– Acum, tati?
– Ohoooo… ficior, păi trebuie prima dată să trecem de controlul Poliției de Frontieră… știi tu, oamenii ăia extrem de amabili de la aeroportul din Cluj, de zici că-s din altă țară… apoi să merem în avion… apoi să zburăm vreo tri ore și apoi să debarcăm, să merem la hotel, să ne cazăm, să mâncăm… și numa’ dupa aia!
– Oooooffff…
– Firește, dacă nu vrei, dacă ți se pare prea mult, io-ți pot zice amu ce zic psihologii să nu zicem niciodată copiilor; dar noi te putem lăsa aici, în aeroport, și te luăm când venim înapoi!
– Nununu, vreau să vin și eu cu voi!
– No hai, da’ cu răbdare…

Trecem de oamenii ăia amabili (dacă mă citește careva de la aeroportul din Cluj, vă rog spuneți-le că suntem fani Poliția de Frontieră! Că-s profesioniști și glumesc cu copiii și răbdători și faini și zâmbăreți, vă rog eu dublați-le salariile, mulțumesc!), ne suim în avion… și-ncepe iar al meu:
– Tati, acum?
– Nu, ficior… mai avem de zburat, de așteptat… dar dacă nu mai ai răbdare, le spun piloților să oprească să te lase-n Bulgaria! E frumos, au autostrăzi…
– Nununu, că aștept…

Aterizăm în Larnaca, căutăm transfer de la aeroport…
– Tati, da’ când?
– Mintenaș… luăm ceva buz, merem la hotel…
– Da’ mai durează?
– Mai durează oțâră, ficior…
– Oooooffffff…

Ajungem la hotel, în mijlocul unei hoarde de turiști invadatori ruși, omuleți verzi, Cipru, pământ rusesc… obțin de la fătuca de la recepție cheia…
– Acum, tati?
– Stai să ne ducem bagajele sus, să ne primenim, să merem să mâncăm…
– Ooooofffff…

Mno, merem să mâncăm, halim ca sparții la restaurantul hotelului…
– Taaaaatiiii… câââând?!?!?!?!?!
– Ficior… AMU! Amu merem.

Și-am mărs… direct pe plajă, ăsta micu o chiuit odată de fericire… s-o azvârlit pe sine direct în apă, s-o înmuiat ca un burete în timp ce chiuia de veselie… vă doresc și vouă să fiți la fel de fericiți ca el, când o dat de apă… apoi, în lumina serii, o scos ciucurelul și o tras o mândrețe de pișat în Mediterana de mi-or dat lacrimile de mândrie… drept ca rigla, din vezică de copil, de o făcut spume prin apa verde… în apa aia sacră și verde care-o născut-o pe Afrodita, de s-o scuturat Zeus din Olimp de indignare!
– Tati?
– Zi, ficior!
– Mno… gata, putem mere înapoi la Cluj…
– …????
– …păi da, am făcut pișu-n mare, e gata, hai acasă, că nu mai avem după ce sta! Hai, la cât avem avion?

Mno… mai stăm, chiar dacă ăsta micu’ vrea acasă… mai am câteva chestii de comunicat pe blog mâine-poimâine, apoi ne recitim prin iulie, că n-aș prea veni degrabă la cât pișu putem face în Mediterana! Serios… dar nu vă las oricum, ci cu poza asta frumoasă, ia uite ce demențial arată Cipru noaptea! Uitați-vă și voi numa’ de nu-i așa!

Și dacă aveți sugestii de ce să facem/vedem pe aici în afară de pișu-n mare, scriți dedesubt… v-am pupat!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. zoltybogata Reply

  În privința controlului din aeroportul Cluj, la un moment dat am crezut că mă dezbracă de tot, m-au invitat în acel separeu 😀 .Multă sănătate

 2. mac gregor Reply

  “Today’s parents orient themselves much more strongly to their children than vice versa, they want to be their sons’ and daughters’ friends, which defeats the purpose.”

  gasesti tu sursa & restul articolului.

 3. miki Reply

  Asa, zi-ne cum e cu Cipru asta, ca in septembrie ii calc si eu. Deocamdata, am inima franta ca-i ultima zi de Corfu, si-mi trebe altceva la care sa visez. Si daca te duci in Nord, sa ne povestesti ce si cum.Acu, ma duc la plaja! Hai, pa!

 4. Calin Reply

  Inchiriezi o masina (grija la primul giratoriu, daca nu ai mai condus cu volan pe dreapta), treci in partea de nord (nu-i baga in seama pe localnicii greci din sud care-s speriati de moarte de o excursie in nord) si incerci sa “bifezi” urmatoarele:

  Gazymagusa (Famagusta pentru greci), inclusiv Varosha – care arata aproape ca litoralul nostru, dora ca acolo nu a mai calcat nimeni de peste 40 ani.
  Girne (Kyrenia pentru greci).
  Lefcosha (Nicosia de nord).
  Dupaia meri si prin Nicosia greceasca sa vezi strazile alea rupte in doua si pazite de soldati. Si toate astea se intimpla intre doua tari membre NATO (ca de fapt partea de nord e un fel de judet din Turcia).

  Vacanta placuta.

  PS: Vad ca ai scos EXIF-urile … 😉

 5. Honci Reply

  No ma Gropare da al mic e neam de-a lu Praz de pe langa Dabuleni or ceva ca pre sta rau cu rabdarea?… Da amu daca imi permiti io un sfat tot iti dau: intru antrenarea vesnica a acestui muschi (ala al rabdarii) musai trebe niste excursii din alea lungi si fara captura la pescuit… io zic ca impusti 2 iepuri : si un copchil mai linistit (asta e la ghici) si o nevasta bucuroasa ca are vreme si pantru ea singura 😉 (da musai sa iti scoti cartela din telefon ca altfel vrea status report o data la 10 minute 😀 )
  Hai distractie la mare!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *