Februarie 2019, nașul Greuceanu își ține ziua de născare la Bâlea, printre ultimele luni de iarnă ale acestei guvernări.

Ce naiba să-i iei cadou? Că el nu-și dorește altceva decât muncitori la firma lui de construcții, dar nu poți cumpăra vietnameji de pe emag.

Îmi vine ideea genială (zic eu; de rahat – zic prietenii de la Sibiu) și comand la Tiparo un tablou cu Veorica Dăncilă. Căci ce poate fi mai frumos decât o damă bine, aranjată și coafată și stilată, pe care s-o ai în birou! Plus că nici nu vorbește, că tablourile nu vorbesc!

Zis și făcut, caut ca maniacul o fotografie sugestivă la rezoluție mare, o rog pe Adela să mi-o fotoșopeze, că privirea Veoricăi părea un pic lipsită de inteligență; apoi cei de la Tiparo mi-o imprimă și mi-o înrămează și mi-o împachetează și mi-o livrează, eu pornesc către Bâlea…

…și vine cheful de zi de naștere. La 12 noaptea se anunță desfacerea cadourilor… intrăm cu ditamai pânza cât tabla de carenă de vapor împachetată, se desface folia… și se-ncepe un râs isteric, lumii nu-i vine să creadă, lui Greuceanu nu-i venea să creadă, ce mai, nici tabloului nu-i venea să creadă.


Veorica – noul calendar Playboy de la vulcanizarea ta preferată

Petrecerea continuă în noapte… a doua zi după micul dejun ne luăm cafeluțele și apoi ieșim, pe o vreme superbă, la o plimbare, la distracție…


Rareori am ieșit mai fotogenic

Lumea relaxată, se râde, cald, soare, zăpadă, ce mai, ca-n Austria!

Cuiva din grup îi vine ideea genială să scoată tabloul la aer, să vedem la lumina soarelui cum se vede ce a vrut să zică artistul.

Se fac poze.

Prietenul Ganistră nu se rabdă, ia tabloul pe piept și se face om sandwich… și toată lumea care trece pe acolo ca să ia telecabina începe să se crucească nevoie mare, adică cum Dumnezo să dai de tablou cu Viorica Dăncilă în vârf de pisc de Bâlea Cascadă? Și unul chiar face poză pe furiș, cu telefonul.

De aici, spiritul antreprenorial al românului scoate semeț capul prin zăpadă ca ghiocelul, iar de acum încolo Ganistră și Vărul Gropăresc încep să ceară turiștilor care treceau către telecabină câte 5 lei pentru poze cu tabloul cu Viorica Dăncilă.

Primul cuplu de tineri care urca la telecabină se șochează și refuză.

Urmează o familie întreagă de prahoveni care tocmai parcaseră, și care atâta de tare s-au speriat, că era să se suie iar în mașină și să conducă în prăpastie.

Nici gașca de 3 cupluri care au trecut pe acolo nu s-au arătat prea predispusă la poze, s-au apărat unii pe alții de parcă erau atacați de câini turbați, și când au luat distanță au rupt-o la fugă către telecabină. Sper să fi apucat să coboare de acolo înainte să vină zăpada mieilor, că tare se mai panicaseră.

Urmează vreo câteva fete de liceu care chicotesc, apoi un autocar de copii care se hăhăie, dar nimeni nu scoate nici măcar un leu. Nerecunoscătorilor, sunteți aici că PSD-ul le-a mărit salariul părinților voștri și a mai și construit munții ăștia, pic de respect n-aveți!

Au mai urmat:
– o familie cu copii, cel mai mic a izbucnit în plâns;
– o gașcă de pensionari care s-au îndepărtat în grabă când au văzut tabloul, iar unul dintre ei și-a făcut imediat o injecție cu insulină în burtă – era diabetic, pesemne;
– un grup de tineri care a-ncercat să sune Poliția, dar n-aveau semnal;
– o bunică cu niște nepoțele, din care cea mare sigur pleacă-n Italia înainte de a face 18 ani, la cât s-o șocat;
– un nene cardiac care și-a scos tensiometru și a luat o pastilă, că dăduse-n palpitații;

– vreo 3 grupuri de străini, dar au zis că au deja poze cu Dracula;
– un nevăzător i-a refuzat așa, din principiu;
– cineva care i-a întrebat că de ce-și bat joc de el numai pentru că-l văd mai necăjit;
– unul care a refuzat să se uite pentru că era pe antidepresive și doctorul i-a interzis șocurile;
– un nene s-a apucat de făcut Facebook live și cred că va fi dat în judecată de cabanier pentru că i-a denigrat afacerea;
– o echipă de bugetari care au întrebat tabloul dacă se dă liber de la guvern luna martie, dar au plecat când au văzut că nu răspunde;
– încă vreo 10 oameni care au fugit, urlând, într-o direcție necunoscută;
– un nene care chiar era pesedist și care ne-a spus că dă-o-n-nu-vă-zic-unde-de-capră, nu vă scriu mai multe, că mi-e jenă de femei și de doamne.

Apoi băieții noștri efectiv și-au pierdut răbdarea și au picat în brațele deznădejdii; și efectiv au încercat să ofere ei bani ca să-și facă lumea poză cu tabloul cu Veorica, dar fu în van: nimeni, absolut nimeni nu a vrut.

Într-un final, după ce râsesem cu mâinile de burtă vreo 2 ceasuri încheiate, un nene și-a făcut milă și le-a oferit performerilor de stradă 3 lei, primind imediat dreptul de a face o fotografie cu tabloul Veoricăi Dăncilă.

Și din momentul ăla oamenii s-au liniștit și s-au lăsat păgubași, mission accomplished, mai ales că venise ciorba de prânz.

Mno, și de asta mi-am amintit azi când am văzut cât a fost de huiduită doamna Vasilica Veorica Dăncilă la Cluj, și-am vrut să-i spun doamnei că dacă i se pare că unii români nu o plac, apăi are mare dreptate, să știți, unii chiar nu o plac, niște neisprăviți, ce mai, violența, jicnirile și ironia sunt apanajul oamenilor slabi și a bloggerilor.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Mihu Reply

    La mutrele pe care le afișați, nu mă mir că toată lumea vă ocolea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *