Un autobuz CTP împinge cu bara de remorcare un camion defect

Mă urc în autobuz ca orice cetățean preocupat de încălzirea globală (OKOK, m-ați prins, e prea scumpă parcarea în centru și atunci circul cu transportul în comun), compostez biletul (OKOK, m-ați prins, nimeni n-are vreme de cumpărat bilete, așa că le luăm prin SMS, la preț nițeluș mai mare decât normal, deși nu dai banii pe hârtie) și caut să identific locul cel mai bun din toată balena pe roți: burduful. De ce este ăsta locul cel mai bun: păi, nu iei locul pensionarilor, te sprijini cu spatele în timp ce te cerți liniștit cu alții pe Facebook, șansele să cazi la o frână bruscă sunt mai mici…

…și dintr-o dată, buzul decolează ca mingea de tenis din racheta lui Djokovici, cu scrâșnet de cauciucuri plătite din banii publici.

Victime colaterale:

 • un moș care bate furios cu cârja în uși ca Lazăr în pietroiul mormântului (nu apucase să coboare, de!)
  și
 • o bătrânică, care pică pur și simplu cu roatele-n sus și-ncepe să se zbată ca o țestoasă, în timp ce protestează cumva răgușit și ascuțit în același timp, un sopi de Pavarotti soprană.

Șoferul oprește, deschide ușa pentru moșneag, așteaptă până doamna este recuperată de tinerelul de lângă ea și așezată cu grijă pe primul loc liber, apoi demarează, oarecum în parametri gravitaționali mai omenești.

Ca un mușchetar de modă veche, sărisem deja s-o ajut pe doamna mai în etate, dar tinerelul fusese mai rapid; așa că, măturând cu privirile autobuzul, dau de o altă doamnă pensionară care abia aștepta să-i spună cuiva totul!
– Doamne ferește, începe ea, să pornești așa autobuzul, să omori oameni, zici că transportă cartofi! zice ea.
– Da! Și știți ce mă enervează cel mai tare? Că nimeni nu face plângeri la CTP! Dacă e ceva, fac singur plângere, și imediat îmi dau un răspuns de doi lei! Ia să vedem dacă fac 20 de oameni plângere împotriva unui șofer, cum e?
– A, stați liniștit, domnu’! Că am o prietenă, tot așa, a căzut în autobuz din cauza unui șofer, a stat 2 luni în spital!
– Păi? zic. Și a făcut plângere?
– Da, a făcut! Și au sunat-o de la CTP să-i dea un an de zile abonament gratuit.
– A, zic, păi nu e rău.
– Ba da, că ea e pensionară și avea oricum transport asigurat de primărie.

10 minute mai târziu, o frână bruscă, din aia de capsulă rusească de salvare de pe stația spațială orbitală intrată în decelerație gravitațională necontrolată, mă anunța că am ajuns la destinație.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. neamtzschantz Reply

  se poate si mai rau prietene. soferii nemti din transportul in comun se pare ca sint mult prea scumpi, adica cer salarii normale. rusii si romanii in schimb lucreaza pe mai nimic. asa ca firmele de transport in comun si-au inlocuit personalul cu rusi si romani. asta nu ar fi o problema daca respectivii ar cunoaste limba germana macar cit de cit, macar putin de tot. dar nu o cunosc si nici nu par dornici s-o invete. in afara de cei care fac un drum regulat calatorii foarte ocazionali pe un traseu au nevoie de cite o mica informatie pe care in consecinta nu o primesc. un asemenea sofer te asculta atent si da politicos din cap ca un cal. la repetarea intrebarii zimbesc si spun ja, ja.
  eu sint printre cei usor avantajati. cind vreau sa cer o informatie spun in soapta buna ziua. daca mi se raspunde bingo am tras lozu cel mare.
  mare lucru sa sti limbi straine!

  • Groparu Nemernic Reply

   La români cred că le trebuie un job în care să-i lași să stea acasă și să le trimiți numai cecul cu salariul.
   Sincer, nici nu mi-ar displăcea așa ceva.

   • neamtzschantz

    hahaha, se numeste renta viagera. mai exista la noi fosti aristocrati din familii celebre (de exemplu si hohenzoller) inca foarte potente financiar care primesc lunar cecu acasa de la sefu clanului care administreaza averea.
    poate ca intr-o viata trecuta ai fost asa ceva de ai nostalgia asta.

  • mac gregor Reply

   io inca as fi curios sa trimitem o delegatie la familia hohenzolern sa cerem o alta familie regala, ca actualii au ajuns pe ultimele trepte ale decadentei.

   oare ce-ar raspunde?

   ps
   regele mihai a fost dat afara din familia hohenzollern prin anii 00. Nu se stie daca pt incompetenta sau pentru incompetenta, dar a fost in perioada in care ginerele lui a fost prins organizand lupte ilegale de cocosi in Texas.

   • neamtzschantz

    pur teoretic vorbind romania e republica constitutionala. daca ma intrebi pe mine ce mi s-ar parea mai bine pentru romania – monarhie sau stat federativ as raspunde fara ezitare stat federativ. eu traiasc intr-unul si-mi dau seama de avantajele imense care voua mkultora poate va scapa. deci eu cred ca romania ar sta mai bine daca oamenii de acolo ar privi spre viitor nu spre trecut.

 2. Kopa_Kopan Reply

  Gropare, mai rabdati si voi nitel, pana da drumul Boc la metrou.

 3. Shoric Reply

  Asta e cam ca cadoul primit de la Vodafone acum vreo 10 ani : De ziua ta, Vodafone îţi oferă 500 de minute GRATIS în reţea. Am zis mulţumesc şi le-am adăugat la cele nelimitate pe care le aveam la abonament.

 4. dan Reply

  Gropare, da’ de ce nu iei bilet prin 24 pay? ca e la acelasi pret ca ala de hartie…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *