Între două plăji de Țâpru, vinuri demiseci la rece și multe, multe fițe de la Gropărel (știți vorba aia, te chinui 2 ani să-i faci să se ridice-n picioare și să vorbească, și 16 ani să stea jos și să tacă!), vă prezint o tură scurtă de scurte, că și așa n-am mai băgat de mult!

Așadar:

1. #cluj, 23.06.2017, ora 19:00, va avea loc proiecția ”Cântec pentru Argyris”, un documentar despre Argyris Sfountouris care, la numai 4 ani, își pierde 32 de membri de familie uciși de naziști. Deci votați-i mai depate pe cei care o ard naționalist la ora actuală, da? Proiecția va avea loc la Bookla, în Grigorescu. Posibil să urmeze și niște proiecții Usturoi acolo, așa că rămâneți aproape!

2. Prietenii buni ai unui prieten bun pornesc pe o bicicletă-dublă-în-tandem de la Curtea de Arges pana la Bonțâda, la Electric Castle. Ca să raise awareness pentru oamenii cu dizabilități, mai ales că și ei au anumite tare fizice de care mai degrabă s-ar lipsi. Vă roagă Groparu să-i urmăriți pe Facebook, Twitter și Instagram. Au și site. Și… dacă aveți niște încurajări în plus care vă deranjează, apăi dați-le lor, că apreciază, că-s oameni faini!

3. O altă gașcă de nebuni doresc să fie echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind ca parte a Talisker Whisky Atlantic Challenge, în decembrie 2017. Până atunci, au plecat vineri în traversarea Mării Negre într-o o ambarcațiune cu vâsle, în încercarea de a deveni prima echipă din lume care face asta, încercând în același timp să doboare un record de viteză. Și vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia). Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro. Baftăăăă!

4. Am lăsat ce este mai important pentru final. Prietenul meu Zolty din Bogata a făcut bine pentru oamenii cu dizabilități cât nu voi reuși eu să fac în 10 vieți. Printre altele, a vândut spațiu publicitar pe bannerele oferite de mai mulți bloggeri generoși, gen Hădean, Cabral, Manafu (apropos, ȘI asta explică bannerul Pizza Acrobatică de la mine din sidebar; zic ȘI asta, pentru că ȘTIU ce pizza bună fac oamenii ceia) și cu banii adunați a donat vreo 6 cărucioare (!) pentru oamenii țintuiți la pat/scaun.

Asta a făcut Zolty, prietenul meu cu numai două degete funcținale, dar cu inimă cât toată Transilvania.

Acum, are el nevoie de ajutor: dorește să-și cumpere o mașină adaptată special pentru persoane în scaunul cu rotile. Am cumpănit îndelung dacă are într-adevăr nevoie de așa ceva, pentru că o mașină presupune niște cheltuieli pe care s-ar putea ca el să nu le poată acoperi; plus că mă tem de reacții negative (gen ”ce-i trebuie lui mașină…?”), că la asta suntem experți. Ei bine, eu CRED în Zolty. CRED că va folosi mașina pentru a face viața mai frumoasă și lui, și multor altora, transportând donații către nevoiași. Chestie pentru care eu nu prea am timp, dar sunt dispus să plătesc cât pot și cât reușesc, pentru că știu că banii ăștia merg la Dumnezeul ăla care preferă lemnul și spațiile mici.

Dacă doriți să ajutați în vreun fel, Groparu vă este recunoscător! Și îngerașul vostru aplaudă cu emoție. Nu știu, poate derulați o campanie în Social Media, poate vă deranjează un 10-50-100 lei în jeb și nu știți ce să faceți cu ei… ce mai, haideți să ne băgăm! Mai multe detalii puteți vedea, citind, aici.

Da. Banii ăștia chiar merg la Dumnezeul ăla care preferă lemnul și spațiile mici…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. remus Reply

  PLAN 🙂
  400 Km
  5000m diferenta de nivel
  1 tandem
  2 prieteni
  multa ambitie

  – prietenii cred ca Himalaya s-a mutat la Cluj 🙂 5000M diferenta de nivel.
  – bannerul cu pizza jur ca nu l-am vazut niciodata. amu stiu de ei
  – fratele meu acela cu rotile sub scaune merita tot respectul. facem si noi sa fie bine pentru el.

 2. Groparu Reply

  @ anonymous: am remușcări fierbinți ca nu pot sa-l ajut pe cat merita.
  @ Remus: 5000 m in total, bre! Nu-n particular. In rest… pizza e buna, iar Zolty nu-i tăt. Io l-as sanctifica, pe bune, pentru ca la fiecare campanie din asta s-au strâns neoameni care sa-l acuze de tot felul. Si el nu se lasa, desi stiu cat de tare il amarasc acuzele astea gratuite.

 3. zoltybogata Reply

  Mulțumesc pentru cuvintele faine și susținere, dar dacă Dumnezeu nu era cu mine, nu puteam face nimic. Acuma aș vrea să facem ceva local, pentru mine și cei din satul meu Bogata. În câteva luni urmează vremea rece și tare greu trece, tot timpul între patru pereți 🙁 .Multă sănătate

 4. Pamfil Reply

  Poate n-ai net si d-aia ma grabesc sa-ti stric concediul: a picat GrIndy, Dragnea rules again!???

 5. Corina Reply

  Iooi, ce ma bucur sa dau de Doi la pedale la tine pe blog! 🙂 Da, is oameni faini tare si ii sustinem cu tot ce putem!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *