Prima zi de muncă după concediu! Deci vă daţi seama ce deprimat şi sandilău eram, cum ar spune domnul acela cu pereţii casei construiţi în jurul unor picturi valoroase.

Vorbeam cu o colegă suedeză care tocmai se întorsese din concediul ăla al lor de o lună, o fucking lună, Doamne, vreau și eu în Suedia!

Și încep profesionist, prin învăluire, că doară n-oi începe cu atac direct după o lună, o fucking lună de concediu (Doamne, vreau și eu în Suedia! Oare am mai zis?)
God dag, hur mår du, ce mai faci.
– Bine.
Suedezii sunt mereu extrem de eficienți, nu se bagă în discuții de complezență, pentru că sunt ineficiente şi le strică lumea lor perfectă.
– Cum e vremea la voi? nu se lasă balcanicul de mine.
– A, e nasol: e cald, soare… 37 de grade!
– Da? zic. Păi trimiteţi şi la noi nişte soare.


Şi-un Volvo!

– De ce?
– Păi la noi e jale, plouă întruna, în fiecare zi! N-am mai văzut soarele de 2 luni întregi.

În secunda doi numa’ ce-o aud cum îmi zice, nordica de ea:
– CE FAAAAAAIN…!

No ziceţi şi voi!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. remus Reply

  =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  vezi cum e viata? frumoasa. trebuie doar sa o privesti din perspectiva corecta.

 2. honci Reply

  Cand am vazut poza cu volvoul hybrid m-a furnicat oleak. Sper sa nu faci greseala asta. Ca posesor iti recomand clasicul diesel de 2.4l mai cinstit. cat despre vremuri … io zic ca asa e cu legea asta a compensatiei … daca la ei e soare 24/24 non stop in materie de legislatie si nu isi pierd vremea prin piete si cu proteste , normal ca oleak de ploaie ii solutia perfecta.asa ca io zic sa luam de buna asta cu ploaia … ca poate ne spala si pacatele (vorba cantecului). Sa vezi tu trai pe vatrai si cum s-or uita suedejii la noi can om avea soare peste tot si la ei ploaie cu duiumu…

  • Groparu Reply

   Sau când îi depășim la PIB!!!! Să vezi atunci cum se vor uita la noi.
   PS: Mersi de sfat, nu cred că voi avea bani de volvou prea curând.

 3. neamtzschantz Reply

  pai concediul suedez nu e patru saptamin, de fapt sint SASE saptamini. poate patru si-a luat aia dintr-o bucata…
  in germania concediul e SASE saptamini la full time job, suedia care e si mai social-democrata nu-mi imaginez ca are numai 4 saptamini.

 4. neamtzschantz Reply

  sora ta lucreaza full time?
  dupa cite stiu eu minimul e 24 de zile si tot dupa cite stiu eu asa putin e numai in curatenia cladirilor si leasing si alte chestii asemanatoare, din astea cu statut social foarte low. chiar daca la angajare ai 24 de zile numarul lor creste odata cu vechimea pina la 30, la care ajungi in cam 5 ani.
  absolut, dar absolut toti cunoscutii mei, egal in ce bransa lucreaza au 30 de zile lucratoare, deci 6 saptamini, personal nu cunosc pe nimeni care sa nu aiba atita.
  eu lucrez la universitatea din heidelberg. dar asta nu are nici o importanta, nu numai toti colegii mei au 30 de ziel de concediu pe an, ci asa cum spuneam, personal nu cunosc pe nimeni care sa nu aiba numarul asta de zile de concediu.
  sora ta fie lucreaza numai part-time, fie pentru o firma de leasing, fie in una din bransele mentionate mai sus, fie e liber profesionista. a, tot citesc prin presa ca ce conditii rele din toate punctele de vedere au cei care lucreaza in ingrijirea batrinlor, dar de stiut exact conditiile lor de munca nu le stiu.
  pentru 90% din populatia angajata in germania afirmatia mea e adevarata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *