Pentru că tot am avut ieri o discuție fierbinte pe blog despre folclor, mă simt dator să vă prezint acest trio de trei iele din Georgia (Georgia de lângă Azerbaidjan, nu Georgia de lângă Carolina de Sud) care cântă folclorice frumos și voios de-ți umple inima bătrână de căldură.

https://www.youtube.com/watch?v=RHWKB1Vj0ME

Și, să mă ierte cetitorul neamtzschantz, dar piesa asta-mi place de și mor, e un fel de #applepen nemțăsc; și acești niște oameni, dac-ar fi avut blog, cred că ar fi ieșit cel mai feroce de amuzant din istorie.

https://www.youtube.com/watch?v=dP9Wp6QVbsk

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. mm Reply

  De pe când eram eu mai tânăr și citeam romane, mi-a rămas în minte vorba “frumoasa prințesă georgiana”. Multa vreme mi s-a părut ca în Georgia trăiau doar prințese, ca toate fetele de acolo sunt prințese. Amu, mulțumesc Groparului ca mi-a arătat trei prințese georgiene dintr-o lovitura.

 2. neamtzschantz Reply

  gropare, te impaci greu cu faptul ca exista si oameni cu alte pareri 🙂
  mie imi place si tot ce e etno, etno pop, etno rock, etno jazz, etno orice, si da, imi place si muzica tiganeasca pentru ca nu e folclor ci vituozitate interpretativa si multa improvizatie.
  alea trei georgiene mie nu-mi plac. die woodys nu e foloclor ci ceea ce nemtii care prizeaza musikantenstatdl (o emisiune de kitsch pseudofolcloric) numesc slagar. oamenii care aici se uita la musikantenstatdl sint genu care in romania ar asculta manele.
  daca vrei sa asculti etno austriac rock-jazz absolut fantastic uita-te pe youtube la von goisern. la asta am fost la mai multe concerte si-mi place maxim.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ neamtzschantz: deci tre’ să recunoști că articolul ăsta nu e ca să-ți dau peste nas, că l-aș fi făcut acid. Deci nici pe departe.
  Dar de când m-am uitat la clipurle trimise de tine, mi-o apărut pe youtube, la suggested videos, și capodopera de mai sus.
  Care, orice ai zice, e o capodoperă!

 4. neamtzschantz Reply

  acuma trebuie sa-ti explic eu ca la sugestii youtube iti baga intotdeauna si la ce te-ai mai uitat?

 5. neamtzschantz Reply

  gropare, nu stiu de ce presupui tot timpu ca as fi vreun suparacios. eu n-am laut-o in rau faptul ca m-ai pomenit in articol dar m-am simtit indemnat sa-mi postez si eu parerea.
  eu te citesc cu placere, chiar daca avem citeodata pareri diferite.

 6. neamtzschantz Reply

  gropare, nici nu credeam ca si tu faci aceasi greseala cliseu ca majoritatea. leopardul e un panzer, pentru ca panzer nu e o marca, e un substantiv normal care inseamna blindaj sau in forma extinsa tanc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *