mi dau fumuri de intelectual bășit căruia-i pute țara asta, dar ocazional mi se rupe și mie inima, no, când văd din astea.

Da, e OK să plângeți. Și partea nasoală este că așa este peste tot.

A, parcă nu peste tot, parcă satele ungurești sunt mai curățele, cu mai puține plastice aruncate-n râuri și pungi sfâșiate prin copaci.


Wishful thinking: România, sat unguresc.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. Bubu Reply

  Confirm si nu prea. Eram impreuna cu un ungur de-al meu din ardeal. Zona faina, natura cat cuprinde si gunoi ioc. O alta tara. Si al meu fumeaza. Si ghici ce facea cu chistocurile. O juma de ora m-am certat cu el sa le ridice si sa nu mai arunce. Amenintat ca il las acolo. In final a acceptat, ca stie ca am fitilul scurt.
  Concluzia: nu suntem educati sa fim eco-friendly si cand nu ne vede nimeni, nu suntem.

 2. Nemultumitu' Reply

  Acum vreo 25-30 de ani îmi spunea o doamnă în vârstă, ardeleancă pripășită prin Oltenia, că în vremea imperiului austro ungar dacă te găsea cu cenușă în vatră, neluată la 10 dimineață, erai amendat. Nu știu cât este mit și cât este adevăr, dar ideea este că fără măsuri punitive nu se rezolvă nimic. Amenzi tată, dar mari să te usture rău… Poate și de aici diferența.
  Imaginile astea îmi provoacă furie… În fiecare primăvară fac parte dintr-o comisie care verifică felul în care primarii/primăriile fac salubrizari pe cursuri de apă și întrețin șanțurile și rigolele din localități. Vreo 30-35 de localități anual.
  An de an aceleași probleme, aceleași promisiuni, primari care nu văd mai departe de ușa biroului și primari care se implică pe moment. Am avut cazuri în care mi-au spus franc și verde-n față că nu pot scoate la muncă asistatii social pentru că poate îi vine vreunuia rău, am văzut primari care efectiv au închis primăria în ziua anunțată, da, controalele sunt anunțate, un fel de pisica cu clopoței, am văzut primari care ne-au ignorat pentru că trebuiau să se pregătească să plece la ziua Reginei Angliei. Pe bune, mi-a arătat invitația. Cam ăștia sunt indivizii. Mulți dintre ei nici nu știu ce e cu ei pe acolo. Daca ii pui sa scrie dupa dictare ii pui in dificultate… Puțini cei care vor și chiar fac ceva. Dezinteres total !
  Dar știți care este cea mai mare problema ? Nu putem să le dăm amenzi la aceste controale. Se fac procese verbale, angajamente, termene, rapoarte și gata. La anul se reia circul…

  • Groparu Reply

   Fuck, deci nu avem chiar nici o pârghie alta decât bomba atomică?

   • Nemultumitu'

    Cam asa ceva. Sau, macar o bomba biologica… Apropo, cred ca este inutil sa specific ce culoare politica au majoritatea astora. Acum au si pensii speciale.

 3. Diana Reply

  Vant din pupa catre Ungaria daca tot esti inamorat de tara aia.
  O idee ar fi sa realizezi un documentar pe asta tema, numai sa ai finantarea necesara!

  • Groparu Reply

   Sunt mai înamorat de țara asta. Inclusiv și mai ales de partea ungurească a României.

 4. johnny Reply

  Popor de strangatori. Peste cateva milioane de ani vom avea un mic zacamant de petrol.

  • Groparu Reply

   Aia tot ar mai fi cumva, dar ce te faci dacă se fac plasticele dinozauri la loc?

 5. mac gregor Reply

  mnu. deci nu. deloc.

  “Poporul” ii o adaptare la mediu.

  Daca mediul e ca in Teleorman, economie la 0,1, angajare la stat si pupatul sefului sarcina de servici, principala sursa de venit din judet e furtul de la stat, “poporul” ii de mizerie.

  Daca mediul e locuri de munca la liber, se poate avansa prin munca proprie & + cap, si ceilalti se uita la ce faci tu si unde arunci hartia, “poporul” ii fain. Ca se adapteaza.

  Noi aici in Ardeal ni-s oleaca mai sus ca ne-au creat austro-ungarii ceva din mediul asta. Bine, ceva medalie meritam si noi, am fost destula minte ca sa intelegem ca e bun modelul.

 6. Paula Reply

  N-a facut doamna Laura Codruta Kovesi nici un dosar penal vreunui pesedist ciumat care e responsabil de dezastrul ecologic? Nici un abuz in serviciu primarilor prin ale caror localitati curge raul acela?
  Mi se pare inimaginabila aceasta delasare….Noi suntem DNA si nu ne lasam, parca asa era sloganul ala inept!

  • Groparu Reply

   Nu mai mânca rahat, DNA se ocupă de marea corupție, nu de ăla care taie un copac ca să-și trimită copilul la școală la oraș și să-i rămână și de-o cinzeacă.

 7. Marin Reply

  Vad ca nu gavaresti nimic de legea offshore adoptata ieri in Parlament unde pnl si usr s-au abtinut de la vot!
  O lege care NU mai permite sa fim spoliati de resurse si care aduce bani din gros la buget.
  Adica pt. tara si cetateni……cam ce parere ai acum despre ciuma rosie care-i mareste mâ-tii pensia asa cum nici nu visa vreodata?

  • unu' Reply

   @Marin confirm. tata tocmai ce si-o luat un R8 in leasing. la banca i-or zis aia ca se califica la un credit de investitii cu ce-o mai ramas din pensie.

  • de la Ifrim citire Reply

   Eu vin din apă sunt Marin
   un pumn de vajnice toxine
   urcat în pomul lui Darwin
   scuipat de apele senine

   sunt boala mărului muşcat
   din pomul drogului celest
   încă o dată eşuat
   pe-acest pământ carnavalesc

   eu vin din apă sunt Marin
   burduf de epidermă creaţă
   puţină apă şi mult vin
   şi multă, foarte multă greaţă!

  • Nemultumitu' Reply

   Si eu confirm, mama tocmai ce a plecat in Baleare, trei luni. Eu, fraier coclit, ma duc la Eforie Nord. Cu cortu’…

  • Groparu Reply

   @ Marin: Nu cred că mă citești de multă vreme, altfel știai că abordez teme politice numai ocazional.
   Dar dacă tot ai deschis subiectul, legea este mai bună decât ce aveam înainte, dar mai proastă față de ce puteam face. Așa zic unii care se pricep, îți pot căuta linkurile, dacă vrei.

 8. George Reply

  Gropare, te “marcheaza” pesedeii mai rău ca pe Messi la Cupa Mondială! Asta înseamnă să fii influencer!

  • Cetitoriu de scirbici Reply

   Ihi ! Ma face gelos. Ce le faceti, Gro, cum ii adunati ? Mai ales cum *le* adunati ? Doamna Gropareasa stie de cita atentie va bucurati ? Nu isi pune nici o intrebare ? Nu va cere parola de la uazzap ?

  • Groparu Reply

   E Ok, că nu-s toți spurcați la gură și mai afli ce gândește dușmanul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *